V Clash of the Stars mě nikdy neuvidíte, nikdy! zdůraznil Ben Cristovao

Ben Cristovao je milovníkem bojových sportů, především pak brazilského jiu-jitsu, v němž posbíral mnoho prestižních cen a titulů. Jaký je jeho názor na současný fenomén Clash of the Stars a organizace podobného typu?

Ben Cristovao v Brichtalk Foto: Youtube/TeamBrichta

Do Clashe? Určitě ne

Ben Cristovao v podcastu Lea Brichty mluvil nejen o hudbě a sportu, ale došlo i na téma Clash of the Stars – ostatně jako v každém díle Brichtalku. Úspěšný MMA zápasník Leo Brichta, který nedávno zvítězil v prestižní polské organizaci KSW, je totiž velkým fanouškem Clashe a netají se tím, že jej na rozdíl od UFC, Oktagonu či jiných profi organizací sleduje s železnou pravidelností.

Jeho poslední host má však na organizace podobného typu odlišný názor. „Nemusí to být dobrá reprezentace toho sportu, a to je něco, co mi vadí,“ přiznal Cristovao. Zpěvák je talentovaný v mnoha směrech, a kromě hudby už odjakživa vyniká ve sportech. Když pověsil na hřebík snowboarding (v němž v roce 2006 dosáhl prvního místa v Českém poháru série 4x4), začal se věnovat powerliftingu, trénoval například se strongmanem Jirkou Tkadlčíkem a plynule dospěl k bojovým sportům, konkrétně brazilskému jiu-jitsu, ve kterém získal mnoho titulů včetně mistra Evropy.

„Mě jitsu chytlo, chtěl jsem v tom bejt dobrej, chci v tom bejt jednou mistr světa, vyhrál jsem v tom spoustu zajímavejch a respektovanejch turnajů po celém světě a po tomhle všem přijmout nějakou výzvu a jít si zazápasit v MMA a nebejt v tom dobrej a prznit tam to hezký, co mám na tom sportu rád, mi připadá špatný. Proto to nedělám, proto nikdy nepůjdu do Clash of the Stars a podobných věcí,“ vysvětlil Cristovao a dodal, že si raději zazápasí klidně v nižších, ale profesionálních soutěžích.

„Je za tím spousta práce, aby to nějak vypadalo, a ten sport, ať už je to box, kick box, muay thai, MMA, jiu-jitsu brazilský, všechno to jsou krásný sporty, který když se dělaj na profesionální úrovni, tak si ten divák z toho – když na to jde – něco odnese,“ popsal svůj postoj k bojovým sportům.

Ben se však jako skvělý zápasník dostal do povědomí širší veřejnosti paradoxně právě díky jedné ze stálic Clash of the Stars Filipu Grznárovi, který ho kdysi vyzval na souboj v BJJ, v němž ho Cristovao porazil.

Ben Cristovao přiznal, že když už najde čas sledovat bojové sporty, volí obvykle turnaje UFC nebo Oktagonu a poloprofesionální organizace mu připadají jako ztráta času: „Nechci, aby to vypadalo, že jsem arogantní vůči téhle scéně (Clash of the Stars), spíš se mi nelíbí ten koncept, (...) když už se chci koukat na bojový sport (...), budu koukat na Oktagon, UFC a podobné věci,“ pronesl Ben.

„Já dostal pár pozvánek na zápasy do Oktagonu a nestíhal jsem to kvůli koncertům a teď si představ, že najednou mám čas a půjdu se podívat na Clash of the Stars (...) To bych se střelil do nohy,“ zakončil s nadsázkou.

Jeho slova podtrhuje i fialový pás, kterým se v současné době může chlubit – je tedy zřejmé, že tak jak je tomu u hudby, i v případě bojových sportů míří Ben Cristovao vysoko.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Ivan Buchinger nastoupí s francouzským bojovníkem

Buchingera čeká kruté shazování, v soupeři ale velkou hrozbu nevidí

Jedním z taháků sobotní Štvanice je beze sporu legendární Ivan Buchinger, který se konečně dočkal i soupeře. Jak proti němu vidí své šance?

Double champ Losene Keita

Letní turnaj Štvanice Oktagon 45: Sanikidze vs. Keita – kurzy, analýza, program a výsledky

Pod otevřeným nebem pražské Štvanice ☀️ se pokusí odčinit poslední porážku Karlos Terminátor Vémola. Kompletní informace vám přinášíme v...

Jonas Magard

Jonas Mågård životopis: profil, zápasy a bilance dánského Žraloka

Jonase Mågårda, šampiona bantamové váhy Oktagonu, jsme v organizaci viděli třikrát a pokaždé z klece odcházel jako vítěz.🏆 Kdo je dánský...