RFA a IAF šokují hned dvakrát, netradičně se spojí a vzkřísí vyšetřovaného Růžičku

Dvě tuzemské organizace si omylem vlezly do zelí, a tak přišly s netradičním řešením: Spojí se, a navíc vzkřísí vyšetřovaného a kontroverzního Tadeáše Růžičku. A co na to fanoušci?

Tadeáš Růžička dostane šanci znovu bojovat Foto: RFA

RFA a IAF a spojení sil

Sem tam se stane, že se tuzemské organizace shodnou v termínu turnaje, a to pak obvykle není výhodné ani pro jednu stranu. Do takové situace se dostaly organizace RFA a IAF, když se rozhodly uspořádat event v magické datum 11. 11. Promotéři se však posadili k jednomu stolu a přišli s překvapivým řešením. Místo aby fanoušky MMA rozdělovali, raději je přitáhnou na jednu akci.

„Nechceme si kanibalizovat fanoušky, nechceme, aby se museli rozhodovat mezi dvěma našimi akcemi ve stejný den, aby se museli rozhodovat, zda jít doprava, nebo doleva, ale chtěli jsme, aby mohli prostě jít rovně,“ vysvětlil jejich počínání Petr „Píno“ Ondruš (promotér I Am Fighter).

„Proto jsme se rozhodli uspořádat jeden společný event, na kterém se proti sobě postaví naši elitní zápasníci. Na příznivce čekají tři, možná čtyři titulové zápasy a spoustu legend, které se představily pod různými elitními organizacemi,“ dodal.

Boris Marhanský za Real Fight Arena prohlásil, že to bylo nejlepší možné řešení a že věří, že půjde o mimořádnou událost, protože obě organizace pustí do akce své nejlepší zápasníky.

Ti nejlepší bojovníci – v čele s vyšetřovaným Tadeášem Růžičkou

Neobvyklé spojení však není to jediné, co fanoušky překvapilo. Promotéři se dohodli, že dají šanci Tadeáši Růžičkovi, který měl až doteď stopku kvůli kontroverzi kolem uniklého videa, kde se Růžička projevuje jako agresivní násilník. Paradoxnější je tento tah tím, že poměrně nedávno se proti Růžičkovi rozběhlo oficiální vyšetřování, a to rovnou ve dvou případech.

Růžička dokonce nastoupí rovnou do titulového zápasu – v postojářském duelu do 70 Kg si to Mawar rozdá se slovenským bijcem Jacobem Mikulou.

„Tadeáš u nás na IAF 1 zápasil s Vladem Lengálem a jsem strašně rád, že se vrací na kartu, kterou spolupořádáme. Ať už je to jakkoli, tak je to za mě sportovec a toho bychom se měli všichni držet,“ vysvětlil Petr Pína Ondruš. „Tadeáše známe delší dobu, má u nás za sebou více vynikajících zápasů, které vyhrál. Sportovně si to určitě zaslouží,“ přidal se k Pínovi Marhanský.

Organizace jinak opravdu nabídnou to nejlepší ze sebe, vidět bychom měli Petra Monstera Knížete, Dominika Humburgera, Davida Hoška a ze strany druhé Alexe Cvernu, Davida Závodu nebo Yevgeny Orlova.

Vlna pobouření aneb Jak to vidí fanoušci?

Reakce fanoušků jsou dle očekávání rozporuplné a úplně nejvíce je zvedá ze židle právě účast Tadeáše Růžičky. Některé komentáře nechápavě poukazují na to, že organizace tak dávají zelenou násilníkovi, jiní zase nerozumí tomu, proč se alespoň nepočkalo na konec vyšetřování. Jeden z komentářů dokonce přesvědčeně predikoval, že se na takový turnaj nikdo dívat nebude.

➤ Čtěte také: Růžička prý znovu řádil! Svědkyně popsala Mawarovo ohavné chování, výhrůžky a násilí

To ukáže teprve čas. Do 11. listopadu je času dost, a jak je u tohoto sportu zvykem, může se ještě leccos změnit. Jasné je, že se Růžičkovi dostalo od organizací záchranného kruhu rychleji, než se očekávalo, a ne každý se s takovou štědrostí vůči někomu, kdo je předmětem vyšetřování v tak závažných činech, ztotožní.

Tadeáš Růžička šokoval nejen tím, co udělal, ale také svými vyjádřeními. Neváhal například veřejnost nazvat ovcemi a novináře krysami:

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Milan Ďatelinka

RFA 12: Ďatelinka vs. Corujo – info, program, karta, livestream

Povadžská Bystrica tento víkend zažije další, v pořadí dvanáctý turnaj RFA. Přečtěte si, kdy a kde se akce koná a jak bude vypadat program...

Mikulášek to v Trnavě absolutně nezvládl

Šok! Václav Mikulášek nezvládl zápas s outsiderem Kokym. Zápas skončil podivným ukončením

Tak tohle se absolutně nečekalo. Hlavní zápas turnaje FABRIQ 3 v Trnavě mezi Mikuláškem a Kokym měl velmi zvláštní průběh a především...

Conor McGregor získal černý pásek

Páni! McGregor získal černý pásek v jiu-jitsu. Irského průšviháře ocenění dojalo

Conor McGregor se co se týče kariéry možná ocitl na mrtvém bodě, přesto ale nezahálí a maká na sobě dál. Důkazem je i čerstvě získaný černý...