Oktagon kartičky - recenze, ceny, prodej a výměna

Oktagon sběratelské kartičky se těší mezi fanoušky obrovskému zájmu. Vše, co potřebujete vědět o tomto segmentu, najdete v článku.

RECENZE A ROZDĚLENÍPLNĚNÍ BOXŮ
1OF1PRODEJ

Druhá série Oktagon karet se velmi povedla Foto: Facebook/OKTAGON MMA sběratelské kartičky

Limitované Oktagon kartičky 2022 (2. série)

Organizace Oktagon MMA vydala na konci roku 2022 očekávanou druhou sérii sběratelských karet. Po 3 letech čekání se fanoušci konečně dočkali a oproti první sérii zaznamenala nová edice karet výrazný posun v kvalitě i celkovém konceptu.

Oficiální licencovaný produkt vyrobila firma SportZoo, která se řadí mezi největší společnosti na výrobu karet ve střední Evropě. Fanoušci a sběratelé vzali druhou sérii doslova útokem a během několika týdnů se základna milovníků kartiček zásadně rozrostla. Celkově je 2. série Oktagon karet vnímána na trhu velmi pozitivně, přestože i tady se drobné nedostatky najdou.

sipka Vyzvedněte si bonus na sázení za online registraci ZDE

Organizace Oktagon MMA rozjela po uvedení nové série karet viditelnou reklamní kampaň a celkově si na celém produktu dala oproti první sérii hodně záležet. Zkušení sběratelé se vesměs shodují, že v poměru cena / kvalita jde o pěkně zpracované karty.

Pro snazší orientaci musíme vědět, jaké je rozdělení Oktagon karet 2. série. To nejzákladnější členění je následující:

OKTAGON KARTY (2. SÉRIE)
Počet karet v balíčku Cena za balíček Cena za box (10 balíčků) Cena za case (6x box)
HOBBY 5 150,- 1499,- 8994,-
BLASTER 6 80,- 625,- 3750,-

V rámci těchto kategorií se z jednotlivých balíčků tahají základní, limitované, nebo podepsané karty s odlišnou pravděpodobností vytažení. Nejjednodušší poučka říká, že v dražší variantě hobby máte násobně větší šanci na vzácné karty, avšak rozhodujícím faktorem je štěstí.

Oktagon ve spolupráci se SportZoo tentokrát vymyslel mnoho různých podkategorií karet, které můžete sbírat. Díky tomu je v celkovém oběhu velké množství karet a posbírat všechny je skutečná výzva i pro zkušené sběratele.

Názor na jednotlivé řady a jejich zpracování je čistě subjektivní záležitostí. Kladným recenzím mezi sběrateli se například těší kategorie National Pride, kdy je na lesklé kartě zakomponována vlajka, odkud daný bojovník pochází. Opačným příkladem je například řada Cirkus Oktagon, které mnozí sběratelé vyčítají nekvalitní rozlišení.

Plnění boxu – HOBBY box (dražší verze, větší pravděpodobnost na vzácné karty)

Pravděpodobnost vytažení dané karty z boxu je vyjádřena následujícími poměry.

BALENÍ OBSAHUJE 10 BALÍČKŮ PO 5 KARTÁCH
ZÁKLADNÍ SET (108 KARET) 30
Základní set - Gold X/99 (108 karet) 3
Základní set - Diamond X/45 1:2
Základní set - Black 1/1 (108 karet) 1:28
NATIONAL PRIDE (36 KARET) 4
FACE OF THE GAME (18 KARET) 2
Face of the Game - Rainbow X/99 (18 karet) 1:2
Face of the Game - Gold X/45 (18 karet) 1:4
Face of the Game - Black 1/1 (18 karet) 1:167
LEGENDARY FIGHT (9 KARET) 1:2
Legendary Fight - Gold X/99 (9 karet) 1:4
Legendary Fight - Dual Auto X/25 (9 karet) 1:13
CIRKUS OKTAGON (36 KARET) 4
Cirkus Oktagon - Auto X/50 (36 karet) 1:2
OKTAGON VÝZVA (18 KARET) 2
ROOKIES YOUNG BLOOD (9 KARET) 1:2
Rookies young blood (9 karet) 1:13
OKTAGON SIGNATURE - SILVER X/199 (18 KARET) 1
OKTAGON SIGNATURE - GOLD X/99 (9 KARET) 1:4
OKTAGON SIGNATURE - DIAMOND X/45 (9 KARET) 1:9
OKTAGON SIGNATURE - BLACK 1/1 (9 KARET) 1:83

Plnění boxu – BLASTER box (levnější verze, menší pravděpodobnost na vzácné karty)

V rámci Blaster boxů platí, že některé typy karet 2. série není možné z tohoto finančně méně náročného boxu vytáhnout. Ovšem i tady vám mohou padnout vzácné karty.

