Týden s FightLive #6: Sivákova premiéra v KSW, hlavní zápas UFC 300 a Borárosův soupeř v ACA

I minulý týden se ve světě bojových sportů stalo mnohé. Konečně se nám odkryl hlavní zápas jubilejního turnaje UFC, Sivák svedl první souboj v KSW a spousta dalšího. Podívejte se s námi, co důležitého se v předchozích sedmi dnech událo.

Václav Sivák vs. Michal Królik Foto: kswczechrepublic

Sivákova premiéra v KSW

Neporažený Václav Sivák si v sobotu střihl svou premiéru v polské organizaci KSW. Prozatím šlo ještě stále o souboj v postoji, který mladý talent svedl s polským bojovníkem Michalem Królikem. Zápas probíhal pod pravidly muay thai v malých rukavicích (3 x 3).

V prvním kole to byl zkušený Królik, kdo vytvářel neustávající tlak, v druhé tříminutovce se do toho ale Sivák pořádně položil, velmi brzy měl navrch a Polák inkasoval spoustu nepříjemných kopů a loktů. Podobně vypadalo i poslední kolo, ve kterém se už jen stupňovala Sivákova dominance a on si tak odnesl vítězství na body.

sipka Podrobnosti čtěte zde: Raketový start Królika na Siváka neplatil. Badboy polského soupeře postupně rozebral a slaví

Sivák si tak prodloužil stoprocentně vítěznou bilanci o další výhru a v KSW vykročil pravou nohou. Po zápasu prohlásil, že se pod záštitou polské organizace určitě nepředstavil naposled, o přestupu k MMA ale zatím nepadlo ani slovo.

Hlavní zápas UFC 300

Fanoušci MMA se dlouho dohadovali, kdo by mohl stanout v čele hlavní karty jubilejního třístého turnaje UFC. Spekulovalo se dokonce o návratu Conora McGregora, to ale záhy vyvrátil ředitel Dana White, který přiznal, že pokud jde o irského bouřliváka, žádný termín zatím neexistuje.

sipka Více čtěte zde: Za vším hledej peníze. Dana White prozradil, v čem vázne vyjednávání s McGregorem

White nicméně sliboval v čele nejdůležitějšího turnaje roku velký duel a naznačil, že dohodnout souboj, který by organizace ráda fanouškům nabídla, je trochu o nervy. Tou dobou už se skloňovala jména jako Leon Edwards nebo Khamzat Chimaev.

Edwards se turnaje nakonec nezúčastní, ale White mu vysekl poklonu, jelikož byl prý ochotný přijmout všechny tři soupeře, které mu organizace nabídla. Ani druhý jmenovaný se na eventu neukáže. Čečenský „Vlk“ bude mít tou dobou těsně po ramadánu, a tak svou účast velmi brzy vyvrátil.

Pár dní na to jsme se konečně dozvěděli, co nás čeká na samém vrcholku jubilejní karty. V hlavním zápase třístého turnaje se představí Alex Pereira, který bude poprvé obhajovat pás polotěžké váhy proti Jamahalu Hillovi.

Boráros už zná soupeře v ACA

Již 9. března si Gábor Boráros odbude svou premiéru v organizaci ACA. Minulý týden jsme se konečně dozvěděli, kdo během debutového zápasu Borárose prověří. Bude to bývalý šampion ONE FC Marat Gafurov.

Toho znají přinejmenším fanoušci Davida Kozmy. Právě s ním Růžový panter v roce 2012 přerušil vítěznou sérii, když ho v rámci turnaje M-1 Challange 31 ruský bojovník ve druhém kole uškrtil.

Gafurov má v tuhle chvíli bilanci 19-4. Z celkových devatenácti výher ve čtrnácti případech ukončil soupeře před limitem, z toho dvanáctkrát na submisi. Borárose tedy čeká hodně nelehký souboj, který se bude ruská „Kobra“ pravděpodobně snažit co nejdřív přesunout na zem. Uvidíme tedy, jakou nohou Boráros v nové organizaci vykročí.

sipka Více čtěte zde: Tréninková spirála se roztáčí naplno. Gábor Boráros se na ACA 172 utká s přemožitelem Kozmy

Šampioni PFL a Bellatoru proti sobě

V sobotu se v Rijádu udál turnaj, kde proti sobě stanuly hvězdy dvou velkých organizací PFL a Bellatoru. Utkali se tu například zápasník Bellatoru Johnny Eblen a bojovník PFL Impa Kasanganay.

Američan Johnny Eblen si zachoval svou neporazitelnost a zvítězil nad Kasanganayem na body. Vítězství ale bylo těsné, protože nešlo o jednomyslné rozhodnutí. Eblen ale i tak zůstává stále neporažen.

Hlavní bitvu večera svedly těžké váhy Ryan Bader a Renan Ferreira. Tenhle zápas ale netrval dlouho. Zástupci PFL Renanu Ferreirovi trvalo pouhých jednadvacet vteřin, než se mu podařilo Badera ukončit na TKO.

Vémola s Attilou se potkali v diskuzním pořadu

Hlavní aktéři turnaje v Edenu Karlos VémolaAttila Végh se potkali v diskuzním pořadu, kde se s nadsázkou vzájemně popichovali a sršeli vtipem oběma vlastním. Během relace prozradil Terminátor překvapivou věc, už brzy se prý hodlá uzavřít před světem a plně se soustředit jen na přípravu na zápas s Attilou.

sipka Celý pořad najdete zde: Vémola s Attilou se popichovali v diskuzním pořadu. Karlos prozradil překvapivou změnu v přípravě

První turnaj Fighter’s Zone

V sobotu večer se odehrál vůbec první galavečer organizace Fighter’s Zone. Program nabídl jedenáct duelů v boxu a v K-1 a rozhodně se bylo na co dívat. První event se povedl nejen po organizační stránce, ale i z hlediska matchmakingu a diváci se dočkali hodně zábavné podívané. Kromě několika tříkolových štípaných, ve kterých zápasníci jeli po celou dobu na plný plyn, byli fanoušci svědky i pár ukončení na TKO a jednoho nemilosrdného knockoutu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Ondřej Novotný

Vztah už se vyčerpal? Ondřej Novotný nabídl upřímný názor, proč se Ostrava neprodává tak dobře

Ostravar Aréna dlouhou dobu platila za mekku organizace Oktagon. Současný prodej lístků ale tuto tezi nepotvrzuje tolik, jako tomu bylo v...

Matouš Kohout

Peníze? Kdepak. Hlavní motivací Matouše Kohouta před startem milionové pyramidy je něco jiného

Bojovník Matouš Kohout už chtěl dát lehké váze sbohem, nakonec si ale jako jeden ze dvou českých zástupců vysloužil místenku v pyramidě...

Rony Paradeiser

Rony Paradeiser hodnotí prvního soupeře v milionové pyramidě a prozrazuje své rituály

Nedávno se Rony Paradeiser stal šampionem lehké váhy, teď ho čeká druhá série projektu Tipsport Gamechanger.💪 Jak vnímá svého prvního...