Bolestný moment pro fanoušky MMA. Jiří Procházka jede domů bez titulu. Co se pokazilo?

Fanoušci MMA nemohli tohoto zápasu dospat a pevně věřili, že Jiří Procházka přiveze domů pás šampiona. Osud tomu chtěl ale bohužel jinak. Co se Jirkovi v souboji s Poatanem stalo osudným?

Jiří Procházka Foto: Profimedia

Nešťastně trefený hák

Nemohli jsme dospat a nepochybovali, že Jiří Procházka přiveze domů spolu s vítězstvím i pás šampiona polotěžké váhy. Většinu duelu se tento výsledek zdál jako jasná věc, jenže situace se bohužel obrátila ve prospěch soupeře.

Zpočátku se Jiří s Alexem oťukávali a četli soupeře. Hned v úvodu Pereira Jiřího překvapil ostrým low kickem, který Jirku na moment vyvedl z rovnováhy. Procházka poté energicky měnil gardy a ukázal svůj pověstný specifický pohyb.

Jirkovi se pak podařilo Pereiru dostat na zem, kde Poatan inkasoval několik dobře mířených loktů. Pereira se však nenechal rozhodit a koncem kola se mu podařilo boj vrátit do postoje.

V druhém kole Jiří Procházka schytal pár viditelně nepříjemných calf kicků. Pereira sice musel skousnout pár tvrdých úderů, ale nakonec dokázal trefit levý hák, kterým poslal Jirku k zemi. „Poatan“ v tu chvíli využil situace a nepřestával pálit jeden úder za druhým. Zápas byl ukončen a Alex Pereira se tak stal šampionem polotěžké váhy UFC.

Ledově klidný Pereira

Alex Pereira nastoupil do zápasu ledově klidný. Jeho velmi dobré nastavení se projevilo i během souboje, kdy trpělivě četl Procházkovy pohyby a čekal, kdy bude nejvhodnější udeřit.

➤ Čtěte také: UFC do toho pořádně šlápne hned zkraje roku. Milovníkům MMA doručí tři bitvy o pás

Nejpřekvapivější byl moment, kdy se boj přesunul na zem, kde měl mít navrch právě Jiří. Pereira se však očividně nenechal vykolejit a promyšleně Procházkovi odolával tak, aby ho nepustil dál.

Sporný zásah rozhodčího

Oba zápasníci si vedli tak dobře, jak se očekávalo. Alex Pereira je v současné chvíli právoplatným držitelem titulu polotěžké váhy UFC, mnozí však polemizují, zda nebyl zápas ukončen zbytečně brzy.

Jiří po dobře trefeném háku klesl k zemi a Pereira využil situace a začal ho zasypávat tvrdými údery ve snaze ho ukončit, zdálo se však, že Procházka by býval ještě něco vydržel, a pokud by dostal šanci, možná by se mu podařilo situaci obrátit.

To už se však nedozvíme a pás v tuto chvíli chtě nechtě drží Pereira. Jiří nicméně i po tak nešťastné prohře ukázal pevný charakter a soupeři dokázal bezprostředně po zápasu poděkovat. „To nevadí. Vrátím se zpět silnější než kdy dřív. Děkuju, Alexi, za tenhle zápas. Vrátím se zpět, vrátím se.“

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Jiří Procházka se na turnaji UFC 295 vrací do boje

UFC 295: Jiří Procházka vs. Alex Pereira – datum, kurzy, analýza, tip a livestream

Jiří Procházka 🇨🇿 se při svém návratu do klece utká o titul polotěžké váhy UFC s Brazilcem Alexem Pereirou.⚡ Přečtěte si podrobnou sázkovou...

Jiří BJP Procházka

Jiří Procházka upřímně promluvil o vztazích, o přístupu k ženám i o tom, jak vnímá Pereiru

Jirku Procházku už v sobotu uvidíme bojovat o titul. Před zápasem prozradil, jaký má přístup ke vztahům, k ženám, i to, jak vnímá svého...

Alex Poatan Pereira

Alex Pereira: životopis, zápasy MMA (UFC) a statistiky bojovníka

Alex Pereira patří mezi nejvýraznější bojovníky organizace UFC a to ve dvou váhových kategoriích.💎💪Vše o brazilském zápasníkovi se dozvíte...