BALENÍ OBSAHUJE 8 BALÍČKŮ PO 6 KARTÁCH
ZÁKLADNÍ SET (108 KARET) 35
Základní set - Gold X/99 (108 karet) 1 + 1:3
Základní set - Diamond X/45 1 + 1:2
Základní set - Black 1/1 (108 karet)
NATIONAL PRIDE (36 KARET) 3
FACE OF THE GAME (18 KARET) 1
Face of the Game - Rainbow X/99 (18 karet) 1:3
Face of the Game - Gold X/45 (18 karet)
Face of the Game - Black 1/1 (18 karet)
LEGENDARY FIGHT (9 KARET) 1:4
Legendary Fight - Gold X/99 (9 karet) 1:7
Legendary Fight - Dual Auto X/25 (9 karet)
CIRKUS OKTAGON (36 KARET) 3
Cirkus Oktagon - Auto X/50 (36 karet) 1:3
OKTAGON VÝZVA (18 KARET) 1
ROOKIES YOUNG BLOOD (9 KARET) 1:4
Rookies young blood (9 karet)
OKTAGON SIGNATURE - SILVER X/199 (18 KARET) 1:2
OKTAGON SIGNATURE - GOLD X/99 (9 KARET) 1:8
OKTAGON SIGNATURE - DIAMOND X/45 (9 KARET) 1:20
OKTAGON SIGNATURE - BLACK 1/1 (9 KARET)

Oktagon karty prodej, výměna, informace

Naprosto stěžejním místem pro sběratele Oktagon karet je facebooková skupina OKTAGON MMA sběratelské kartičky, která čítá už více než 2 200 členů. Právě zde probíhají aukce, prodeje i výměny a vy si můžete udělat představu, jakou hodnotu má právě vaše karta.

Zároveň se zde dozvíte spoustu cenných informací a můžete si s ostatními navzájem sdílet radost při rozbalování karet. Skrze tuto stránku už proběhl také první oficiální sraz sběratelů Oktagon kartiček, který oficiálně podpořila i samotná organizace.

Nejcennější karty 2. série - Oktagon Signature Black 1 of 1, Face of the Game 1 of 1, Black 1 of 1

Ať už jste menší, příležitostný sběratel, nebo boxy skupujete ve velkém, vaším cílem je najít v některém balíčku kartu 1 of 1. Právě tyto karty jsou pomyslným jackpotem, protože kromě vás ji nikdo jiný nemůže vytáhnout. Jak už název napovídá taková karta je totiž pouze jedna jediná a logicky má tedy napříč všemi kartami největší finanční hodnotu.

Ta vůbec nejvzácnější karta je pravděpodobně Oktagon Signature Black 1 of 1, na které je i unikátní podpis bojovníka. Výslednou částku poté určuje konkrétní jméno (Vémola, Végh, Kincl, Kozma, Keita atd.) a samozřejmě poptávka. Obecně však platí, že o tyto karty je mezi sběrateli extrémní zájem a někteří jsou ochotni za takovou kartu nabídnout i hodně přes 10 000 Kč.

Pak je tu ještě jedna velmi raritní karta, která se pojí i k propagačnímu videu z dílny Oktagonu. Tou kartou je Face of the Game 1 of 1 Black Attila Végh. Zároveň vás ale musíme zklamat, díky FB skupině víme, že tato extrémně vzácná karta již nešla svého šťastného majitele.

Mezi velmi vzácné karty se řadí také Legendary Fight Dual Auto v limitu x/25 a Rookie's Young Blood Auto v limitu x/25. Základním kritériem, jak určit vzácnost a cenu je právě limit (čím nižší, tím lepší) a také jméno bojovníka. Obecně se také očekává, že jakmile budou všechny karty druhé série v oběhu, cena limitovaných karet může jít nahoru.

