Jiří Procházka: termín přišel vhod, pět týdnů je akorát vyboostovat to naplno!

Jiří Procházka se nakonec titulové bitvy dočká dříve, než se očekávalo, nijak ho to ale nezaskočilo, naopak, brzký termín prý vítá a hodlá si dojít pro titul. Co z původně plánované přípravy už nestihne?

Jiří BJP Procházka Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Termín přišel vhod, říká Procházka

Předpokládalo se, že na duel Pereira vs Procházka, v němž hodlá Jiří získat zpět titul v polotěžké váze UFC, dojde nejdříve v prosinci. I tento poslední termín v roce byl nejistý, nakonec ale na bitvu dojde ještě o něco dříve. Jirka s Alexem si to spolu rozdají coby co-main event v turnaji, kde v hlavním zápase uvidíme Jona Jonese a Stipeho Miocice.

Alex Pereira nicméně prohlásil, že chtěl jít s Jiřím do klece už v říjnu a po vyhraném zápase s Blachowiczem se cítil tak namotivovaný, že Procházku neváhal oslovit, ten však tehdy odmítl s tím, že ještě není připravený. Pereira má za to, že Procházku touto výzvou zaskočili, avšak ačkoli listopadový termín není o moc přívětivější, Jiří je přesvědčený, že si to naopak krásně sedlo a s přípravou to bude mít tak akorát.

„Pět týdnů je akorát na to, abych dokázal dopinknout úžasně kondici, přesnost, vyboostovat to naplno, takže myslím si, že to přišlo vhod a já za to děkuju,“ připustil Procházka v rozhovoru pro CNN Prima News.

Jirka má za sebou přípravu v Thajsku, vzhledem k dlouho nepotvrzenému termínu (a tomu, že se předběžně počítalo s prosincem) měl v plánu ještě další části přípravy, které už teď ale nestihne.

„V neděli jsem měl odjíždět do Tater na třítýdenní soustředění skrz aerobní kondici. Chtěl jsem si to pořádně vyzkoušet, tady ten vysokohorský trénink, jak to funguje, to tělo v něm, ale zároveň cítím, že teď je všechno připraveno to fakt dopinknout do konce,“ prozradil Procházka. „Tak proč si nechat vzít tu chuť do toho boje,“ dodal.

Rekonvalescence Jiřího posílila

Procházka byl po zranění ramene dlouho mimo klec a do zápasu nastoupí po téměř roce a půl. Jeho trenér Martin Karaivanov však podotknul, že Jiřímu tahle pauza prospěla a je teď silnější než kdy dřív. A Jiří to vidí stejně.

„Jsem rád, že jsem to úplně neuspěchal a nešel hned za půl roku do zápasu, jak jsem cílil, ale že jsem si na to nechal dostatek času, tak nějak jsem to nechal vyplynout, no a když tomu člověk dal tady tuhle tu volnost, tak rázem se to všechno odlehčilo a to tělo začalo šlapat úplně jiným stylem,“ popsal Jirka svou kondici.

➤ Čtěte také: Procházka hodnotí Pereiru a srovnává ho s Hillem. Kdo je podle něj těžší soupeř?

„Obzvlášť teď, posledních pár týdnů musím říct, že ten tým kolem mě teď, je to uspořádaný tak, že do sebe krásně všechno zapadá,“ pochvaloval si Jiří. „Já se snažím veškerý čas využít, abych udělal maximální progres každý den.

Věřím, že celá ta příprava, posledních pět týdnů teď, půjde jako po másle, protože je to strašně důležitý to rozvržení každičkého jedinečného dne a jdeme na to,“ prohlásil odhodlaně Jiří.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Jiří Procházka přibral do týmu posilu

Procházka se během čekání ne termín zdokonaluje. Přibral posilu a piluje boj na zemi

Procházka a jeho tým čekají, až UFC přijde s konkrétním datem nadcházejícího zápasu. Jirka ale neusíná na vavřínech, naopak.💪💪

Jiří Procházka

Jiří Procházka prozrazuje, co všechno je nutné k vítězství. Důležitý je i účes

Jiřího Procházku čeká co nevidět návrat do klece. Český samuraj říká, že už dávno nenechává nic náhodě. Co mu pomáhá dosáhnout vítězství?...

Procházka vs. Teixeira

Teixeira pěl chválu na Procházku a prozradil, v čem má oproti němu Pereira navrch

Glover Texeira si s Jirkou Procházkou užil své a teď na něj připravuje svého svěřence.👊 Jak vzpomíná na souboj se samurajem a co na něm...