Pudilovou s Muradovem uvidíme v kleci UFC co nevidět. Jak to vypadá s Davidem Dvořákem?

Dva zástupce Česka v UFC čeká další zápas. Přečtěte si, kdy, kde a proti komu nastoupí Pudilová s Muradovem a jak to v současné chvíli vypadá s Davidem Dvořákem.

Makhmud Muradov Foto: Profimedia

Muradov vs. nebezpečný Dagestánec

Před zápasem s Bryanem Barberenou to měl Makhmud Muradov v UFC trochu nahnuté. Poté, co však Barberenu porazil na body, si Mach spravil bilanci na 4-2 a krizi alespoň prozatím zažehnal. Muradov by se ani v opačném případě neměl za co stydět, protože organizace mu dává čím dál těžší soupeře, o čemž svědčí i ten nadcházející.

Makhmud nastoupí 3. února v rámci UFC Fight Night (zatím není známo kde) a v kleci ho bude čekat neporažený dagestánský bojovník Aliaskhab Khizriev, jehož bilance je v tuto chvíli 14-0. Kromě Dana White’s Contender Series, kde svého soupeře utáhl hned v prvním kole na submisi, půjde o Khizrievův druhý zápas v organizaci.

Prvně si houževnatý Dagestánec v UFC připsal výhru v březnu minulého roku, kdy Denise Tiuliulina uškrtil ve druhém kole. Mach to tedy opět nebude mít snadné, pro Khizrieva však půjde o návrat do klece po dlouhé době a i to by mohlo Muradovovi hrát do karet.

Do třetice všeho dobrého

Už tento víkend znovu uvidíme v akci také Lucii Pudilovou. Ta nastoupí v turnaji UFC Fight Night 232 v Apexu v Nevadě proti argentinské bojovnici Ailine Perez, pro kterou půjde také o třetí zápas v organizaci. Její celková bilance je 8-2 a v UFC si připsala jednu výhru a jednu prohru.

Lucka Pudilová je na tom stejně – do prvního zápasu vkročila pravou nohou a pokořila soupeřku Yanan Wu v druhém kole na TKO. V druhém zápase si Lucie bohužel připsala prohru, byť velmi kontroverzní.

Rozhodčí se přiklonili k soupeřce Joselyne Edwards a uznali jí výhru na body, což mnozí odborníci i fanoušci ihned označili za špatné rozhodnutí. Kostky už ale byly vrženy a s výsledkem se museli všichni smířit.

Jak to vypadá s Davidem Dvořákem?

David Dvořák se měl utkat s nesnadným soupeřem Tatsurem Taira. „Undertaker“ si na neporaženého Japonce věřil, jenže nedlouho poté oznámil, že musí ze zápasu ze zdravotních důvodů odstoupit. Jaké zdravotní komplikace mu udělaly čáru přes rozpočet, však neprozradil.

Teprve nedávno Dvořák zveřejnil video, kde se vyjadřuje blíže ke svému zdravotnímu stavu. „Zranil jsem se na konci srpna. (...) Bylo to poprvé, co jsem musel kvůli zranění odstoupit ze zápasu v UFC.

To zranění bylo velmi nebezpečné a ty následky, které mi hrozily a hrozí doteď, jsou opravdu velké a tady už nejde jenom o moji sportovní kariéru, protože pokud by se stalo to, co by se stát mohlo, tak to neznamená jen konec kariéry, ale to zranění by velice ovlivnilo celý můj budoucí život,“ vysvětlil Dvořák.

➤ Čtěte také: McGregor jubileum UFC v kleci zřejmě neoslaví. Jeho nástup se opět odsouvá

„Pro spoustu lidí – když jsem to konzultoval s kamarády, trenéry a dalšíma – je to na to, aby člověk začal hledat vůbec smysl života anebo si prostě prostřelil hlavu, když to vezmu takhle s nadsázkou, protože to opravdu není p**el,“ přiznal David.

Dvořák nechtěl blíže specifikovat, o jaké zranění se přesně jedná, ale zdůraznil, že dělá vše pro to, aby se dal co nejrychleji do pořádku. „Přijdu lepší, silnější a dám další a další zápasy,“ dodal optimisticky na závěr.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Sean OMalley

UFC do toho pořádně šlápne hned zkraje roku. Milovníkům MMA doručí tři bitvy o pás

Dana White oznámil novinky, které potěší každého fanouška MMA a UFC. Už zkraje roku budeme moc sledovat velké titulové bitvy.💪💥

Tým BJP bezprostředně po zápase

Trenér Martin Karaivanov prolomil mlčení a nabízí svůj pohled na hořkou porážku

Prvotní emoce už opadly, a tak svůj detailnější pohled na porážku Jiřího Procházky nabídl i hlavní trenér Martin Karaivanov. Jaký vzkaz...

Alex Pereira

Kolik si Procházka s Pereirou vydělali a kdo všechno si odnesl bonus za výkon večera?

Jiří Procházka navzdory prohře s prázdnou neodešel. A nebyl sám. Po turnaji UFC 295 se rozdalo celkem sedm bonusů za výkon večera.💪