Kde lze koupit Oktagon karty (balíčky, boxy, case)

MMA kartičky v ČR zpravidla nekoupíte v běžných trafikách, jako je tomu například u hokejových karet. V současnosti seženete Oktagon kartičky, i po jednotlivých balíčcích, na těchto místech. Některé produkty jsou vzhledem k obrovské poptávce v tuto chvíli vyprodané.

  • Turnaje – v merch stánku organizace Oktagon MMA
  • Oktagon shop – oficiální eshop Oktagon MMA
  • SportZoo – oficiální eshop SportZoo

Oktagon kartičky album

U příležitosti vydání 2. série karet se Oktagonu a SportZoo povedl i jeden doplňkový produkt. Tím je čtyřkroužkové sběratelské album v nádherném designu. Na deskách jsou přehledné seznamy plnění boxů a na začátku prodeje se albumy dodávaly dokonce i s několika fóliemi v ceně. V současné době je album nedostupné, na facebook stránce ovšem tu a tam probíhají aukce. V tomto případě je ovšem nutné počítat s cenou mnohonásobně vyšší.

Co když si nechám kartičku podepsat?

Při pravidelném sledování zmíněné skupiny sběratelů na facebooku narazíte na jedno opakující se téma. Vysvětlení je ovšem poměrně jednoduché a logické. Dodatečně podepsaná karta bojovníkem nezvyšuje její hodnotu.

Ve sběratelství je tomu spíše naopak, jelikož se nejedná o autorizovaný podpis. Jinými slovy není záruka, že se skutečně jedná o podpis konkrétního bojovníka. Nic na tom nemění ani fakt, máte-li z podpisové akce pořízené video záběry. I takto podepsaná karta si samozřejmě může najít svého kupce, avšak mezi sběrateli má taková karta prakticky nulovou finanční hodnotu.

1. vs. 2. série Oktagon karet

Jak už jsme si řekli v úvodu článku, mezi oběma sériemi je obrovský kvalitativní rozdíl. Zatímco první sérii se Oktagon pokusil vyprodukovat sám a sklidil za ní velkou kritiku, do druhé série, na kterou fanoušci čekali více než 3 roky, přizvala organizace odborníky ze společnosti SportZoo a výsledný produkt podle toho vypadá.

Prostor pro zlepšení však stále zůstává. Jde především randomizaci plnění boxů tak, aby nebylo možné vypozorovat v jakých balíčcích budou konkrétní karty. Celkově je však potřeba Oktagon za tento počin pochválit, na čemž se shodují samotní sběratelé.

Oktagon karty 2. série Foto: FightLive.cz

Oktagon karty 1. série Foto: FightLive.cz

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

1️⃣ Kolik stojí Oktagon karty druhé série?

Nové Oktagon karty se řadí do dvou cenových kategorií (Hobby a Blaster). Podrobné informace a plnění boxů najdete uvnitř článku.

2️⃣ Kde je možné koupit kartičky Oktagon MMA?

Kartičky Oktagon MMA můžete zakoupit online skrze eshop, nebo přímo na některém z turnajů organizace Oktagon. Veškeré detaily ke kartám se dozvíte po rozkliknutí článku.

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Martin Fenin má před sebou novou životní výzvu

Martin Fenin Oktagon MMA: aktuální info a příprava na zápas

Kontroverzní fotbalista Martin Fenin ⚡ se stal tváří nového projektu organizace Oktagon. Jeho cestu do MMA klece ⚔️ přibližujeme v tomto...

Poslední Čech v pyramidě David Kozma

Oktagon Tipsport GameChanger: 16 vyvolených v boji o 25 milionů [aktualizováno]

Je to projekt, jaký na domácí scéně nemá obdoby ☝. Ve hře jsou peníze, ze kterých se vám zatočí hlava. A hlavně bojovníkům! Tady se jsou...

Turnaje Oktagon MMA představují nezapomenutelný zážitek

Sledujte MMA online živě - live streamy zápasů zdarma

Smíšená bojová umění MMA 🥊 jsou v České republice aktuálně velmi populární, obzvlášť pak Oktagon. ▶️ Podívejte se, kde a jak sledovat...