USADA nikdy nespí! Jiří Procházka si může odškrtnout další kontrolu. Jak dopadla?

Bojovník Jiří Procházka spolu se svým týmem intenzivně řeší datum svého nadcházejícího zápasu. Kromě toho ale doma přivítal "staré známé" kontrolory.

Jiří Procházka Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Tradice dodržena: BJP se opět podrobil testu USADA

Tuhle návštěvu a následný proces Jiří Procházka moc dobře zná. Český samuraj se už před časem bůhvíproč dostal mezi nejužší okruh nejčastěji testovaných sportovců americkou antidopingovou společností USADA. Naposledy si Jiří tuto formalitu odbyl v úterý 8. srpna.

Jen za minulý rok byl Procházka podroben více než 70 antidopingovým kontrolám. Co na tom, že je český šampion vinou zranění už 14 měsíců bez ostrého zápasu. Kontrola na jeho dveře klepe pravidelně, na což si BJP v minulosti oprávněně postěžoval.

Nejde totiž o kamarádskou rozprávku na téma probíhající přípravy. Součástí nutného procesu zpravidla bývá odběr vzorku moči a krve. A rozhodně se nejedná o jednu ampulku.

USADA kontroluje mnoho sportovců po celém světě napříč prakticky všemi sporty. Četnost přitom závisí na vnitřních směrnicích a nikdo zvenčí nedokáže s jistotou určit, proč právě Procházka je v hledáčku americké společnosti tak často.

Nedávno stejnou zkušenost sdílel s fanoušky také Makhmud Muradov. O poslední návštěvě se Jiří v úterý pochlubil na Instagramu. Vzhledem k nastavení a profesionalitě českého sportovce není pochyb o tom, že i tyto vzorky vyjdou v laboratoři negativně.

Procházka se v nejbližších měsících pravděpodobně utká s Alexem Pereirou, který v eliminačním zápase o titulového vyzyvatele polotěžké váhy porazil Jana Blachowicze. Kdy k utkání dojde, ale prozatím zůstává nedořešeno.

USADA control Foto: Instagram/jirkaprochazka

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Jiří Procházka

Procházka hodnotí Pereiru a srovnává ho s Hillem. Kdo je podle něj těžší soupeř?

Jiří Procházka už ví, s kým ho čeká příští zápas. Pereiru nazývá druhým Teixierou, akorát v postoji. Jak svého oponenta hodnotí a jak se...

Jiří Procházka se v podcastu rozpovídal o zajímavých tématech

Jiří Procházka vysvětlil svoje „zvláštní pohyby“ v zápasech

Český samuraj Jiří Procházka je nekonečná studnice inspirace a zajímavých myšlenek. V obsáhlém rozhovoru se rozpovídal o dosud...

Český šampion polotěžké váhy UFC Jiří Procházka

Jiří BJP Procházka MMA zápasy, UFC, statistiky a životopis

Jiří BJP Procházka je prvním českým šampionem nejlepší světové organizace UFC ⭐. Podívejte se na jeho unikátní cestu bojovníka, pro kterého...