Vlado Lengál vyhlíží bitvu na Štvanici. Jakou nečekanou nabídku od soupeře dostal?

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Jedna z nejzářivějších komet organizace Oktagon MMA bude mít brzy šanci se zase pořádně ukázat. Znojemského bijce Vlado Lengála čeká na Štvanici soupeř, jehož skalp ho může katapultovat mezi elitní bojovníky pérové váhy. Podívejte se na zajímavý rozhovor, který vám přiblíží jeho aktuální pocity a přípravu.

Vlado Lengál má před sebou důležitý zápas Foto: OKTAGON MMA

„Na Štvanici uvidíte novou verzi Vlado Lengála“, slibuje ambiciozní fighter

Vlado Lengál v posledním období dokázal několikrát šokovat scénu. Po přelomovém roce 2022 se zapsal do povědomí MMA fanoušků a svou formu hodlá přetavit v další úspěch na pražské Štvanici. Tam se v pátek 28. července utká s velezkušeným Brazilcem, dlouhodobě žijícím a trénujícím v Německu, Michaelem Deigou Scheckem.

Vsaď si na MMA - aktuální kurzy ZDE

Lengálova transformace do smíšeného bojového umění byla pozvolná. Dlouho nic nenasvědčovalo tomu, že by v Oktagonu měl zažívat nejlepší období své kariéry. Opak je ale pravdou. 34letý elitní postojář a boxerský šampion si současnou pozornost fanoušků a médií nemůže vynachválit. Aktuální pozici si ale vydobyl skvělými výkony v kleci, kde zápas od zápasu ukazuje velký progres. Kam až může jeho hvězda vystoupat?

Účastník show Výzva 5 i projektu Oktagon Underground má za sebou v postojových stovky zápasů. Díky svým zkušenostem by mohl bojové sporty vyučovat. A také to dělá. S nadšením objíždí na Znojemsku školy a ústavy, kde nezištně předává své znalosti malým bojovníkům.

Výchovu malých dětí považuje za důležité téma. „Na přednášky a semináře si mě vedoucí a ředitelé škol zvou čím dál častěji“. Žádné peníze za to nechce. Lengál je tímto přístupem zářným příkladem toho, že i v dnešní době plné bizarních projektů lze k bojovým sportům lze s pokorou a profesionalitou. V podobném duchu navíc tvoří svoje kampaně i organizace Oktagon, a i proto má Vlado s vedením organizace vynikající vztahy.

V zápase s Deigou Scheckem půjde na speciálním turnaji Oktagon 45 o hodně a Lengál si to dobře uvědomuje. Nedávno vyřkl touhu dokráčet si pro titulový pás ve váze do 66 kilogramů. Nadcházející soupeř představuje první velkou překážku. Zároveň půjde o nesmírně těžkou prověrku, neboť Deiga-Scheck je velice kvalitní a zkušený protivník, který se pyšní několika tituly v thaiboxu a v MMA má na svém kontě i několik vítězných submisí.

Průběhu na zemi se neobává

Jedním z témat rozhovoru bylo právě tříbení grapplingových dovedností. „Techniky znám a dokážu z nich i utíkat. Na tréninku jsem několikrát borce i utáhl. Jiu-Jitsu, jako součást MMA mě baví a rozhodně z toho strach nemám,“ říká Lengál.

Zajímavostí je, že ve všech svých dosavadních zápasech v Oktagonu byl blízko ukončení soupeře právě na submisi. Ground and pound je u něj o něco jistější volbou, pokud ale ucítí příležitost, ihned zkouší soupeře uškrtit.

Deiga Scheck pro Oktagon Deutschland přišel s odvážnou nabídkou. Pokud ho prý Lengál porazí na submisi, odevzdá českému zápasníkovi celou výplatu. Jestli ale šlo jen o ledabylý návrh, nebo skutečnou sázku, však není jasné. Celkově mezi nimi podle Lengála zlá krev nepanuje. Směrem k zápasu na Štvanici neočekává ani trashtalk a brikule na staredownu. Pokud to přeci jen přijde, je připraven se soupeřem vyběhnout.

„Deiga Scheck se nechal slyšet, že pokud ho utáhnu na submisi, odevzdá mi výplatu“

Cíl pro aktuální přípravu byl jasně daný. Nabrat svalovou hmotu a celkově pracovat na silové stránce. To se povedlo i díky tomu, že v Thajsku, kam většinou zápasníci jezdí kila shazovat, Lengál nabral 4 kila a na jeho síle se to okamžitě pozitivně projevilo. I tohle může hrát v souboji se Scheckem důležitou roli, protože původem Brazilec Lengálovi na afterparty po turnaji Oktagon 39 v Mnichově prozradil, že jeho mimo zápasová váha se pohybuje okolo úctyhodných 86 kilogramů.

Lengál má v hlavě jasný plán prokousat se k titulu což vyžaduje poměřit se s těmi nejlepšími a hlavně je porážet. V hledáčku má už další jméno, se kterým by se chtěl následně utkat. Konkrétní být nechtěl, prozradil ale, že jde o známého bojovníka česko-slovenské scény.

sipka Sledujte nás na Instagramu ZDE, kde pro vás brzy chystáme soutěž o podepsané triko Vlado Lengála

Vlado Lengál Foto: OKTAGON MMA

Vlado, jak probíhala aktuální příprava, a kde všude si trénoval?

