Rozhovor před bitvou: S Danielem Škvorem o Fleurym, dopingu, trash talku a dalších tématech

Daniela Škvora čeká už tuto sobotu v Birminghamu výzva v podobě irského bijce Willa Fleuryho. Jak DeeDee vnímá jeden z nejtěžších zápasů kariéry, jak se na soupeře připravuje a mnohem více nám prozradil v exkluzivním rozhovoru.

Daniel DeeDee Škvor Foto: OKTAGON MMA

Daniel Škvor: Zem není plán, budu to držet v postoji

Daniel Škvor se už tuto sobotu chystá do obzvláště těžké bitvy s irským bojovníkem Willem Fleurym. S tím se zdráhala jít do boje celá řada bojovníků, DeeDee se ale téhle výzvě postavil čelem. Jak vidí průběh zápasu, jak tvoří strategii a spoustu dalšího prozradil exkluzivně pro FightLive.cz.

Čeká tě duel s Willem Fleurym. Jaká je tvoje vize zápasu?

Vize zápasu u mě bude to, co se předpokládá, držet to v postoji, kontrovat ty útoky, případně ty pokusy o přesun na zem a trestat to. Na zem jít chtít nebudu, to by byl nesmysl. Kdybych nějak převládal fyzicky a přeneslo se to tam a já se tam nějak cítil, tak jo, ale určitě to není plán, s čistým kvalitním zemařem. On jezdí i grapplerský, wrestlingový turnaje mimo MMA, takže to je opravdu víc zemař než striker.

Jsi typ zápasníka, co si soupeře studuje a sleduje všechny jeho předchozí zápasy, nebo si tvoříš strategii bez ohledu na jeho styl?

Samozřejmě se podívám na soupeře a snažíme se to nějakým způsobem upravit, ale ne až tak, že bychom na tom úplně lpěli. Většinou ten soupeř nějakým způsobem překvapí a dělá něco jiného, než se očekává, takže je dobrý se připravit na ty základní útoky, ty věci, co má najetý, ale samozřejmě máme tu přípravu nalinkovanou pořád podobně.

Trénuješ na Fleuryho nějakou speciální techniku?

Připravujeme se na to, že hodně mění guardy, někdy víc zůstává v tom opačném, takže spíš to jedem tímhle směrem, ale nic speciálního úplně nechystáme a asi bychom to ani neříkali takhle před zápasem.

sipka Aktuální kurzy na zápas najdete ZDE

Fleuryho poslední výhru anulovali kvůli pozitivnímu testu na doping. Jaký máš na to obecně názor?

V Evropě se to nijak nepotírá a asi to nemá smysl nějak hodnotit nebo řešit. Ten zápasník s tím nic neudělá. Může být typ zápasníka, co proti tomu bojuje, anebo může být typ zápasníka, který to prostě bere, tak jak to je. Nejsou tady dopingovky, takže si to každý jede, jak sám uzná za vhodné.

Něco jiného je to v UFC, kde po nich opravdu jdou. Někteří ti evropští a asijští zápasníci pak většinou narazí, když se dostanou do UFC, protože tam je znatelně vidět změna tý formy.

V Čechách je to zatím takhle, a víceméně v Evropě, a co se týká nějakého sponzorského hlediska, lepších podmínek, tak by asi nebylo od věci zavést nějaké dopingové kontroly, protože si myslím, že z hlediska té veřejnosti by to byl plus. Ale zatím je to, jak to je, a každý pracuje s tím, co má.

Než mu tohle vítězství škrtli, vyhrál nad Krysztofem Jotko na split decision, přestože Jotko má za sebou 17 zápasů v UFC (11-6). Myslíš, že na to měl vliv právě doping, nebo že by ho Fleury porazil i tak?

Oni na té kartě stopli asi osm zápasníků, nevím, jestli tady toho soupeře, je dost možné, že jo, ale kecal bych, těžko říct. Nevím, jak dlouho ten doping měl, jestli dlouhodobě, nebo jen na ten zápas, ale doping za mě nemá až takový přínos, jaký mu lidi připisují, takže si úplně nemyslím, že by to razantně převrátilo formu o třicet čtyřicet procent nahoru.

Ještě než byl oznámený tvůj zápas s Fleurym, očekával jsi, že se dočkáš zrušeného duelu s Marcem Doussisem. Je tenhle zápas ještě pořád na stole?

Uvidíme, jak dopadne tenhle zápas. Jestli vyhraju, tak asi ne, protože on zůstane daleko za mnou, a kdyby se to náhodou nepodařilo, tak to třeba na pořadu dne bude, ale Doussis byl taky jeden ze zápasníků, co odmítl Fleuryho.

Takže spíš uvidíme, co nám postaví do cesty vedení. Tam už se v téhle top jedna až pět moc nedá vybírat nebo si diktovat ty soupeře, pokud to nechcete na sílu rvát přes nějaký ten trash talk, což já nedělám.

