Patrik Kincl vysvětluje, proč Pokorného nenechali nastoupit. Jak by potrestal Rocka?

Co se stalo během pátečního vážení, se jen tak nevidí. Shem Rock své chování nedomyslel a jeho zápas byl zrušen. Patrik Kincl vysvětlil, proč Pokorný skutečně nemohl nastoupit.

Shem Rock a Jaroslav Pokorný při staredownu Foto: OKTAGON MMA

Zranění během vážení? Nemyslitelné

Shem Rock a Jarda Pokorný během staredownu neudrželi své emoce na uzdě. Vzájemná potyčka však měla větší důsledky, než bývá zvykem. Pokorný inkasoval round kick, kvůli němuž přišel k újmě, která nakonec jejich zápas vyškrtla z karty.

sipka Na incident se můžete podívat zde: VIDEO: Jaroslav Pokorný a Shem Rock se do sebe pustili na staredownu a vůbec se nešetřili

„Jarda chtěl jít, ale bavili jsme se s doktorem, který mu dělal prohlídku hned po vážení, pak jsme si dali pár hodin volno a potkali se ještě večer a doktor nám to nedoporučil,“ přiznal Patrik Kincl v rozhovoru pro kanál Willy Cao.

Jedna věc je zápasník, který je připravený tam do toho jít, ale my jsme tady od toho, aby Jarda vyhrál, aby předvedl nejlepší výkon a tímhle tím to bylo omezený,“ vysvětlil Patrik.

„A když nám sám doktor řekne, že nedoporučuje nastoupit do zápasu, tak se nebudu hádat s doktorem. Já medicínu za sebou nemám, Ondra Fiala taky ne a Jubox už vůbec ne,“ vysvětlil Kincl, proč se rozhodli ze zápasu odstoupit.

„Oba borci do sebe jeli celou dobu, nebo spíše Shem. Má postavený svůj marketing tady na tom. Může se to stát, že se to takhle vyhrotí. Třeba to ani nemyslel, že by ho chtěl zranit. Věřím tomu, že ne, ale je to natolik nedospělý p**us, že si ani neuvědomuje tu chybu,“ okomentoval Patrik Rockovo chování.

Jaké plynou pro Rocka důsledky?

Takové jednání při staredownu si říká o potrestání. Dle slov Patrika Kincla k takovýmto opatřením kdysi přistoupilo i UFC, kde se událo něco podobného. Jak Kincl prozradil, i Oktagon má ve smlouvách pokuty za takové prohřešky.

Prohlásil, že by měl Oktagon z Rocka udělat exemplární případ. „My ve smlouvách (v Oktagonu) máme taky pokuty, je to tajný, nemůžu říct, jak velký, ale jsou mastný a tam by to, si myslím, mělo směřovat,“ pronesl Kincl.

„Zažil jsem tuhle situaci v UFC. Byl tam nevinný staredown, jenom do sebe strčili, a tomu borci luplo v páteři v krku. Nenastoupil do toho zápasu,“ připomněl Kincl a popsal, jak UFC před každým staredownem svým zápasníkům připomíná, že za podobné chování jim hrozí pokuty. Nejednou na to prý byli s Davidem Dvořákem upozorněni.

Uvidíme tedy, jak se Oktagon k Rockovu jednání postaví. Podle všeho ale britskému bouřlivákovi nejspíš hrozí minimálně tučná pokuta. Je ale fakt, že Rock se tak trochu potrestal sám, protože není po přípravě nic horšího, než když vám zruší zápas. To se ale bohužel dotklo i Pokorného, který na Rockovo chování doplatil spolu s ním.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Patrik Kincl

S Vémolou jedině za pytel zlata! Ondřej Novotný vysvětlil, proč se s Kinclem nedohodli

Čekali jsme na konec jednání mezi Patrikem Kinclem, Oktagonem a Vémolou. Nakonec se překvapivě trilogie konat nebude.💥 Proč z odvety sešlo?

Vlasto Čepo vyzve na tanec Patrika Kincla

Je rozhodnuto! Kincl dal Vémolovi košem. O titul zabojuje slovenský střelec Vlasto Čepo

Tohle byla ta méně pravděpodobná varianta. Šampion Patrik Kincl bude na konci roku bránit svůj titul střední váhy proti slovenskému...

Vlado Lengál

Vlado Lengál: Nechal jsem si sdrátovat pusu, abych se mohl vrátit do Oktagon Výzvy

Oktagon je organizace příběhů a Vlado Lengál je toho důkazem.💪 Teď popsal, jaká pro něho byla Oktagon Výzva a co všechno se s tím obdobím...