Procházkova bitva o titul má konečně jasnější obrysy. Kdo bude jeho soupeř?

Původně to měl být souboj s Jamahalem Hillem, jenže zasáhl osud v podobě Hillova zranění. Pás teď leží ladem a někteří si na něj brousí zuby. S kým se nakonec Jiří Procházka utká v titulovém duelu?

Jiří Procházka už tuší soupeře Foto: Jiří Procházka

S kým si Procházka vezme zpátky titul?

Po nepěkném zranění a rekonvalescenci se začalo mluvit o Procházkově návratu do klece a okamžitě se spekulovalo o tom, s kým se po pauze potká v kleci jako první. Netrvalo dlouho a byl oznámený duel Hill vs. Procházka, ten se však smetl ze stolu ve chvíli, kdy americký bojovník oznámil odstup z důvodu zranění.

Stejně jako tomu předtím učinil Jiří Procházka, i Hill se rozhodl uvolnit titul, aby mohla divize po dobu jeho nepřítomnosti pokračovat dál. Pás teď tedy visí ve vzduchu a jde jen o to, kdo se o něj s Jirkou popere.

Brzy se začala skloňovat jména Jan Blachowicz a Alex Pereira, a dokonce byla chvíli ve hře i varianta, že se o pás právě tihle dva bojovníci utkají v titulovém zápase. Nakonec je všechno trochu jinak. Blachowicz s Pereirou spolu sice skutečně stanou v jedné kleci, nepůjde však o souboj o titul, ale o možnost o pás zabojovat v dalším duelu právě s Jiřím Procházkou.

„Vedení UFC mi oznámilo, že vítěz souboje bude zápasit o titul. (...) Nevím, kdo bude můj další soupeř, pravděpodobně Procházka, se kterým půjdu o titul. Nyní se ale soustředím jen na souboj, který mám aktuálně před sebou. O tom, co bude dál, se můžeme bavit až po tomhle zápase,“ vyjádřil se Blachowicz.

Pokud vše půjde podle plánu (na což lze v tomhle sportu jen těžko spoléhat), mohli bychom se Procházkovy titulové bitvy dočkat ještě letos. Jde teď tedy o to, jestli se budeme moci těšit na duel Blachowicz vs. Procházka nebo Pereira vs. Procházka. Jisté je, že ať proti Procházkovi stane kdokoli, půjde jistě o hodně napínavý souboj.

Blachowicz i Pereira mají na kontě vítězství s šampionem střední váhy UFC Israelem Adesanyou. Podívejte se, jak si s ním Pereira poradil v prvním zápase (než se mu Adesanya pomstil v odvetě):

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Lucia Szabová

Lucia Szabová na Štvanici. Budeme svědky jejího návratu do klece?

Páteční Štvanice kromě jiného nabídne i jeden ženský zápas. Z duelu však známe zatím jen polovinu. Je možné, že se polské bojovnici postaví...

Attila Végh

„S Karlosem Vémolou bude odveta, i když prohraje 10 zápasů z 10,“ avizuje Attila Végh

Slovenský šampion Attila Végh byl nejnovějším hostem podcastu s názvem Cesta bojovníka rappera Rytmuse. Došlo na hodně zajímavá slova i...

Lucia Szabová

Lucia Szabová na Štvanici. Budeme svědky jejího návratu do klece?

Páteční Štvanice kromě jiného nabídne i jeden ženský zápas. Z duelu však známe zatím jen polovinu. Je možné, že se polské bojovnici postaví...