UFC 295: Jiří Procházka vs. Alex Pereira – datum, kurzy, analýza, tip a livestream

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Jiří Procházka se při svém návratu do klece utká o titul polotěžké váhy UFC s Brazilcem Alexem Pereirou. Přečtěte si podrobnou sázkovou analýzu i návod, kde očekávanou bitvu na UFC 295 sledovat živě v livestreamu!

sipka VŠE O ZÁPASE PROCHÁZKA VS RAKIČ NA UFC 300 NAJDETE ZDE

AKTUÁLNÍ INFOANALÝZA, KURZY A TIP
ONLINE LIVESTREAMKARTA
JAK SE SÁZÍ

Jiří Procházka se na turnaji UFC 295 vrací do boje Foto: Profimedia

Hodnocení turnaje UFC 295: 9,9/10

  • Datum a místo konání: 11. 11. 2023 (od 23:55), New York, USA
  • Nabídka sázek: Sázkové kanceláře vypsaly na turnaj mnoho kurzů

Živě UFC 295: Pereira vs. Procházka zápas 2023 (termín, čas a místo konání) – Kdy zápasí Procházka?

Válečník Jiří Procházka je konečně zpátky. Na turnaji UFC 295 v New Yorku se už v noci ze soboty 11. listopadu na neděli 12. listopadu okolo 5:30 po bezmála rok a půl dlouhé absenci opět postaví do ostrého zápasu. V bitvě o titul polotěžké váhy si na něj brousí zuby brazilský bojovník Alex Pereira. Získá Procházka titul zpět do své moci, nebo na uvolněný trůn usedne nový král? Sledujte UFC 295 zdarma živě ZDE

MMA - sleduj průběh zápasu zde

Procházka vs. Pereira: online report a výsledek

Po úvodním oťukávání Jiří Procházka na moment ztratil půdu pod nohama, když ho Pereira rozhodil dobře mířeným tvrdým low kickem. Procházka se však rychle vzpamatoval, začal měnit gardy a snažil se dostat Pereiru na zem. To se mu navzdory Pereirově odolávání povedlo, boj se přesunul na zem a Pereira ke konci prvního kola inkasoval několik dobře mířených loktů, k závěru kola se však boj vrátil do postoje.

V úvodu prvního kola byl aktivnější Procházka, Pereira mu zanedlouho tvrdé údery vrátil, ale v půlce druhého kola Jiří překvapil Poatana rychlým výpadem a připíchl ho údery k pletivu. Procházka poté inkasoval pár viditelně nepříjemných calf kicků. Pereira poté po mnoha tvrdých úderech šikovně trefil levý hák, který poslal Procházku k zemi a to se mu stalo osudným – Pereira využil situace, zasypal Jiřího salvou tvrdých úderů a zápas byl ukončen v Pereirův prospěch.

Kdy má Procházka zápas o titul? (Procházka další zápas UFC)

Návrat Jiřího Procházky je jednou z nejočekávanějších událostí letošního roku. Po odstoupení zraněného Jona Jonese se právě Procházka s Pereirou představí v hlavním zápase celé karty. Tento turnaj si rozhodně nemůže nechat ujít žádný fanoušek MMA.

UFC 295: ZÁKLADNÍ INFO
⏰ Kdy: Sobota 11. listopadu 2023 (od 23:55 SEČ)
🎟️ Kde: Madison Square Garden, New York, USA
Čas Procházkova zápasu: Neděle 12. listopadu okolo 5:30 SEČ
🖊️ Karta: Zobrazit
⏩ Livestream: Fortuna TV
🤑 Sázky: Info zde

Analýza, sázky, kurzy Procházka vs. Pereira na turnaji UFC 295 New York

Jiří "BJP" Procházka se vrací na světové MMA pódium. Uplynulých 17 měsíců představovalo pro českého samuraje jízdu na horské dráze. Absolutní štěstí a sportovní vrchol po zisku titulového pásu, vystřídaly pocity smutku a zklamání, když mu těžkými bitvami zmítané tělo vypovědělo službu. Hrátky osudu ovšem postupně přetavil v novou motivaci a my se tak můžeme těšit na novou verzi Jiřího Procházky. Tady se píše nová kapitola dechberoucího příběhu.

Procházka provedl v přípravě na tento duel celou řadu změn. Začal více naslouchat svému tělu, upravil tréninkové procesy a přizval do týmu nového trenéra Jana Stacha. Wrestlingu a jiu-jitsu věnoval se svým trenérským štábem během kempů ohromné množství času, což z něj činí ještě nebezpečnějšího zápasníka, než kdy dříve.

