Red Face byl jeden obrovskej chaos, prohlásil UFC fighter David Dvořák

O prvním galavečeru Red Face se napsalo mnohé a pocity ohledně některých duelů i organizace jako takové byly velmi rozporuplné. Své si o tom myslí i většina profesionálních zápasníků.

První galavečer Red Face Foto: Facebook/Red Face

První galavečer Red Face? Obrovskej chaos

Od prvního galavečera organizace Red Face uběhl už týden, a přesto je to pořád téma, jež se otevírá v téměř každém rozhovoru, reportáži či podcastu, které se soustředí na bojové sporty. Nad bizarními disciplínami booty slap nebo soubojem v telefonní budce už se nikdo moc nepozastavuje, hodně se však diskutuje o tom, jak se večer vyvedl po organizační stránce.

„Když vezmu čistě organizaci, nebo organizování toho turnaje, tak – teďka pominu všechny ty zápasy, to, že se tam prali v telefonní budce, plácali po zadku a takhle – tak to byla nejhůř zorganizovaná akce snad, kde jsem byl, to byl jeden obrovskej chaos,“ prozradil v Nejlepším podcastu svůj názor na galavečer Red Face zápasník UFC David Dvořák, který byl na turnaji podpořit kamaráda Vojtěcha Khola, jenž zápasil v jednom z MMA zápasů, které spadaly do sportovní části večera.

„Trvalo skoro hodinu, než nastoupil do tý klece (Khol), protože ten první zápas, když se mělo nastupovat, tak řekli, že někoho z těch dvou unesli, že prostě ztratili zápasníka, takže běhali po hale, hledali někoho jinýho, tak pak sehnali na hale někoho, kdo se prostě půjde prát do telefonní budky,“ začal vyprávět Dvořák své dojmy z Red Face. „Pak nastal problém, jak dostat tu budku z klece, to zase trvalo a furt se to takhle natahovalo,“ stěžoval si Dvořák.

MMA - aktuální kurzy zde

Výhrady vůči galavečeru měl i moderátor Matouš Rajmont, který ocenil sportovní část večera, ovšem tu influencerskou už tolik ne: „Zápas v telefonní budce byl trapnej, tam jsem se chtěl stát podlahou,“ přiznal Rajmont v rozhovoru pro Extra.cz „... jestli chtěj mezi sebou (influenceři) bojovat, strkat do sebe, ať to dělaj, já jim to klidně odkecám a uvedu, ale řikám, když tam bude aspoň ta část sportovní, kterou respektuju,“ prohlásil.

K organizaci se samozřejmě vyjádřili i promotéři potenciálně konkurenčních organizací. „Viděl jsem, že hala, v níž se akce konala, byla z velké části prázdná, moc lidí nepřišlo. A zápasy… Nevím o žádném souboji, který by nějak rezonoval. Takže je otázka, jestli tam něco zajímavého bylo,“ okomentoval promotér Clash of the Stars Le Sy pro CNN Prima News.

Mnoho fanoušků MMA také zajímal samozřejmě názor Ondřeje Novotného – jakožto promotéra největší tuzemské organizace Oktagon –, který je známý tím, že zápasy influencerů moc neuznává. Ten označil organizaci za „nové dno“ a galavečer zhodnotil jako špatný po všech stránkách.

Někteří mu však v reakci na jeho kritiku organizací jako Red Face předhazují někdejšího účastníka reality show Love Island Zbyňka Vlčka, který by měl nastoupit na Štvanici, anebo projekt spojený s průšvihářem Martinem Feninem. „Fenin to je přesně produkt do Clashe,“ prohlásil například David Kozma v Nejlepším podcastu.

Budoucnost Red Face je v každém případě v tuto chvíli ve hvězdách, uvidíme tedy, zda se organizátoři poučí z chyb a vezmou si během přípravy případného druhého eventu k srdci něco málo z kritiky, která se na galavečer snesla, nebo se nechají naopak od dalších turnajů odradit.

Galavečer Red Face nabídl i hezké sportovní duely:

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

David Kozma a David Dvořák

Neskutečně mě vytočilo, že to ten sport kazí, říká Kincl o Clash of the Stars

Otázku, jak vnímají organizace typu Clash of the Stars, slýchají profesionální zápasníci čím dál častěji. Jak to vidí trojice Dvořák,...

František Fodor a Robert Pukač

Není třeba, aby nás někdo vodil za ručičku, tvrdí Pukač s Fodorem

Duo Pukač Fodor nám pravidelně prostřednictvím podcastu ukazují něco málo ze svého zápasnického života. Teď se rozhodli změnit tréninkový...

Katharina Dalisda

Kincl, Vémola, Kozma? Kdepak! Jedničkou organizace Oktagon je anděl s ďáblem v těle

Oktagon MMA se krok za krokem dostává více a více do povědomí na mezinárodní úrovni a to samé platí i o bojovnících, kteří zde nastupují....