Velká kariérní změna pro elitního českého boxera. Smlouva s KSW je oficiálně potvrzena

Polská MMA organizace KSW nepřestává lovit v českém rybníčku. Tenhle podpis ale spoustu fanoušků překvapí. Více se dočtete v článku.

Vasil Ducár se pokusí prorazit v profi MMA Foto: Profimedia

Vasil Ducár podepsal v KSW. Nově se pokusí prorazit v MMA

Fanoušci bojových sportů znají Vasila Ducára především jako prvotřídního boxera. To se však pro nadcházející období mění. 34letý borec dlouho zvažoval přesun do MMA, což vyústilo ve spolupráci s polskou organizací KSW, která kontrakt oficiálně potvrdila na sociálních sítích. Ducár se poprvé představí už 17. února v Liberci. Sledujte všechny turnaje živě na Tipsport TV

Námluvy Vasila Ducára s KSW probíhaly už delší dobu. Nejlepší český boxer v křížové váze se na prahu nového roku definitivně rozhodl přijmout obrovskou výzvu v podobě přechodu do komplexního MMA, se kterým má z minulosti zkušenosti, když mezi amatéry nastřádal bilanci 3 výher a 2 porážek (3x KO) a účastnil se také improvizovaného projektu Oktagon Underground. Boxu se bude Vasil dál střídavě věnovat.

"Poslední MMA zápas jsem měl v roce 2018, svalová paměť ale naštěstí docela dobře funguje. Je přede mnou ale hodně práce, bude potřeba to oddrilovat. Na jméno soupeře zatím čekám. Původně jsem měl zápasit až v Gliwicích o pár týdnů později, ale nakonec půjdu už v Liberci. Těším se na to, ale zároveň tam drobná nervozita je. Zem jsem zatím trénoval s Andrésem Raškou, tréninky na zemi se ale budou stupňovat", řekl nám Vasil v livestream rozhovoru na instagramu @fightlive.cz

Během své boxerské kariéry Ducár na české scéně nepoznal přemožitele. V rámci zahraničního srovnání se mu ale v posledních letech už tolik nevedlo. Jeho největším úspěchem zůstává zisk titulu WBF z roku 2018, kdy ve Francii dokázal porazit favorizovaného Samuela Kadjeho. Na konci roku 2022 Ducár v souboji s Vladimírem Řezníčkem vybojoval také prestižní pás WBC CISBB.

V jeho životopise najdeme i bitvy s Kevinem Lerenou, Mikem Perézem, Chrisem Billamem-Smithem, či Jordanem Thompsonem. Teď se pokusí udělat vítr v polotěžké váze organizace KSW.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Jiří Procházka  v souboji s Gloverem Teixeirou

Kalendář MMA akcí (turnajů) v Česku a ve světě

Podívejte se na kompletní program galavečerů MMA v Česku i ve světě. ❤️ V článku naleznete přehledný seznam nejdůležitějších turnajů pro...

Český boxer Vasil Ducár

Nabídky z MMA mám na stole. Soustředím se na box, říká Vasil Ducár

Česká boxerská jednička, Vasil Ducár, nám po čase kývl na rozhovor a řeč byla o několika zajímavých tématech. Jaký má názor na bizarní...

Vasil Ducár

Vasil Ducár: „Dlouhodobé plány musí vycházet z krátkodobých cílů“

Rozhovor s Vasilem Ducárem ✌ o jeho aktuální přípravě, duelu v Lucerně i roli táty a spoustě dalších tématech.