Nečitelný styl a smrtící KO potenciál přesně vystihují to, proč je Jiří Procházka považován za jednoho z nejatraktivnějších fighterů současné UFC. A dobře to ví i za mořem. BJP svým neortodoxním přístupem k boji doslova pobláznil celý svět a fanoušci teď se zatajeným dechem očekávají, s čím na svého soupeře vyrukuje tentokrát.

Všechny tři dosavadní Procházkovy zápasy zanechaly v UFC nesmazatelnou stopu. Volkan Oezdemir i Dominick Reyes se z brutálních KO dodnes zcela nevzpamatovali. Rovněž kariéra legendárního brazilského zemaře Glovera Teixeiry díky slavnému škrcení šla strmě dolů. Jiří Procházka poctivou prací vystoupal až na samotný vrchol, odkud ho dočasně poslalo na zpět vážné zranění ramene. O tom si můžete více přečíst zde.

Posledních 5 zápasů
Výhra Glover Teixeira Submise 5 (4:32) UFC 275 12. 6. 2022
Výhra Dominick Reyes KO 2 (4:29) UFC on ESPN 23 1. 5. 2021
Výhra Volkan Oezdemir KO 2 (0:49) UFC 251 11. 7. 2020
Výhra C.B. Dollaway KO 1 (1:55) Rizin 20 31. 12. 2019
Výhra Fabio Maldonado KO 1 (1:49 Rizin 19 12. 10. 2019

Nekonečné drily v gymu, čistá mysl i cenné zkušenosti

Jiřího čtvrtý zápas pod organizací UFC bude v mnohém výjimečný. Na důležitý moment kariéry si také v minulosti musel počkat déle, než je u většiny bojovníků běžné. Delší zápasová prodleva by tak v jeho případě neměla znamenat nevýhodu.

Naopak. Trenéři Karaivanov a Hovězák jsou známí tím, že dokáží rozebrat styl soupeře a nastavit taktiku do posledního detailu. Nejdůležitější dílek výsledné mozaiky ovšem tvoří sám Jirka Procházka, který se může opřít o zkušenosti ze zmíněných zápasů v nejslavnější organizaci.

Trenéři Jiřího Procházky:

  • Martin Karaivanov – postoj, klinče, taktika
  • Jaroslav Hovězák – wrestling, zem, taktika
  • Jan Stach – wrestling, grappling, taktika
  • Filip Lukeš – silovo-kondiční příprava

Procházka absolvoval mnoho přípravných kempu, ať už v Thajsku, nebo doma v České republice. Dá se čekat, že fyzická i mentální příprava bude znovu na té nejvyšší úrovni. Zbývá to nejdůležitější. Přenést svůj progres do klece a od začátku diktovat tempo zápasu. Právě snaha o minimalizování chyb oproti poslednímu titulovému duelu s Teixeirou ho celou přípravu hnala dopředu.

UFC pás pro šampiona Foto: Profimedia

Brazilský přízrak jménem Alex Pereira

Alex "Poatan" Pereira je, co do počtu MMA zápasů, oproti Procházkovi daleko méně zkušený bojovník. Nenechte se ale mýlit, jedná se o bývalého dvojnásobného šampiona postojářské organizace Glory, a také vůbec prvního fightera, který v UFC dokázal ukončit Israela Adesanyu.

Právě skalp legendárního Izzyho mu před rokem vynesl titul střední váhy. Adesanya mu ovšem porážku následně vrátil a vzal si pás zpět. Po této porážce se Pereira rozhodl učinit logický krok, který se vzhledem k jeho postavě dlouho nabízel.

Brazilský lučištník a člen domorodého kmene zamířil o váhovou kategorii výše, kde ho na úvod přivítala legendární polská síla, Jan Blachowicz. Vyrovnaný brazilsko-polský souboj dopadl lépe právě pro Pereiru, který se díky vítězství na split decision rázem dostal do titulového hledáčku.

UFC s oznámením zápasu Procházka – Pereira dlouho otálelo. K titulu polotěžké váhy se po zranění Procházky propracoval Jamahal Hill, jenže i jeho potkala smůla v podobě přetržené achillovky a titulu se musel vzdát. O uvolněný pás poté usilovali Magomed Ankalaev a Jan Blachowicz, jejich nezáživný souboj ale skončil překvapivou remízou a titul ve váze do 93 kilogramů zůstal bez svého majitele. Už 11. listopadu v Madison Square Garden se to ale změní.

Posledních 5 zápasů
Výhra Jan Blachowicz body 3 (5:00) UFC 291 29. 7. 2023
Prohra Israel Adesanya KO 2 (4:21) UFC 287 8. 4. 2023
Výhra Israel Adesanya TKO 5 (2:01) UFC 281 12. 11. 2022
Výhra Sean Strickland KO 1 (2:36) UFC 276 2. 7. 2022
Výhra Bruno Silva body 3 (5:00) UFC Fight Night 12.3.2022

Podobné styly a hlad po úspěchu

Jestli něco Procházku s Pereirou spojuje, pak je to velmi podobný styl boje. Jde o tvrdé postojáře, kteří dokáží hodně rozdat i přijmout. Postoj Alexe Pereiry je na první pohled statičtější a vychází zejména s přímočarého boxingu. Procházkova paleta technik je o něco pestřejší. Naskočená kolena, lokty z otočky i tvrdé kopy by mohli při souhře okolností znamenat pro Pereiru katastrofu.

