Vlado Lengál: Nechal jsem si sdrátovat pusu, abych se mohl vrátit do Oktagon Výzvy

Oktagon se prezentuje jako organizace příběhů a Vlado Lengál je toho důkazem. Teď popsal, jaká pro něho byla Oktagon Výzva, jak se tam dostal a co všechno se s tím obdobím pojilo.

Vlado Lengál Foto: OKTAGON MMA

Sdrátovaná ústa a velká touha uspět

Vlado Lengál se zviditelnil v reality show Oktagon Výzva. Organizace si bojovníka pocházejícího ze Znojma velmi oblíbila a nepochybně mu pomáhá na vrchol, byly ale kroky a rozhodnutí, které musel učinit sám Vlado, aby byl dnes tam, kde je.

Účast v Oktagon Výzvě například vzešla z jeho iniciativy, a nebýt jeho houževnatosti a odhodlání, býval by reality show opustil dřív, než se stihl dostat do povědomí fanoušků.

„Viděl jsem Pauluse a říkám si: Ty jo, takovej klučina chudák, toho zabiju. Prásk! Neviděl jsem to. To, co nevidíš, většinou je knockout. Já jsem neviděl ten kop vůbec, já jsem si šel, pohodička, najednou prásk přední high kick,“ popsal Vlado své začátky v podcastu Slovo do pranice.

„A teď buch zlomená čelist. Řekli mi, že mi to zoperujou, že mi tam daj destičku a pak se bude muset vyndat, takže jsem si řek: Ty jo, všechny sny v prdeli. (...) Jel jsem do Brna za specialistama.“

Vlado na místě zjistil, že se se sloužícím doktorem nevidí poprvé a že mu už kdysi po jednom z turnajů sešíval zranění. „Pane doktore, mohl byste mi to udělat tak, aby to bylo bez operace?“ požádal ho prý Vlado.

„Vzal šrouby a začal mi vrtat šrouby do huby. Pak to sdrátoval. (...) a říká mi: Budete tady do zítřka aspoň a já no to, že ne a podepsal jsem reverz a jel jsem zpátky na Výzvu,“ přiznal Lengál.

„Kdybych nebyl tak urputnej, něměl takový úsilí, že prostě přes to všechno se přeneseš (to k tomu patří k tomu ty uranění k tomu fightingu), tak bych tam nebyl, nebyl bych na tý závěrečný fotce, co se dělala. (...) Byl bych odepsanej,“ vysvětlil Vlado.

Neskutečné zázemí Oktagon Výzvy

Vlado Lengál nebyl ve světě bojových sportů žádným nováčkem, avšak úroveň, kterou poskytovala Oktagon Výzva, předtím nezažil. V zázemí reality show se cítil trochu jako Alenka v říši divů.

„Fightuješ dlouho, celej život, ale teď přijdeš a máš tým, dostaneš věci, máš trenéry, trenéra, co byl v UFC, teď máš obrovskou halu před sebou. Tam je power zóna, kola, pytle, tamhle je klec a teď se podíváš a tam je tvoje fotka – extrémně velká. Brutální,“ popsal Lengál své prvotní pocity.

„Každej se k tobě chová mile, je to v pohodě, přijde tam Ondra ‚čau, kámo‘, řekne, co máte dělat, Palo se s tebou baví. (...) Teďka tam přinesou jídlo, zeptaj se, co chceš na druhý den, brutální servis. Dostali jsme  Audinu, úplně novou A5. (...) Říkáš si: Jako to je brutální. A najednou tady chceš bejt,“ přiznal Lengál.

Oktagon Výzvě šel naproti

K úspěšné cestě je třeba trocha toho štěstí, Vlado Lengál ale dobře věděl, co chce a čeho chce dosáhnout a tak mu šel aktivně naproti. Jít do Oktagon Výzvy vzešlo z jeho iniciativy.

„OFA (Octagon Fighting Academy) byla na výslní a měl jsem kamaráda v Brně, který se znal s Iljou Škondričem, a já mu řekl, že bych chtěl jít do Výzvy. Takže on zavolal Iljovi, na to mi napsal Ilja, nebo někdo od něj, ať pošlu nějaké úspěchy, něco o sobě, tak jsem poslal bio a oni odepsali: OK, berem tě,“ popsal cestu do Oktagonu Lengál.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Losene Keita a Ondřej Novotný

Ondřej Novotný okomentoval uvolnění titulu lehké váhy. Keita je z toho nešťastný, přiznal

Jeho snem bylo být double champem, jenže osud tomu chtěl jinak. Losene Keita se musel vzdát titulu lehké váhy, o který se utkají Rony s...

Ivan Buchinger zabojuje o pás

Hlavní zápas Ostravy bude řežba! O pás lehké váhy se utkají dva miláčci Oktagonu

Oktagon MMA svým fanouškům připravil na závěr roku hezkou třešinku na dortu.💪 Ostravská aréna bude hostit titulový zápas lehké váhy.🏆

David Kozma si dává pauzu

Letos už ani ránu. David Kozma učinil logické rozhodnutí ohledně své budoucnosti

David Růžový panter Kozma poslal skrze sociální sítě jasný vzkaz všem svým fanouškům. Co řekl si přečtěte v článku.