Páni! McGregor získal černý pásek v jiu-jitsu. Irského průšviháře ocenění dojalo

Conor McGregor se co se týče kariéry ocitl tak trochu na mrtvém bodě, přesto ale nezahálí a maká na sobě dál. Důkazem je i čerstvě získaný černý pásek, který mu s hrdostí uvázal jeho trenér John Kavanagh.

Conor McGregor získal černý pásek Foto: Profimedia/©Netflix/Courtesy Everett Collection

Conora McGregora dojalo uznání v podobě černého pásu

Kdo ví, kdy Conora McGregora uvidíme v kleci, irský bojovník na sobě nicméně nepřestává dřít. A to mu teď přineslo ovoce v podobě černého pásku v brazilském jiu-jitsu. Včera večer mu ho slavnostně a s hrdostí uvázal jeho trenér, a dle McGregorových slov i dlouholetý přítel, John Kavanagh.

„Dnes večer jsem obdržel černý pásek od svého trenéra, přítele a mentora @coach_kavanagh z @sbgireland! 20 let tvrdé práce! Děkuji Johnovi za všechno, co za ty roky udělal, a všem mým spolubojovníkům po celou dobu této neuvěřitelné cesty jiu jitsu! Všem vám z celého srdce moc děkuji! Černý pás brazilského jiu jitsu, wow! Chvála Bohu a pak Heliovi. Zítra v něm budu v Gi, Helio, slibuji, a nemůžu se dočkat!!! To je ale vzrůšo ❤️,“ napsal McGregor na svých sociálních sítích a k popisku přiložil i několik fotografií.

Systém páskování v brazilském jiu-jitsu stejně jako v judu ukazuje technický stupeň studenta, ale má sloužit také jako motivace. Existuje pět základních barev (bílý, modrý, fialový, hnědý, černý). Mohlo by se zdát, že černým páskem všechno učení končí, černý pásek má však celkem deset různých technických stupňů.

Jak tomu bylo u McGregora, postup na další úroveň určuje trenér studenta, který zhodnotí, jak dlouho dotyčný trénuje, kam se posunul, co nového se naučil.

McGregor tedy rozhodně nezahálí. Zda ho ale letos uvidíme v kleci, je ještě pořád ve hvězdách. Conor se z nějakého důvodu nepřihlásil k testování antidopingové agentury USADA, která odmítla, že by McGregor stihl nastoupit ještě letos. Zápasník by totiž měl podstupovat testování alespoň šest měsíců před soubojem, což by McGregor v tuto chvíli už nestíhal.

➤ Čtěte také: VIDEO: McGregor vs. Garry. Neporažený mladý Ir si zaspároval s životním vzorem

Jedinou McGregorovou šancí by bylo, kdyby mu byla udělena výjimka. Do konce roku však už moc turnajů nezbývá a adeptů na hlavní zápas je mnoho (včetně Jiřího Procházky). McGregor je stále z hlediska marketingu a výdělečnosti pro organizaci bezkonkurenční, ale pro UFC a Danu Whitea nejspíš udělá v tomto ohledu irský průšvihář stejnou službu v prosinci jako v lednu. Vše tedy asi bude záležet, jak moc bude McGregor tlačit na pilu a zda se White rozhodne obejít antidopingovou agenturu a udělat v případě MMA hvězdy výjimku.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

McGregor si zatrénoval s Ianem Garrym

VIDEO: McGregor vs. Garry. Neporažený mladý Ir si zaspároval s životním vzorem

Iana Garryho s trefnou přezdívkou „The Future“ ne a ne porazit. Talent mladého Ira vidí i jeho velký vzor Conor McGregor. Ten ho prověřil...

Chris Weidman je velkým smolařem

Může mít jeden člověk tolik smůly? Weidman si při svém návratu opět zlomil nohu

UFC zápasník Chris Weidman zažívá nepříjemné Déjà vu. Při svém návratu do záře reflektorů opět utrpěl zranění, tentokrát jde však o "lepší...

Procházka vs. Teixeira

Teixeira pěl chválu na Procházku a prozradil, v čem má oproti němu Pereira navrch

Glover Texeira si s Jirkou Procházkou užil své a teď na něj připravuje svého svěřence.👊 Jak vzpomíná na souboj se samurajem a co na něm...