Vašek Sivák nenastoupí. Místo zápasu ho nejspíš čeká operace

V rámci sobotního galavečera Yangames Fight Night měl Vaše Sivák bojovat o titul WAKO PRO. Místo toho ale řeší zranění ruky a pravděpodobně ho čeká i chirurgický zákrok.

Vašek Sivák je zraněný Foto: Facebook/OKTAGON MMA

Sivák do zápasu nenastoupí. Proč ho ho pravděpodobně čeká operace?

Václav „Bad Boy“ Sivák měl už tuto sobotu nastoupit do titulového zápasu s francouzským kickboxerem Eddym Nait Slimanim. Souboj se ale nakonec neuskuteční:  „Vašek v sobotu nenastoupí k zápasu, protože se mu obnovilo zranění pravé ruky,“ prozradil serveru Kaocko.cz manažer a promotér organizace Yangames Adrian Smrčka.

Podle všeho podstoupil Sivák ve čtvrtek vyšetření, při němž se ukázalo, že není Bad Boy s to jít do kontaktu a doktor mu nástup do ringu zakázal. Dle Smrčkova názoru problém nastal v poslední fázi přípravy, když došlo na náročné shazování, a prohlásil, že v budoucnu by se měl Bad Boy v této fázi přípravy vyvarovat přílišné zátěži a nedávat rukám před zápasem tolik zabrat.

Bohužel pro Siváka je ve hře varianta, že bude muset s rukou podstoupit operaci. Zda bude chirurgický zákrok nutný, by se měl dozvědět v nejbližších dnech. Kdy se Bad Boy vrátí do ringu, závisí na tom, jaký scénář se nakonec potvrdí.

Pokud by Vašek nemusel podstupovat operativní zákrok, dle odhadů Adriana Smrčky by se mohl Sivák ukázat v zápase za čtyři až pět měsíců, v opačném případě by ale Bad Boye čekala dlouhá rekonvalescence.

Podobná situace nastala už letos v únoru, kdy Sivák nenastoupil do zápasu s potenciálně nejtěžším soupeřem jeho kariéry, rovněž neporaženým bijcem Nabatim. Tehdy Bad Boy jako by zmizel z povrchu zemského a nikdo nevěděl, co se s ním děje. Nakonec uvedl věci na pravou míru a vysvětlil, že mu v zápasu brání zdravotní komplikace, které mu nedovolují nastoupit.

„Nikdy by mě nenapadlo rušit zápas, navíc tak vysněný. Víte moc dobře, že jsem nastoupil hned proti třem dravcům po sobě, proč bych tedy nenastoupil proti dalšímu, když jsem hlavní orel? Ještě dnes bych klidně odletěl, ale nemohu se zranit do mnohem větších zápasů, než je tento,“ vyjádřil se tehdy pro iSport.cz Sivák.

Siváka poslední dobou zkrátka provází smůla v podobě nepříjemných zdravotních komplikací, což je pro dravého zápasníka, jako je on, více než nepříjemné. Doufejme tedy, že se mu podaří co nejrychleji vrátit zraněnou ruku do původního stavu a že ho brzy zase uvidíme v ringu.

Ještě v květnu Sivákovi zdraví přálo, nastoupil do zápasu a porazil Ruslana Tokhtarova:

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Jake Paul se chystá na zápas s Natem Diazem

Box: Jake Paul vs. Nate Diaz datum, analýza, kurzy, tip a online live stream

Boxerským šlágrem letošního léta ☀️ je souboj věčně problémového Jakea Paula s někdejší hvězdou UFC, Natem Diazem. Vše důležité k tomuto...

Jiří Procházka už tuší soupeře

Procházkova bitva o titul má konečně jasnější obrysy. Kdo bude jeho soupeř?

Původně byl v plánu souboj s Jamahalem Hillem, jenže zasáhl osud v podobě Hillova zranění. S kým se tedy Jiří Procházka utká v titulovém...

Atmosféra na pražské Štvanici

Časový harmonogram Štvanice 2023: vážení, turnaje, časy a doprovodný program

Největší sportovní událost léta se nezadržitelně blíží.✅ Dvojnásobná porce MMA zápasů na ikonické pražské Štvanici se uskuteční poslední...