Klíčovou otázkou bude to, komu v pětikolovém zápase dříve začne docházet šťáva. Oba totiž disponují vynikajícím kardiem. Rozhodovat by v tomto ohledu mohly detaily, jako například četnost klinčů na pletivu, ve kterých by mohl mít bývalý thajboxer Pereira navrch. Zajímavostí je i to, že ani jeden z nich dosud neprohrál na body.

BILANCE
JIŘÍ PROCHÁZKA ALEX PEREIRA
29–3–1 8–2
25 KO/TKO,
3 submise,
1 body
6 KO/TKO,
–,
2 body
2 KO/TKO,
1 submise,
1 KO/TKO,
1 submise
31 let, 193 cm 36 let, 193 cm

O vyrovnanosti tohoto souboje hovoří aktuálně vypsané sázkové kurzy. Češi samozřejmě logicky více sází na Procházku. Ledasco napovědět mohou předturnajové tiskové konference i slavnostní vážení.

V samotném zápase mírně favorizujeme Jiřího Procházku, jehož styl v minulosti nadělal neplechu lepším bojovníkům, než je Alex Pereira. Už 11. listopadu se dozvíme, zda Procházka vyhraje a získá do svého držení znovu titul UFC.

TIP: Procházka vyhraje, v kurzu 1,92 sipka Vsadit a sledovat u Fortuny ZDE

Tip Procházka vs Pereira

Kdy a kde sledovat zápas Procházka vs. Pereira live zdarma? Fortuna TV, Přímý přenos v televizi – UFC livestream Procházka dnes

Nejlepším způsobem, jak sledovat Procházku online, je pustit si živý přenos na Fortuna TV. Právě tady máte ideální možnost kromě livestreamu sledovat i aktuální live kurzy a včas reagovat na vývoj zápasu případnou sázkou.

Pro nové hráče je možnost sledování zápasu Pereira vs. Procházka živě zdarma. Stávající uživatelé Fortuny musí pro spuštění streamu splnit podmínku vsazeného tiketu v posledních 7 dnech. Duel Pereira vs. Procházka v TV najdete v nabídce placené sportovní stanice Premier Sport 1. Případně je možnost zakoupit oficiální UFC Fight Pass.

MMA - sleduj průběh zápasu zde

Video, free stream, YouTube, záznam Procházka vs. Pereira na UFC 295

Na YouTube kanále UFC bude možné sledovat doprovodné video materiály i oficiální tiskové konference a vážení. Zdarma Procházka Pereira livestream možná bude dostupný na internetu v rámci free streamů, tuto variantu ovšem vzhledem k množství reklam a nekvalitnímu obrazu příliš nedoporučujeme.

Mnoho fanoušků samozřejmě nejvíce zajímá, kde a kdy sledovat Procházka online proti Pereirovi živě. Českého MMA bojovníka Jiřího Procházku na Fortuna TV můžete sledovat ve vysoké kvalitě na mobilu skrze mobilní aplikaci, nebo na PC přímo na webu v neděli okolo 2:30 v noci.

UFC 295 zápasy – karta, program, výsledky (UFC 295 fight card)

Turnaj UFC 295 nabídne dva titulové zápasy. V akci nakonec neuvidíme Jona Jonese, který se na tréninku nešťastně zranil a bude dlouho mimo. O prozatímní pás těžké váhy se utká Angličan Tom Aspinall a ruský chasník Sergei Pavlovich.

Nesmírně zajímavý ženský duel se odehraje mezi legendární brazilskou bojovnicí Jessicou Andrade a Američanou Mackenzie Dern. Program a výsledky UFC 295 najdete v této tabulce.

UFC 295: FIGHT CARD
Hlavní karta
Light heavyweight title fight Jiří Procházka vs. Alex Pereira
Heavyweight interim title fight Tom Aspinall vs. Sergei Pavlovich
Strawweight
Jessica Andrade vs. Mackenzie Dern
Lightweight Matt Frevola
vs. Benoit Saint-Denis
Featherweight
Pat Sabatini vs. Diego Lopes
Prelims
Flyweight Steve Erceg vs. Alessandro Costa
Strawweight
Tabatha Ricci vs. Lupita Godinez
Lightweight Mateusz Rebecki vs. Roosvelt Roberts
Lightweight Nazim Sadikhov vs. Viacheslav Borshchev
Lightweight Jared Gordon vs. Mark Madsen
Bantamweight Kyung Ho Kang vs. John Castaneda
Flyweight Joshua Van vs. Kevin Borjas
Catchweight (147lb) Jamall Emmers vs. Dennis Buzukja

Pereira vs. Procházka váha UFC 295 (Kdy je Procházka vážení?)

