V Čechách jsem dokázal vydělat víc než v prvním zápase UFC, překvapil Muradov

Makhmud Muradov se rozpovídal o tom, co pro něj vlastně znamená zápasit v UFC a přiblížil, jak angažmá v nejprestižnější organizaci světa vypadá po finanční stránce.

Makhmud Muradov Foto: Facebook/OKTAGON MMA

O penězích to v UFC není

Makhmud Muradov se v podcastu Bratři v autě rozpovídal nejen o rozdílech mezi Čechy a Uzbeky, ale také o tom, kolik si jako bojovník v UFC vydělá. „Jo Mach tolik dostane, říkaj třeba u nás v Uzbekistánu,“ pronesl Muradov se smíchem. „Ale nepočítaj, že já platím daně v Americe (...), můžeš brát s sebou tři trenéry, ale jednoho jenom platí, takže si musíš dva trenéry platit, to jsou letenky, ubytování, jídlo, potom platíš managerům, trenérům, takže tam prostě hodně peněz dáváš,“ prozradil.

„Silový trénink, kondiční trénink, atletika, lapy, regenerace, MMA tréninky (...) a když se chceš posouvat, musíš jezdit na kempy a to je fakt hodně peněz,“ prozradil celý seznam nákladů.

„Ale já nešel do UFC vydělávat (...) jsem první z Uzbekistánu tam, a to už v historii zůstane,“ přiznal svoje motivace. „A v tu dobu jsem byl i první Čech, který vyhrál svůj debut,“ dodal.

„Je to fakt těžký, není to jako fotbal nebo hokej, kde když jsi na nějaký úrovni, můžeš se věnovat jen tomu sportu, ale tohle je bohužel jinak a ty jsi sám za sebe, protože každý trénink něco stojí,“ přiznal Muradov a řekl, že jen samotným sportem si vydělá asi jen třicet zápasníků ze sta.

Muradov mluvil také o smlouvě s UFC a co by dělal, kdyby se mu ji nepodařilo prodloužit. Jeho srdcovou záležitostí je očividně největší tuzemská organizace Oktagon, v záloze má prý ale ještě jednu možnost, která by mu mohla případně vynést hodně zajímavé peníze. Organizace One FC prý nabídla bojovníkovi za první zápas 150 až 200 tisíc dolarů a stejně tolik pak za výhru. „V UFC mám 40 a 40, což je skoro milion korun,“ prozradil Muradov pro srovnání.

Podívejte se na Muradovovův debutový zápas v UFC, kdy soupeře porazil na body:

„V Čechách můžeš mít sponzory a tam (v Americe) nemůžeš mít nic (...) navíc tady můžeš jít pět šest zápasů za rok,“ vysvětlil uzbecký bojovník rozdíl mezi Českou republikou a Amerikou. „Takže tady jsem vydělával víc než v prvním zápase UFC,“ překvapil Makhmud Muradov.

Kam povedou Muradovy kroky dál, bude záviset na tom, jak dopadne jeho příští zápas v UFC, je ale jisté, že i kdyby se mu v americké organizaci nepodařilo prodloužit smlouvu, bude mít i tak z čeho vybírat.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Jamahal Hill se bohužel vážně zranil

Zakletá polotěžká divize UFC. Šampion Jamahal Hill hlásí nečekané problémy

Návrat Jiřího Procházky se zřejmě bude odehrávat podle zcela nového scénáře. K duelu s Jamahalem Hillem totiž ve světle nejnovějších...

Mark Zuckerberg trénuje s těmi nejlepšími

Zuckerberg není žádné máslo! Trénuje s šampiony UFC

Téměř každý zaznamenal výzvu Elona Muska směrem k Marku Zuckerbergovi 🚀💪Zakladatel Facebooku není ve světě MMA žádným nováčkem, trénuje s...

Mayra Bueno Silva

UFC Fight Night Holm vs. Bueno Silva – karta, kurzy, analýza a tip

Na vrcholu karty dalšího číslovaného turnaje UFC tentokrát kralují dvě ženy: Holly Holm a Mayra Bueno Silva 🤼🏻‍♀️. Kdo zvítězí 🥇 a kde...