Ondřej Novotný okomentoval uvolnění titulu lehké váhy. Keita je z toho nešťastný, přiznal

Jeho snem bylo být double champem, jenže osud tomu chtěl jinak. Losene Keita se musel vzdát titulu lehké váhy, o který se utkají Rony s Bukim. Ondřej Novotný vysvětlil pohnutky Oktagonu a prozradil, jak odebrání titulu Keita nese.

Losene Keita a Ondřej Novotný Foto: OKTAGON MMA

Novotný: Chtěli jsme mu splnit sen

V červenci jsme byli na Štvanici svědky nešťastného zranění, kvůli němuž Losene Keita přišel o pás pérové váhy, který si domů odnášel Maté Sanikidze. Ten ho nedávno kvůli přestupu do jiné váhové kategorie uvolnil a Keita se tak o něj znovu pobije v Ostravě v souboji s Nikem Samsonidse. Vsaďte si na svého favorita a získejte registrační bonus zdarma

Vsaď si na MMA - aktuální kurzy ZDE

Nepříjemná zlomenina nohy vzala Keitovi doslova oba tituly – o ten v pérové váze přišel okamžitě, ten v lehké byl nucen uvolnit teprve nedávno, když už se organizace rozhodla, že je třeba nechat o pás zabojovat další, kdo po titulové šanci už dlouho volají.

Standardně by měl šampion obhájit pás do roka a do dne, ale jak řekl sám Ondřej Novotný, pokud to dává smysl, jsou ochotní tuto lhůtu prodloužit. Čekání už ale bylo skutečně dlouhé a tak svou šanci na získání pásu lehké váhy dostanou Rony Paradeiser a Ivan Buchinger, kteří o titul svedou bitvu v Ostravě.

„Věděli jsme, že Rony je první vyzyvatel, chtěli jsme, aby Keita obhajoval dřív. Chtěl mít ten sen stát se double champem, to jsme mu chtěli splnit. Bohužel pro něj si zlomil nohu, za to už nikdo z nás nemůže.

Tím pádem o tu šanci přišel a my jsme věděli v tu chvíli, že pakliže nevezme Ronyho – a on to věděl taky a nechtěl to – pakliže nevezme Ronyho v sedmdesátce, tak prostě o ten titul přijde.“

Losena Keitu sice na stejném turnaji čeká rovněž titulová bitva o pás pérové váhy, přesto prý odebrání pásu lehké váhy bral skutečně s těžkým srdcem. „Teď je z toho nešťastnej,“ přiznal Novotný.

„Já ho mám rád, ale on je samozřejmě – a asi to tak má být – je zahleděnej do svého příběhu, do sebe, do toho, co se děje jemu, ale to nemůže být náš případ. My máme těch bojovníků hodně, hodně divizí a ve jménu jednoho nemůžeme poškozovat druhé,“ vysvětlil promotér Oktagonu.

„A pakliže si Keita vybere boj o titul v šedesát šestce, tak prostě Rony má zelenou v boji o titul v sedmdesátce, a myslím si, že po tom, co předvedl Buki proti Kubovi Dohnalovi (...), tak má Rony odvetu s Bukim, a myslím si, že to je zápas, který chceme všichni vidět,“ uzavřel Novotný.

➤ Čtěte také: Hlavní zápas Ostravy bude řežba! O pás lehké váhy se utkají dva miláčci Oktagonu

Díky těmto okolnostem se však můžeme těšit na extrémně nabitý turnaj v Ostravě, kde budeme moci sledovat hned dva titulové zápasy: Losene Keita a Niko Samsonidse o pás pérové váhy a Ronald Paradeiser a Ivan Buchinger o ten v lehké.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

David Kozma si dává pauzu

Letos už ani ránu. David Kozma učinil logické rozhodnutí ohledně své budoucnosti

David Růžový panter Kozma poslal skrze sociální sítě jasný vzkaz všem svým fanouškům. Co řekl si přečtěte v článku.

Losene Keita

Keita jde do boje! Víme, s kým svede boj o uvolněný pás. Tohle jméno vás možná překvapí

Maté Sanikidze opustil pérovou váhu a nechal za sebou pás.🏆 Že o něj svede bitvu Losene Keta bylo nasnadě, spekulovalo se však o tom, s...

Karlos Vémola

Ondřej Novotný prozrazuje, díky čemu Vémola porazil Langera. Co musel Karlos změnit?

To, co předvedl Karlos Vémola během bratislavského turnaje, nikdo nečekal.🥊💥 Dokonce ani promotéři Oktagonu, nešlo ale o žádnou náhodu...