Oktagon 54 Tipsport Gamechanger: Lengál vs. Torres – analýza, kurzy, tip a livestream

Osmifinále pyramidy Tipsport Gamechanger svede proti sobě Vladimíra Lengála a Daniela Torrese. Bitvu elitních strikerů jsme rozebrali v tomto článku. Zápas můžete sledovat na Tipsport TV.

Vlado Lengál má před sebou zkoušku ohněm Foto: OKTAGON MMA

Oktagon 54: Vladimír Lengál vs. Daniel Torres 1. kolo Tipsport Gamechanger – datum, čas a místo konání

Vlado Lengál má pro první kolo pyramidy Tipsport Gamechanger nejtěžšího možného soupeře. Daniel Torres je nejvýše postaveným bojovníkem ve světovém žebříčku a jedním z hlavních favoritů na celkové vítězství. Dokáže mu český borec v sobotu okolo 21:00 vystavit stopku hned na úvod? Sledujte Oktagon 54 živě v livestreamu.

MMA - sleduj průběh zápasu zde

Analýza a kurzy Lengál vs. Torres Oktagon 54 Ostrava

Vladimír Lengál má před sebou největší zápas MMA kariéry. Na turnaji Oktagon 54 v Ostravě se do klece postaví proti Danielu Torresovi, který je pasován do role jednoho z hlavních favoritů celé pyramidy. Na soupeře si ale z několika důvodů extrémně věří.

Lengál vyfasoval pro první kolo Tipsport Gamechanger extrémně těžkého protivníka, který patří mezi nejlepší bojovníky v Evropě. Má to ale i své výhody. V případě úspěchu může Lengál raketově vyletět ve světovém žebříčku. Skalp bývalého šampiona KSW a  přemožitele Salahdina Parnasseho je pro Vlada obrovskou motivací.

V rozhovoru Lengál uvedl důvody, proč je s touto volbou pro první kolo spokojený. V Ostravě bude chtít zároveň odčinit zápas se Samuelem Barkem, který mu před 3 měsíci nevyšel a prohrál na split decision. Teď je však situace jiná. Náročná příprava v Thajsku i po všech možných gymech dává tušit, že by se mohlo zrodit velké překvapení.

BILANCE
VLADO LENGÁL DANIEL TORRES
6–2 14–5–2 NC
6x KO/TKO,
0 submise,
0 body
7x KO/TKO,
1x submise,
6x body
0 KO/TKO,
0 submise,
2x body
1x KO/TKO,
0 submise
4x body
35 let, 176 cm 30 let, 177 cm

Daniel Torres je brazilský zápasník, který dlouhodobě žije v Rakousku a právě tuto zemi v Tipsport Gamechangeru reprezentuje. Jeho nejzářivější moment kariéry se udál na konci roku 2021, kdy z pozice outsidera knockoutoval do té doby neporaženou KSW hvězdu Salahdina Parnasseho a získal titul pérové váhy. Obrovské překvapení se tehdy událo díky nevídanému KO bicepsem.

V následné odvetě si Francouz vzal svůj pás zpět díky jednomyslnému vítězství na body. Torres působil v KSW od roku 2018 a posbíral zde 5 vítězství a 2 porážky. Po vypršení smlouvy s polskou organizací ho zlákala finanční nabídka organizace PFL, kde debutoval 1. dubna 2023.

Jeho zápas s Alejandrem Floresem Garciou byl ovšem anulován, protože byl Torres antidopingovou kontrolou usvědčen z užití zakázaných látek, načež obdržel 6měsíční zákaz. V listopadu 2023 zápasil v Kambodži pod lokálními pravidly ve velkých rukavicích, kde mu domácí Thoeun Theara uštědřil brutální KO ve 2. kole. Do klece se bojovník s přezdívkou „Tucanao“ vrací po 11 měsících.

Daniel Torres Foto: Profimedia

Torres je hodně nepříjemný typ bojovníka, který většinou působí poměrně staticky na nohou, ale neustále hrozí nebezpečnými háky. V zápasech zaujímá klasický thajboxerský postoj a s oblibou útočí na soupeřův spodek. Silově je na tom výborně a dokáže si pomoci jak wrestlingem, tak v klinčích. Skvěle je na tom i co se týče kardia, na druhou stranu mu však v zápase občas padají ruce, což by mohla být Lengálova šance.

Oblíbený domácí bijec má totiž ve svém repertoáru nečekané lokty z otočky i naskočená kolena a hlavně disponuje KO úderem, což v ostrých přestřelkách bude chtít ukázat.

Doménou obou bojovníků je hlavně postoj, byť každý vyznává trochu jiný styl. Lengál má, jakožto nedávný boxerský šampion, atraktivní technický striking a kvalitní dvoják, přes který se soupeřovy rány jen málokdy dostanou. Důležitým aspektem zápasu by mohly být kopy, které má Torres nesmírně tvrdé a nečitelné.

Vlado Lengál je největším kurzovým outsiderem celé karty, což do velké míry odráží Torresovo postavení na žebříčku fightmatrix. Zároveň je to však zajímavá příležitost pro všechny sázkaře hledající vysoké kurzy.

TIP: Lengál zvítězí, v kurzu 4,06 sipka Vsadit a sledovat u Tipsportu

Tip Lengál vs Torres

Kdy a kde sledovat Tipsport Gamechanger Torres vs. Lengál livestream zdarma?

Celou ostravskou kartu můžete sledovat živě na Tipsport TV. V záložce LIVE si stačí vyhledat konkrétní zápas a spustit stream přes ikonu play. Pro nové sázkaře je po dokončení registrace připraven pěkný sázkový bonus 300 Kč. Zápas Lengál vs. Torres můžete také sledovat prostřednictvím PPV na oktagon.tv

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Turnaje Oktagon MMA představují nezapomenutelný zážitek

Sledujte MMA online živě - live streamy zápasů zdarma

Smíšená bojová umění MMA 🥊 jsou v České republice aktuálně velmi populární, obzvlášť pak Oktagon. ▶️ Podívejte se, kde a jak sledovat...

Ondřej Novotný, Patrik Kincl, Pavol Neruda

MMA organizace Oktagon - zápasníci, eventy a statistiky

Vše, co potřebujete vědět z dění okolo organizace Oktagon MMA ❤️ se dozvíte v tomto článku. Novinky, přehled turnajů i další zajímavosti ✔️...

Front kick Michaela Chandlera

Sázení na MMA - strategie, druhy sázek a nejlepší tikety

Smíšené bojové umění je velkým lákadlem také pro sázkaře ✏️. V tomto sportu existuje celá řada důležitých indicií☝. Čemu tedy věnovat...