Máte Shema Rocka za notorického potížistu? Tady je 5 faktů, díky nimž ho možná vezmete na milost

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Co nevidět ho čeká zápas, nové smlouvě s OKTAGONem ale předcházela spousta kontroverze. Rock ale není jen potížista, některá fakta o něm vás asi překvapí. A možná ho i vezmete na milost.

Shem Rock Foto: OKTAGON MMA

1. Miluje svou matku

Shem Rock byl už coby dítě jako z divokých vajec a tím trpěla jeho rodina, především pak jeho matka. To všechno vyvrcholilo v době, kdy byl Shem Rock na útěku před policií kvůli zločinu, který dle svých slov nespáchal, a ona ho neviděla skoro deset let. Temperamentní bojovník si je matčiny oběti vědom a je odhodlaný jí všechno trápení vynahradit.

Vsaďte si na bojové sporty u Tipsportu s bonusem 500 Kč zdarma

„Máma si zažila hodně, a proto jí chci dát i první i poslední, protože jí to dlužím. Jako samoživitelka nás vychovala tři sourozence, takže si zaslouží víc, než jí můžu dát,“ prohlásil Rock v podcastu OKTAGONu Staredown Show.

2. Stínuje při klasické hudbě

Když byste měli hádat, co si asi Shem Rock pouští v gymu za hudbu, pravděpodobně byste tipovali, že půjde o drsný rap, ale chyba lávky. Divoký britský bojovník úplně nejraději trénuje při vážné hudbě. Dokonce i ve vězení se se spoluvězněm a tamním sparingpartnerem dohadovali, jakou stanici si pustí.

„On chtěl popové Radio City a já chtěl Classic FM. Já ho mám rád,“ připustil Rock a dodal, že úplně nejvíc při klasické hudbě stínuje. „Klasická hudba je život. Nejraději mám Mozarta, s tím nemůžeš šlápnout vedle, nebo Beethovena.“

3. Respektuje Bukiho

Víme, že Shem Rock měl neshody i s některými českými zápasníky, s nimiž ho ani nepojil zápas. Dokonce měl prohlašovat, že česko-slovenští bojovníci toho v boji moc nesvedou. Ve skutečnosti si to ale přinejmenším nemyslí o všech. Velký obdiv chová například k Ivanu Buchingerovi.

„Chci bojovat s těmi nejlepšími, protože pak ráno vstanu a řeknu si: ‚Do p*dele, budu mít zápas s Buchingerem. To byl profík, když já byl ještě v plenkách.‘ Tohle jsou zápasy, které chci,“ zasnil se Shem.

„Myslím, že s Buchingerem by tam nebyla žádná zlá krev, protože on je moc milý chlap, respektuju ho, sledoval jsem ho, ještě než jsem začal zápasit v Cage Warriors a on bojoval s McGregorem,“ dodal Rock.

4. Je fatalista

Před podpisem nové smlouvy v OKTAGONu se kolem Shema Rocka vznášela spousta kontroverze. Jeden příklad za všechny je zrušený zápas s Jaroslavem Pokorným. Vlivem této kauzy mohli někteří fanoušci bojových sportů nabýt dojmu, že Rock není zrovna „nejostřejší tužkou v penálu“ a že nad životem moc nepřemýšlí.

Shem Rock má ale ve skutečnosti své zásady a specifický pohled na život. Je přesvědčený, že i to špatné (možná dokonce hlavně to špatné), co se mu v životě stalo, mu dopomohlo k tomu, kým je dnes. Stejně vnímá i doby, kdy byl na útěku před zákonem.

„Věřím, že všechno má svůj důvod. Věřím, že jsem si tím vším měl projít, abych se stal tím, kým jsem teď. Abych jako člověk vyzrál do téhle podoby. A aby mě to v životě posunulo,“ vysvětlil svůj pohled Rock.

5. Bojuje pro boj a pro vzpomínky

Většina bojovníků touží po titulech, po šampionských pásech, po vrcholu žebříčku těch nejvěhlasnějších organizací. Shem Rock je ale výjimkou, bojuje, protože boj miluje, ze své kariéry prý ale nejraději bude vzpomínat na zážitky, které mu to přineslo, na zajímavé známosti nebo na trénink, který prý miluje víc než samotný zápas.

„Budu zápasit, dokud se nezlomím vejpůl. Kdybych měl skončit ve 34 letech, pravděpodobně bych skončil v 38 po deseti prohrách v řadě. Já zápasení prostě miluju. (...) Myslím, že nedokážu přestat včas, budu jako Tony Ferguson,“ zavtipkoval Rock.

„V tomhle jsem asi trochu divný. Ostatní lidi mluví o titulech a o výhrách. Já si radši prohlížím fotky a videa. Nezajímá mě zlato, medaile, titul, na to kašlu. Zajímá mě poznávání nových lidí, cestování, trénování, nové kultury...

Nejdůležitější je pro mě ale trénink. Kdybych už nemohl zápasit, ale mohl bych trénovat, byl bych spokojený. Kdybych mohl zápasit, ale ne trénovat, měl bych depku. Trénink je pro mě ta nejdůležitější a nejvzácnější věc, to, co mi denně dělá radost. Zápasy jsou jen ukázka mých schopností,“ prohlásil Rock.

Schopnosti, o nichž Shem Rock mluvil a které teď poctivě posiluje, předvede už tuto sobotu 20. dubna během turnaje OKTAGON 56 v Birminghamu, kde ho prověří anglický bojovník Stefano Catacoli.

Na celý rozhovor se podívejte zde:

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Andrej Kalašnik

Andrej Kalašnik hodnotí svého soupeře. Kdo je Liam Etebar a čím může Vagabunda ohrozit?

Andreje Kalašnika čeká už co nevidět bitva. 20. dubna nastoupí v Birminghamu proti Liamu Etebarovi.👊 Co je Vagabundův soupeř zač a co si o...

David Kozma

David Kozma prozradil plány se svými dětmi. Převezmou potomci Růžového pantera MMA pochodeň?

David Kozma je jedním z nejoblíbenějších zápasníků OKTAGONu, ale také dvojnásobným otcem.😎 Půjdou děti Růžového pantera ve šlépějích svého...

Magard vs. Lima 1

Summer party OKTAGONu odhaluje jednu pecku za druhou. Třešinkou na dortu bude odvetná řežba o titul

O Štvanici jsme sice přišli, zdá se ale, že bratislavská Summer party bude více než dostatečnou náhradou. Už teď je jasné, že se bude na co...