Praskání i křupání v koleni a kotníku? Pro mistra jiu jitsu Brendana Allena žádný problém

Majitel černého pásu v brazilském Jiu Jitsu, Brendan Allen ukázal o víkendu v rámci UFC Fight Night v Las Vegas svou grapplingovou extratřídu. Soupeř se mu pokusil nasadit málo vídanou páku na nohu, 27letý Američan ale zůstal ledově klidný a i díky tomu utkání dovedl do vítězného konce.

Brendan Allen zaknihoval další vítězství Foto: Profimedia

Pokročilá technika „Slicer“ Craigovi nevyšla, Allen měl situaci pod kontrolou

Americký bojovník Brendan Allen o víkendu bojoval v hlavním zápase UFC Fight Night se skotským bouřlivákem Paulem Craigem. Duel dvou vynikajících zemařů nabídl už v prvním kole velmi zajímavý moment. Allen se dostal do dominantní pozice na zemi, kde měl v plánu postupně si chystat škrcení.

Paul Craig se pokusil využít momentu překvapení a zkusil nasadit nepříjemnou páku na koleno, tzv. Slicer. Kdekdo by v takové chvíli zpanikařil a zápas odklepal, Brendan Allen ovšem zachoval klid a nepříjemnou situaci dokázal po chvíli přetočit znovu ve svůj prospěch.

S odstupem času ovšem přiznal, že v ten moment cítil praskání v koleni a kotníku, zároveň ale díky svým zkušenostem z BJJ věděl, že nic horšího se v danou chvíli stát nemůže. Trpělivě tedy přečkal prvotní bolest a po pár vteřinách se ze sevření dostal.

"Cítil jsem, jak to praská, ale v jednu chvíli jsem věděl, že když děláte jiu-jitsu dostatečně dlouho tak víte, že už nic víc při této technice nepřijde. Víte, že už se nic nekroutí, nic jiného se nestane.

Craig měl špatnou pozici tuhle techniku dotáhnout. Znovu opakuji, že jsem byl v mnoha takových pozicích. Když jsem vyrůstal, účastnil jsem se turnajů a podobných věcí, takže jsem věděl, že další protáčení už nehrozí. Takže jsem byl v pohodě, ale teď mě to trochu bolí," dodal Allen.

Paul Craig je pověstný zejména svými triangly, v tomto případě se ale pokusil zaútočit na nohy Allena, který tohle podle vlastních slov vůbec nečekal. Fatální důsledky to ale pro něj nemělo. Favorizovaný americký grappler si na svou příležitost počkal do 3. kola a uškrtil Craiga Rear Naked Choke.

Pro diváka, který se tolik nevyzná v submisích a jejich obranách to mohlo vypadat, že si Allen prochází peklem. Opak byl ale pravdou. Borec, který má na svém kontě už 14 vítězných submisí měl celou situaci pod kontrolou a díky sobotnímu vítězství poskočil ve střední váze UFC na dohled titulovým vodám.

Co je technika Slicer:

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Aspinall vs. Pavlovich

Jon Jones by měl pustit titul, míní Aspinall. Skutečným šampionem bych měl být já!

V turnaji UFC 295 před zápasem Procházka vs. Pereira porazil Pavloviche a získal prozatímní pás. Podle něj by měl ale držet právoplatný...

Jirka Procházka

Procházka: Vše šlo podle plánu, taktika byla jasná. Jiří prozradil, na co doplatil

Šampionem se nečekaně stal jeho soupeř, co se ale přesně pokazilo, ví jen sám Jirka a jeho tým. V jakém momentě se všechno zvrhlo v...

Paddy Pimblett patří mezi největší hvězdy současné UFC

Organizace UFC - program, zápasníci, eventy a statistiky

UFC je nejlepší MMA organizace na světě. ✨ Podívejte se na kompletní informace, které naleznete podrobně rozepsané v článku.