Jiří Procházka prozrazuje, co všechno je nutné k vítězství. Důležitý je i účes

Jiřího Procházku čeká co nevidět návrat do klece. Český samuraj říká, že pokud jde o boj, už dávno nenechává nic náhodě. Jaké zdánlivé maličkosti mu pomáhají dosáhnout správného rozpoložení a potažmo vítězství?

Jiří Procházka Foto: Jiří Procházka

Účes jako zdroj správného rozpoložení

Jiří Procházka se po dlouhé rekonvalescenci po zranění ramene konečně znovu vrátí do klece. Jako každý zápasník i on pilně trénuje v gymu, Jiří je ale známý i tím, že hodně tíhne k duchovnu a v přípravě přikládá význam i zdánlivě obyčejným věcem. „V posledních letech nenechávám nic náhodě v boji,“ prohlásil v rozhovoru pro CNN Prima News.

Přestože před pár lety během jednoho z rozhovorů řekl, že se nerad upíná na rituály, přiznal, že si je vědom, že přece jen některé věci dělá s železnou pravidelností, aniž by si to uvědomoval: „Všiml jsem si, že před každým zápasem objedu rodinu. S každým se rozloučím a popřejeme si všechno nejlepší a odjedu do boje. To je takový můj rituál,“ konstatoval tehdy ve Snídani s Novou.

Inspirací v boji je mu leccos. Zrovna nedávno přiznal v rozhovoru pro Fights.cz, že „mistrovské pohyby čerpá ve videohrách“. Je známo, že je velkým fanouškem hry Mortal Kombat, kde má i některé oblíbené postavy: „Škorpion. Má tam napojení na to Japonsko. Je to dá se říct samuraj... a ohnivej element,“ odpověděl při rozhovoru pro CNN Prima News na otázku, která z postav je mu nejblíž.

Procházka také prozradil, že do každého zápasu musí s TÍM pravým účesem, který mu do boje dává tu správnou energii. Ten současný, s nímž se chystá na podzim do klece, je prý inspirovaný sparťanskou helmou. „Teď pro zahájení přípravy, vlastně kdy nastupuju do toho plného režimu, tak se to hodí nejvíc. Musím vidět sám sebe v zrcadle tady tímhletím způsobem, protože jinak to prostě nejde u mě,“ podotknul Procházka.

Účes zkrátka může mít pro zápasníka nejen praktický význam, ale také duševní. „Když mám oholenou hlavu, tak vím, že vnímám prostor v tom boji jinačím způsobem, když mám spoustu vlasů, tak i v tom boji při sparingách vnímám jinačím způsobem a vždycky vím, že musím na tom vrcholu hlavy mít nějakou anténu nebo něco, co mi nějakým zvláštním způsobem dává určitý rozpoložení,“ vysvětlil Jiří.

Procházka také dobře ví, že je nutné umět občas vypnout a najít si k boji nějaký protipól, který by mu do života přinesl trochu klidu. Vedle výletů do přírody se také čas od času oddá malování, které mu tento balanc nabízí.

Příprava na podzimní zápas jede naplno

Jirka Procházka ještě nezná přesný termín, předpokládá se ale, že do klece se dostane někdy na podzim. Původně se měl o titul utkat s Jamahalem Hillem, který ale z vrcholu seznamu Procházkových soupeřů vypadl, když se zranil.

Teď se skloňují mnohé varianty a jména a čeká se, s jakou náhradou UFC nakonec přijde, Jirka je každopádně připravený na boj, ať už to bude s kýmkoli. „Už jsem začal spárovat, minulý týden už jsme jeli sparingy naplno, už na to padám, už se s klukama motám na zemi,“ prozradil pro CNN Prima News.

Je očividné, že Procházka je jedním z mála zápasníků, kteří ovládli mentální část přípravy na jedničku, a my se můžeme těšit, že toho budeme brzy znovu svědky. Teď jde jen o to, kdy přesně a proti komu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Lajoš Klein se utká s Muradovem v roli trenéra

Makhmud Muradov a Lajoš Klein proti sobě? Jaká bude jejich role v Pyramidě slávy?

Organizace Fabriq, spolupracující s organizací Oktagon MMA, plánuje na podzim velkolepou show.💥 O co půjde a co s tím mají společného...

Makhmud Muradov

V Čechách jsem dokázal vydělat víc než v prvním zápase UFC, překvapil Muradov

Makhmud Muradov se rozpovídal o tom, co pro něj vlastně UFC znamená a přiblížil, jak angažmá v prestižní organizaci vypadá po finanční...

Robert Bryczek

Vím, jak soupeře překvapit a kde jsou jeho slabiny, hecuje před Štvanicí Robert Bryczek

Rozjetý polský tank Robert Bryczek vyzve na páteční Štvanici Piráta Krištofiče. Při té příležitosti nám titulový aspirant poskytl...