Příprava byla dlouhá a náročná, trvala 4 měsíce. Hned po zápase v Mnichově jsem si nechal narovnat nos, ale improvizovaně jsem trénoval pořád. Byl jsem na kempu v Polsku, kde jsem se mohl soustředit jen sám na sebe. Spároval jsem i ve Vídni, u Monstera v Praze a v dalších gymech.

Hlavní základnu ale tvoří domácí Valetudo ve Znojmě a Muay Thai Brno, kde dlouhodobě makáme s Radkem Roušalem. Ve Znojmě mě zase táhne Michal Jančuška a pomáhají mi i další borci.

U tebe je mimo jiné zajímavé sledovat progres na zemi, coby celoživotního postojáře. Jak se v tomto ohledu aktuálně cítíš?

Od 2020 se připravuji jako komplexní MMA fighter. Po Výzvě a Undergroundu mi nikdo v MMA nevěřil, ale já jsem se kousl a makal jsem každý den na to, abych se dokázal prosadit.

Techniky na zemi znám, dokážu je i odbránit a na tréninku jsem několik kluků i utáhl. S trenérem Rudou Křížek na tom pořád makáme a můžu říct, že se v tom zlepšuju. Grappling, jako součást MMA mě hodně baví. Na trénincích už toho ani tolik neodboxuju, věnuju se všem aspektům boje, abych byl v zápase připravenej na všechno.

Ve svých zápasech pod Oktagonem si byl pokaždé blízko submisi...

Je to tak, když cítím příležitost, tak se hned pokouším o škrcení. Ground and pound je ale trošku jistější volba. Bylo to tak i v zápase s Michalem Neprašem, který považuju za svůj nejtěžší MMA zápas. Sáhl jsem si tam na dno sil a hodně mi ten duel dal.

Rozhovor s Vlado Lengálem Foto: FightLive.cz

Je u tebe po tolika zápasech ještě nějaká nervozita?

Nějaká nervozita tam je vždycky a kdo říká, že ne, tak je divnej. Mívám sebou na zápasech i rodinu, kterou vždycky zdravím při nástupu do klece. Už i tohle je ale malé vybočení z mého soustředění při nástupu. V té chvíli už mám v hlavě jen jeden cíl a na nic jiného se snažím nemyslet.

Co jste si s Ruchym řekli o Scheckovi, se kterým se on sám utkal?

Vlastně jsme si žádné informace moc nepředávali. Není to potřeba, mně se stačí podívat na pár momentů ze zápasů a hned to vidím. Radek s ním tenkrát absolvoval parádní štípanou, nějaké postojářské chyby tam ale byly, což ho nakonec asi stálo zápas. Já vím, v čem bych mohl Schecka nachytat.

Jak ty sám vnímáš Deigu Schecka, očekáváš třeba i nějaký trashtalk?

Je to hodně kvalitní borec, který má několik titulů v thaiboxu. Oba jsme hodně zkušení. Trashtalk moc nečekám, ale pokud to přijde, budu asi hodně ostrej. Bavili jsme se spolu několikrát, dokonce se po zápase asi navštívíme ve svých gymech. Nemyslím si, že by se to v tomto směru mělo nějak hrotit, i když pro Oktagon Deutschland pronesl něco ve smyslu, že když ho ukončím na submisi, dá mi celou svou výplatu. Tak uvidíme, co se bude dít.

Jaký máš názor na Losene Keitu, který se v sobotu utká o právoplatný titul s Maté Sanikidzem?

Keita je světová extratřída. Myslím si, že v postoji na něj Sanikidze nebude stačit. Kdyby se ale Keita následně utkat s Ronym Paradaiserem, tak bych se více přikláněl právě k Ronymu.

Zkusíš nám dát nějakou predikci na tvůj zápas se Scheckem?

Chtěl bych ho tvrdě knokautovat úderem ze zadní ruky. Je jedno v jakém kole, ale samozřejmě nejlepší by bylo hned v prvním. Na Štvanici se obrovsky těším a jdu si pro to!

Zda bude moci dále snít svůj sen, naznačí zápas s Michaelem Deigou Scheckem, který bude jednou z ozdob pátečního turnaje a například Ondřej Novotný od něj očekává velký ohňostroj. Sledujte cestu Vláda Lengála také na jeho Instagramu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Vlado Lengál dal o sobě hodně vědět

Lengál si věří na Keitu a posílá mu drsný vzkaz

Znojemský ranař Vladimír Lengál dal o sobě v posledních týdnech pořádně vědět. Jaké jsou další plány vyhlášeného univerzála? 👉 Přečtěte si...

Bude odveta Sivák vs. Lengál?

Odveta v MMA? Lengál nemá problém opět vyzvat zvučné jméno. Soupeři poslal vzkaz

Václav Sivák a Vladimír Lengál si střihli minulý rok třaskavý zápas, teď se začíná skloňovat slovo odveta. Šel by Lengál znovu do...

Turnaje Oktagon MMA představují nezapomenutelný zážitek

Sledujte MMA online živě - live streamy zápasů zdarma

Smíšená bojová umění MMA 🥊 jsou v České republice aktuálně velmi populární, obzvlášť pak Oktagon. ▶️ Podívejte se, kde a jak sledovat...