Procházka: Vše šlo podle plánu, taktika byla jasná. Jiří prozradil, na co doplatil

Šampionem se nečekaně stal jeho soupeř. Co se pokazilo, ví jen sám Jirka a jeho tým. V jakém momentě se všechno zvrhlo v Pereirův prospěch? Jiří prozradil, jaká byla taktika a kdy se jí nechtěně přestal řídit.

Jirka Procházka Foto: Jiří Procházka

Za vším stojí zbrklost

Jirka je bojovník tělem i duší a nikdo nepochyboval, že přiveze domů pás šampiona. Nakonec se tak ale vlivem mnoha faktorů nestalo a Pereira zápas ukončil svými pověstnými tvrdými údery. Přesnou taktiku znal jen Jiří a jeho tým, a tím pádem jsou jediní, kdo přesně ví, co se pokazilo.

„S člověkem na této úrovni nejde dělat ani ty nejmenší chyby a já doplatil na svou zbrklost,“ přiznal Jirka v rozhovoru pro Sport.cz. „Na téhle úrovni se chyby neodpouštějí, ani ty nejmenší.

Podobné chyby jsem se dopustil při své poslední prohře v roce 2015, kdy jsem, leč ne tak nekontrolovaně, ale letěl jsem úplně bezhlavě po svém soupeři. Jen jsem se hrnul dopředu,“ připomněl Procházka svou prohru s Muhammedem Lawalem, kdy mu netrpělivost vynesla KO v prvním kole.

„Teď to nebylo na autopilota, ale chybou bylo především, že jsem se zase bezhlavě hrnul dopředu s vidinou toho, že chci boj ukončit, a přestal jsem trpělivě lovit soupeře tak, jak jsem to v zápase dělal do toho okamžiku,“ popsal Jiří své zaváhání.

Vše šlo podle plánu

Procházka podotknul, že do určité chvíle šlo všechno podle plánu a on se držel taktiky, kterou měl připravenou„Než mě trefil, tak do té doby šlo vše podle mého plánu a vůle, i včetně calf kicků, které jsem schytával. I na ně jsem byl připravený. Bylo to v pohodě,“ prozradil.

A jaká byla taktika? „Rovněž podle toho, jak se bude zápas vyvíjet, vzít Alexe na zem a tam ho dobít, upáčit či uškrtit… Trochu mě štve, když už jsme byli na kontaktní vzdálenost přímo u sebe, že jsem to opravdu nezkoušel víc tahat na zem. Tam jsem si na něj silově věřil, byl jsem lepší,“ přiznal Procházka.

Procházka: Zvládl bych to otočit

Mnozí nesouhlasili s rychlým ukončením zápasu. Názory se různí, ale sám Jiří bezprostředně po souboji prohlásil, že šlo o správné rozhodnutí. S odstupem ale všechno vidí jinak.

➤ Čtěte také: Pereira: Adesanya mě zachránil, teď chci to samé udělat pro něj. Co na výzvu Izzy?

Má za to, že sudí mohli ještě pár vteřin počkat a zápas ukončit až tehdy, kdy by byl Jiří skutečně neschopen dalšího boje. Jirka je přesvědčený, že pokud by měl více času, dokázal by situaci ještě otočit. Jak by duel v takovém případě skončil, se už nedozvíme, Jiří se ale rozhodně nenechá ničím zastavit, a slíbil, že se vrátí silnější než kdy dřív.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Conor McGregor v dubnu zřejmě nenastoupí

McGregor jubileum UFC v kleci zřejmě neoslaví. Jeho nástup se opět odsouvá

S nástupem Conora McGregora do antidopingového programu svitla jeho fanouškům naděje na brzký zápas.💪 Teď přišla zpráva o dalším odsunu....

Makhmud Muradov

Pudilovou s Muradovem uvidíme v kleci UFC co nevidět. Jak to vypadá s Davidem Dvořákem?

Dva zástupce Česka v UFC čeká další zápas.👊⚔️ Kdy uvidíme Pudilovou či Muradova a jak to vypadá s Davidem Dvořákem?

David Dvořák

David Dvořák: Pereira byl trpělivý. Důležité je se z porážky nepodělat a jít dál

Všichni čeští fanoušci během sobotního UFC 295 zaplakali.⚡ Jak prohru vnímá Procházkův kolega z UFC David Dvořák, který sám ví, jak chutná...