Andrej Kalašnik hodnotí svého soupeře. Kdo je Liam Etebar a čím může Vagabunda ohrozit?

Andreje Kalašnika čeká už co nevidět další bitva v OKTAGONu. 20. dubna nastoupí v Birminghamu proti Angličanovi Liamu Etebarovi. Co je Vagabundův soupeř zač a co si o něm myslí?

Andrej Kalašnik Foto: OKTAGON MMA

Proti komu nastupuje AK47?

Už jen za necelý týden čeká Andreje Kalašnika bitva s anglickým soupeřem Liamem Etebarem. Ten není českým fanouškům úplně neznámý, v OKTAGONu už má za sebou jeden zápas – v květnu 2023 podlehl Amiranovi Gogoladze, který ho porazil na body. Etebar toho má za sebou ale mnohem víc. Co je anglický bojovník zač a jak ho vnímá Vagabund?

Vsaďte si na bojové sporty u Tipsportu s bonusem 500 Kč zdarma

„Většinu zápasů vyhrává v postoji, ale prý je to black belt v jitsu a na té zemi jsme ho mohli vidět v jeho zápasu s Van Suijdamem. S tím měl zápas o titul a tam ho taky natrefoval a na té zemi taky nevypadal tak špatně,“ zhodnotil Kalašnik v MMA letem světem.

S Melvinem Van Suijdamem se Etebar utkal v říjnu 2022 v rámci šestého turnaje nizozemské organizace LFL. Většina jejich zápasu se odehrávala na zemi, ani jednomu z bojovníků se ale nedařilo v prvním kole duel ukončit. Dvacet vteřin před koncem druhého kola se ale Van Suijdamovi povedlo Etebarovi nasadit gilotinu. Přesto jak poznamenal Kalašnik, Etebar ukázal, že práce na zemi mu rozhodně není cizí.

„Jeho nejsilnější stránka je, že je houževnatej,“ pronesl Kalašnik a podotknul, že Etebar není typ zápasníka, co by vynikal v jednom z aspektů MMA více než v druhém, ale že jde o komplexního bojovníka, jehož všechny schopnosti jsou na zhruba stejné úrovni.

Liam Etebar má v tuto chvíli na kontě dvě prohry v řadě, předtím se ale dlouho vezl na vítězné vlně a mohl se chlubit sérií osmi výher. Za jeho posledními nezdary ale může stát vyšší úroveň soupeřů.

„Má výhry do deseti sekund, nebo do patnácti, ale zase to byli soupeři, kteří nejsou jako já. Byli to borci se záporným rekordem, takže tohle je jedna z těžších příprav v tom, že je to taková neznámá, těžko se na něj tvoří nějaký gameplan,“ přiznal Kalašnik.

Andrej Kalašnik nasbíral také nějaké ty prohry. Rozdílem jsou ale právě protivníci. Vagabund v posledních zápasech prohrál s vysoce kvalitními borci, jako jsou Louis Glismann, Kaik Brito nebo Niklas Stolze.

Přesto nemá Kalašnik v úmyslu svého soupeře podceňovat. Jak sám přiznal, podobné usnutí na vavřínech už se mu jednou nevyplatilo. Za svůj nejtěžší zápas označil ten s Tato Primerou.

„To byla první prohra po sedmi výhrách v řadě. Před tím zápasem jsem porazil Johnsena, Nora, který měl talent, byl neporažený, vyhrál jsem KO a dostal bonus večera a já si myslel, že jsem neporazitelnej. Měl jsem mód vítěze a toho Tatu jsem strašně, ale strašně podcenil,“ připustil Vagabund v rozhovoru s Palem Nerudou.

Vagabund ale podotknul, že právě tahle prohra mu dala víc než některé výhry. Jak se populární zápasník OKTAGONu popere v Birminghamu se svou další výzvou, uvidíme už v sobotu 20. dubna.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

David Kozma

David Kozma prozradil plány se svými dětmi. Převezmou potomci Růžového pantera MMA pochodeň?

David Kozma je jedním z nejoblíbenějších zápasníků OKTAGONu, ale také dvojnásobným otcem.😎 Půjdou děti Růžového pantera ve šlépějích svého...

Magard vs. Lima 1

Summer party OKTAGONu odhaluje jednu pecku za druhou. Třešinkou na dortu bude odvetná řežba o titul

O Štvanici jsme sice přišli, zdá se ale, že bratislavská Summer party bude více než dostatečnou náhradou. Už teď je jasné, že se bude na co...

Robo Pukač

Proč Robo Pukač nevyhrává? Ondřej Novotný a další analyzují, proč si Diamantový Čávo odnesl porážku

Robert Pukač má vymazlenou techniku, a přesto se mu nedaří vyhrávat. V odvetě s Jungwirthem si připsal 3️⃣ prohru v řadě. Proč tomu tak je?