Svět velebí Procházku. Které hvězdy už zaslaly své gratulace?

Zisk titulu polotěžké váhy UFC v podání Jiřího Procházky bude světovou bojovou scénou rezonovat ještě dlouho. Podívejte se, kdo všechno českému samurajovi vysekl poklonu.

Jiří Procházka s titulovým pásem UFC Foto: Profimedia

McGregor se rozvášnil na Twitteru, vzkaz poslal i Jágr

Šampion Jiří Procházka obrátil vzhůru nohama nejen Česko, ale i nemalou část bojové scény po celém světě. Kromě samotného faktu, že se stal vůbec prvním českým držitelem titulu UFC, vzdává mu hold spoustu hvězd a známých osobností i pro způsob, jakým této mety dosáhl. Bitva s Teixeirou se totiž zařadila do společnosti těch nejlepších válek, jaké kdy byli v nejlepší lize světa k vidění.

sipka Berte sázkový bonus za jednoduchou online registraci zde

Tyson Fury, Karlos Vémola, Attila Végh, Ondřej Novotný, Patrik Kincl, David Dvořák, nebo Mach Muradov a spoustu dalších osobností přispěchali se svými gratulacemi a slovy uznání. Jirkův mimořádný sportovní počin měl samozřejmě přesah i za hranice bojových sportů.

Na sociálních sítích pogratulovali novému králi polotěžké divize i Jaromír Jágr nebo tenistka Petra Kvitová. Bude zajímavé sledovat, jak velký vliv budou mít i tyto reakce na hlasování v anketě Sportovec roku ČR 2022, kde by měl Jiří patřit mezi favority.

Slavný Conor McGregor věnoval této události mimořádně velkou pozornost. Je sice pravdou, že slavný irský válečník patří do stejné marketingové „stáje“ Paradigm Sports a jeho nadšení tak může být zkreslené, i tak si ale jeho obdivné vzkazy na Twitteru připomeneme. O zisku titulu a následném přivítání na brněnském Svobodově náměstí reportoval i jeden nejuznávanějších MMA novinářů, Ariel Helvani.

Našli se i kritici

Ne všichni se ale nad výkonem českého fightera rozplývají. Aktuální #5 polotěžké váhy UFC Anthony Smith přispěchal s tvrzením, že výkony Procházky i Teixeiry byly doslova tragické. Podle něj udělali oba hlavní aktéři v zápase spoustu chyb. Pozastavil se také nad rozpoložením brazilského veterána, podle Smithe to totiž nebyl ten samý Glover Teixeira z předešlých zápasů.

Aljamain Sterling se zase vyjádřil ve smyslu, že Procházku pro jeho divoký styl brzy někdo sestřelí a prý to nebude dlouho trvat. To, že se Procházka i Teixeira dopustili v zápase nezvykle velkého množství chyb je sice pravda, ovšem oba kritici patří v UFC mezi nejkontroverznější postavy a jejich názory je potřeba brát s velkou rezervou. Minimálně z pohledu diváka šlo o neskutečně atraktivní podívanou, což je neoddiskutovatelný fakt, na kterém se shoduje většina světa.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Jiří Procházka i se svým pásem šampiona přivítal s fanoušky v Brně

Šampion je doma. Procházku v Brně vítaly tisíce fanoušků

Nový král polotěžké divize UFC je zpátky ve své domovině. Jiří Procházka se po návratu ze Singapuru přivítal s fanoušky v Brně. A bylo to...

Procházka se stal šampionem UFC

Procházka to dokázal! Tenhle způsob vítězství nečekal nikdo

Česko slaví. Jiří Procházka v bláznivém zápase porazil Glovera Teixeiru a je novým šampionem polotěžké váhy UFC. Zápas plný zvratů přinesl...

Český šampion polotěžké váhy UFC Jiří Procházka

Jiří BJP Procházka MMA zápasy, UFC, statistiky a životopis

Jiří BJP Procházka je prvním českým šampionem nejlepší světové organizace UFC ⭐. Podívejte se na jeho unikátní cestu bojovníka, pro kterého...