David Dvořák: Pereira byl trpělivý. Důležité je se z porážky nepodělat a jít dál

Všichni čeští fanoušci během sobotního UFC 295 zaplakali. Jak prohru vnímá Procházkův kolega z UFC David Dvořák, který sám dobře zná hořkou pachuť porážky, a jak vnímá hojně diskutované ukončení?

David Dvořák Foto: Profimedia

Pereira si počkal

Nebylo pochyb, že Alex Pereira je velmi nebezpečný soupeř, „Poatan“ navíc nastoupil do zápasu ledově klidný a prokázal svou obvyklou trpělivost, která mu nakonec vynesla pás šampiona.

„Byl trpělivý, čekal na ten svůj jeden úder, který mu vyšel. Takhle jsme to přesně viděli se Stricklandem, viděli jsme to takhle i s Adesanyou, kdy dostával sérii úderů, počkal si v krytu, poslal tam ten svůj tvrdý úder a bylo hotovo,“ zanalyzoval zpětně Pereirovu taktiku David Dvořák v rozhovoru pro iSport.cz.

Z prohry se nesmíte podělat

David Dvořák za poslední dobu v UFC nasbíral tři prohry, a tak ví, jaký to je pocit, když se z někoho, kdo je zvyklý vítězit, stane poražený. Podle Dvořáka je však prý důležité nenechat se tím rozhodit.

„Já sám jsem měl dlouhou šňůru, prohrál jsem a to prostě k životu patří, člověk prohrává ve sportu, v životě a prostě se z toho člověk nesmí podělat a jít dál. Jirka je mentálně na tom velice dobře, je vyspělý a nevěřím tomu, že by ho to nějak mohlo zastavit nebo zbrzdit,“ okomentoval Dvořák.

„Já sám jsem teď prohrál tři zápasy v řadě, a přesto jsem ani na vteřinu nepřestal věřit, že se to otočí, a myslím si, že Jirka je v tomhle ještě úplně někde jinde,“ dodal „Undertaker“.

Předčasné ukončení

Hned po zápasu se spekulovalo, zda nebyl zbytečně předčasně ukončený a české fanoušky i odbornou veřejnost tahle otázka tradičně rozdělila na dvě půlky. Někteří mají za to, že Jiří přežil už horší věci a mohl situaci ještě obrátit, a druzí uznali, že byl Jirka v jednu chvíli skutečně mimo (koneckonců to přiznal i samotný Procházka). Jak to vidí jeho kolega z UFC?

„Já si dal práci s tím, že jsem si to pouštěl víc než desetkrát (...), bavil jsem se o tom se spoustou lidí a sám vím, jak ty zápasy chodí, a za mě – i skrze to, co sám říkal Jirka Procházka – tak není nejmenších pochyb o tom, že by ten zápas byl ukončený předčasně,“ prohlásil Dvořák.

➤ Čtěte také: Kontroverzní ukončení Jiřího Procházky budí velké emoce. Názory se rozchází

„Jirka tam fakt spadnul už hodně mimo. Viděli jsme spoustu zápasů, kdy byl jak se říká nahulenej, ale tady byl opravdu mimo. Samozřejmě mohlo by se stát, že ty dvě tři vteřinky, kdyby to nechali, tak by se nastartoval, vzchopil se, ale taky by se mohlo stát, že bychom Jirku viděli, jak je tam bezvládnej,“ nabídl svůj názor Dvořák.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Jiří Procházka

Bolestný moment pro fanoušky MMA. Jiří Procházka jede domů bez titulu. Co se pokazilo?

Fanoušci MMA nemohli tohoto zápasu dospat a pevně věřili, že Jiří Procházka přiveze domů pás šampiona. Osud tomu chtěl ale bohužel jinak...

Procházka vs. Pereira

I přes prohru šlo o Jirkův nejlepší výkon! hodnotí Kincl. Jak vnímá ukončení zápasu?

Prohru Jiřího Procházky čekal asi jen málokdo, jenže svět MMA je nevyzpytatelný. Přesto Jiří předvedl skvělý výkon.💪 Tak to vnímá i Patrik...

Jiří BJP Procházka

Jiří Procházka upřímně promluvil o vztazích, o přístupu k ženám i o tom, jak vnímá Pereiru

Jirku Procházku už v sobotu uvidíme bojovat o titul. Před zápasem prozradil, jaký má přístup ke vztahům, k ženám, i to, jak vnímá svého...