Když jsme u trash talku, Doussis se do tebe navážel, dovedeš si představit, že by ses nechal k nějaké slovní přestřelce přece jen strhnout?

On komentoval nějaké zápasy, ale asi to nebylo jen o mně. To jsou jen taková rýpnutí, která pak v reálu z očí do očí nepřijdou, takže to nijak nehodnotím. Něco jsme si vyměnili… Samozřejmě je to dobrý i pro ten budoucí zápas, lépe to zakotví u diváků, když tam něco kolem je, ale nesmí to být na sílu.

Musí to být doopravdy, že vás opravdu na*ere ten soupeř, anebo prostě má nějaký blbý kecy, tak si to chcete srovnat nebo ukázat tu svoji pravdu, ale jinak to moc neřeším. Nebo spíš jsem se s tím nesetkal, do mě se nikdo nikdy ne*ral. Ne vyloženě hnusně, ne tak, jak to předvádí ti Angláni.

Někde jsi vyprávěl o nepříjemné zkušenosti s publikem v Rotterdamu, kde jsi zápasil s Tomášem Možným. Jak moc tě ovlivňuje atmosféra v hale a na jaký zápas máš v tomhle ohledu nejhezčí vzpomínku?

Určitě když nastupujete v Čechách a fandí vám, tak je to super, nakopne vás to. Úplně bych ale neřekl, že by to mělo nějaký veliký vliv na výkon. Nicméně v tom Rotterdamu to byl takový black out, protože tam bylo patnáct tisíc lidí, to už je fakt hodně, a bylo úplný ticho. Nečekáte, že vám v Rotterdamu budou fandit, ale čekáte, že třeba normálně zatleskají a tam to ty lidi prostě nezajímalo. Skoro půlka odešla a čekalo se tam na Badr Hariho a to bylo jediný, o co tam šlo.

Super vzpomínky mám na ty Štvanice, to mě baví, škoda, že to skončilo. Potom Ostrava je hodně super, tam ty lidi umí fakt fandit. Měl jsem i zápasy tady po Heroes Gatech, to jsou takové rodinné turnaje po Praze, kde to bylo vždycky super. Takže i tady ty malé turnaje, na kterých jsme začínali, byly super.

Je na české MMA scéně někdo, s kým by ses z hlediska jeho schopností opravdu nechtěl potkat v kleci?

Patrik Kincl je asi technicky největší zlo. Pak ti kluci jsou dobrý, ale už třeba nejsou tak mladí a s takovým drajvem a tam by se to dalo z mé strany silově, kondičně přervat tu techniku. Ale kdybych měl říct jednoho, tak je to Patrik Kincl, protože on má recept na všechny moje schopnosti, dá se říct. Ale těžko zase říct, ostrý zápas není sparring.

Je naopak někdo, s kým by sis to rád střihnul?

Co se týká těch kluků, kteří by byli mých kvalit, tak to jsou tady mí kolegové nebo kámoši a s nimi netoužím zápasit. Neříkám, že bych přes to nešel, kdyby šlo o nějaký titul, ale netoužím po tom, nemám tendence s nimi zápasit. Ti ostatní si myslím, že jsou pod ty kvality a byl by to krok zpátky a nemám tendence vyzývat nějaké polocelebrity, takže v Čechách asi ne.

Ačkoli jeden vyhlídlý zápas vlastně mám, nabízeli mi tenkrát odvetu s Bartkem, kterého jsem porazil v Undergroundu, ale to bylo o titul Premiere Muay Thai ligy na pět kol v thai boxu, tak to jsem řekl, že bych si dal, ale musí mi to zaplatit, a to zatím nechtěj. Já nechci moc, chci reálné peníze, ale nechtějí mi to zatím dát. Tak tady ten zápas mimo MMA bych si na česko-slovenské scéně dal.

Co ti dělá při shazování největší problém si odepřít?

Mně dělá největší problém celkově to dodržet, tu kvalitní stravu. Já mám rád sladkosti, dortíky a blbosti a docela to do sebe láduju, takže pak s tím mám problém a honím to na poslední chvíli.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Daniel Škvor se chystá do akce

OKTAGON 56: Škvor vs. Fleury – datum, kurzy, program a online livestream

Oktagon 56 ✔️ se koná už tuto sobotu v anglickém Birminghamu. V betonové džungli se představí i kvarteto českých legionářů. Všechny...

Shem Rock

Máte Shema Rocka za notorického potížistu? Tady je 5 faktů, díky nimž ho možná vezmete na milost

Co nevidět ho čeká zápas, nové smlouvě s OKTAGONem ale předcházela spousta kontroverze. Rock ale není jen potížista, některá fakta o něm...

Andrej Kalašnik

Andrej Kalašnik hodnotí svého soupeře. Kdo je Liam Etebar a čím může Vagabunda ohrozit?

Andreje Kalašnika čeká už co nevidět bitva. 20. dubna nastoupí v Birminghamu proti Liamu Etebarovi.👊 Co je Vagabundův soupeř zač a co si o...