I přes prohru šlo o Jirkův nejlepší výkon! hodnotí Kincl. Jak vnímá ukončení zápasu?

Prohru Jiřího Procházky čekal asi jen málokdo, jenže svět MMA je nevyzpytatelný. Přesto Jiří předvedl skvělý výkon. Tak to viděl i Patrik Kincl. Jak vnímal šampion střední váhy Oktagon MMA diskutované ukončení?

Procházka vs. Pereira Foto: Profimedia

Hlavní je zdraví zápasníků

Nejednou jsme se přesvědčili, že Jiří Procházka má tvrdou hlavu a dokáže absorbovat tolik ran jako žádný jiný zápasník. Zřejmě proto měli někteří po Jirkově prohře s Pereirou pocit, že byl zápas ukončen příliš brzy. Jiří přestál už horší souboje a možná by dokázal situaci ještě obrátit...

Vsaďte si na bojové sporty u Tipsportu s bonusem 500 Kč zdarma

Názory na zásah rozhodčího se různí, avšak mezi českými zápasníky a fanoušky Jirky jsou tací, kterým připadalo ukončení adekvátní. Tak to vnímal například i šampion střední váhy organizace Oktagon MMA Patrik Kincl.

„My, co známe Jirku, víme, že se dostal i z horších situací, těžko říct, jestli by se dostal i tady z toho. (...) Dokázal by z toho Jirka utýct, zbývala ještě minuta, to je pořád dost času, mohla přijít spousta úderů během tý chvíle,“ uvažoval nahlas Kincl.

„Ale já souhlasím s tím, že zdraví je na prvním místě, a já nepotřebuju vidět Jirku Procházku, kluka, se kterým se znám opravdu dlouho, aby ležel na zemi v bezvědomí,“ pronesl nakonec.

„Takže za mě – byť se mi to neříká snadno, byť to Jirkovi nepřeju –, tak za mě a s ohledem na jeho budoucí kariéru to bylo naprosto dobrý rozhodnutí,“ zhodnotil Patrik ukončení ze svého úhlu pohledu.

➤ Čtěte také: Bolestný moment pro fanoušky MMA. Jiří Procházka jede domů bez titulu. Co se pokazilo?

„Jasně, titulové zápasy by si možná zasloužily více času, ale když to srovnáme s titulovým zápasem Adesanya vs. Pereira 1, tak Adesanya byl v postoji, vypadalo to, že vnímal, ale tam to rozhodčí taky ukončil. Takže když porovnáme tyhle dva zápasy, tak nebylo o čem a z mýho pohledu správný rozhodnutí.“

Prohra, ale také Jirkův nejlepší výkon

Alex Pereira byl extrémně velká výzva a už od počátku šlo o to, kdo zasadí dobře mířený úder. To se nakonec podařilo soupeři, ale Procházka i tak předvedl velmi dobrý výkon. Nejedna jeho kombinace padla na úrodnou půdu a Pereira se musel plně soustředit, aby dokázal sledovat Jirkův pověstný neobvyklý pohyb.

„Byť je to pro Jirku prohra, tak z mého pohledu fanouška, pro mě to byl osobně jeho nejlepší kariérní výkon,“ ocenil Jirku Kincl. „Štve mě samozřejmě, že to skončilo, jak to skončilo, zajímalo by mě, jak by to probíhalo ve třetím, čtvrtém, třeba i pátém kole.

Jak by borci pracovali s kardiem, jak by se postupem času měnil game plan. To už nezjistíme, ale i tak, já osobně do svých tréninků, do svých progresů mám rozhodně z čeho těžit.

Bylo tam pár skvělých momentů, které už jsem byl aplikovat,“ smál se Kincl. „Potřeboval jsem to ze sebe dostat. byť mám neděle volný, tak už jsem to nevydržel a musel jsem jít praštit do pytle,“ přiznal Patrik.

➤ Čtěte také: UFC do toho pořádně šlápne hned zkraje roku. Milovníkům MMA doručí tři bitvy o pás

„Kdyby to dneska Jirka vyhrál, tak by to byl sen, byl by to scénář pro Netflix, ale život to občas chce maličko jinak. Jestli se někdo dokáže ze svých chyb dobře poučit, kdo se dokáže posunout díky prohrám, tak je to právě Jirka Procházka,“ dodal na závěr optimisticky Kincl.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Jiří Procházka v zápase s Alexem Pereirou neuspěl

Kontroverzní ukončení Jiřího Procházky budí velké emoce. Názory se rozchází

Celé Česko a především český samuraj Jiří Procházka vstřebává porážku v titulovém zápase na UFC 295. Hlavní otázka posledních hodin zní...

Sean OMalley

UFC do toho pořádně šlápne hned zkraje roku. Milovníkům MMA doručí tři bitvy o pás

Dana White oznámil novinky, které potěší každého fanouška MMA a UFC. Už zkraje roku budeme moc sledovat velké titulové bitvy.💪💥

Jiří BJP Procházka

Jiří Procházka upřímně promluvil o vztazích, o přístupu k ženám i o tom, jak vnímá Pereiru

Jirku Procházku už v sobotu uvidíme bojovat o titul. Před zápasem prozradil, jaký má přístup ke vztahům, k ženám, i to, jak vnímá svého...