Na tomto místě najdete detailní informace ze slavnostního vážení, které v New Yorku proběhne v pátek okolo 23:00 našeho času. Očekává se, že na samotném turnaji v ikonické hale Madison Square Garden bude prakticky vyprodáno.

OFICIÁLNÍ VÁHA:

  • Jiří Procházka: 92,6 kg
  • Alex Pereira: 92,5 kg

Přímo z New Yorku vám přineseme spoustu zákulisních materiálů, proto nezapomeňte sledovat sociálně sítě FightLive.cz:

Přesný časový harmonogram doprovodných tiskovek byl již vypsán na webu UFC.

  • Tisková konference před UFC 295: čtvrtek od 21:30 SEČ
  • Oficiální vážení UFC 295: pátek od 14:50 SEČ
  • Slavnostní vážení + staredowny UFC 295: pátek od 23:00 SEČ
  • Turnaj UFC 295: sobota od 23:30 SEČ

Jak to vidí sázkaři a tipy redakce FightLive.cz (Fortuna sázky Procházka vs Pereira)

Na dlouho očekávaný duel se samozřejmě mohutně sází u českých sázkových kanceláří. V rámci Fortuna mobilní aplikace si můžete rozkliknout, jak jsou aktuálně rozvrženy sázky, co se týče objemu finančních prostředků. Níže najdete částky k 6. 11.

  • Nasázeno na vítězství Jiřího Procházky: 2,419 mil. Kč
  • Nasázeno na vítězství Alexe Pereiry: 518 256 Kč

sipka Vsaďte si na zápas Procházky u Fortuny s bonusem za registraci

Osobnosti česko-slovenské MMA scény v čele s Vémolou, či Muradovem ve skrze nepochybují o vítězství Procházky. Jak tipují duel redaktoři FightLive.cz se můžete podívat v následující tabulce.

TIPY REDAKCE FIGHTLIVE.CZ
Kdo Tip Kurz
Marek Procházka vyhraje v 1. nebo 2. kole 3.00
David Procházka vyhraje na KO/TKO 2.30
Nicole Pereira vyhraje na KO/TKO, diskvalifikací nebo kapitulací 3.25
Pavel Pereira vyhraje 1.88
Michal Procházka vyhraje v 1. kole 5.00
Jan Zápas skončí v 1. kole 3.00

Jiří Procházka rozhovor před UFC 295

Těsně před tím, než byl definitivně oznámen soupeř Jiřího Procházky, poskytl nám BJP jeden z posledních rozhovorů. Následně se totiž spolu se svým týmem rozhodl nezveřejňovat žádné informace z finální přípravy před svou titulovou bitvou.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

1️⃣ Kdy má zápas Procházka v UFC?

Český zápasník Jiří Procházka se na turnaji UFC 295 utká o uvolněný titul polotěžké váhy s Alexem Pereirou. V kolik hodin našeho času se bitva uskuteční se dozvíte po rozkliknutí článku.

2️⃣ Zápas Pereira vs. Procházka kde sledovat livestream?

Titulový zápas Procházka vs. Pereira můžete sledovat živě online na internetu. Jednoduchý návod, kde a kdy si pustit živě Procházku zdarma, najdete na tomto místě

3️⃣ Jaké jsou kurzy na zápas Procházka Pereira?

Kurzy na duel Procházka – Pereira jsou u všech českých sázkovek mimořádně vyrovnané. Podrobnou analýzu i náš tip najdete v článku zde

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Jiří BJP Procházka

Jiří Procházka: termín přišel vhod, pět týdnů je akorát vyboostovat to naplno!

Jiří Procházka se nakonec titulové bitvy dočká dříve, než se očekávalo, nijak ho to ale nezaskočilo, brzký termín vítá a hodlá si dojít pro...

Jiří Procházka

Jiří Procházka prozrazuje, co všechno je nutné k vítězství. Důležitý je i účes

Jiřího Procházku čeká co nevidět návrat do klece. Český samuraj říká, že už dávno nenechává nic náhodě. Co mu pomáhá dosáhnout vítězství?...

Jiří Procházka

Procházka hodnotí Pereiru a srovnává ho s Hillem. Kdo je podle něj těžší soupeř?

Jiří Procházka už ví, s kým ho čeká příští zápas. Pereiru nazývá druhým Teixierou, akorát v postoji. Jak svého oponenta hodnotí a jak se...