Vydělali pohádkové peníze. Tohle jsou odměny pro Natea Diaze a Jakea Paula za vzájemný zápas

Že se ve světě boxu točí obrovské peníze, je dobře známá věc. Zápas mezi Jakem Paulem a Natem Diazem v tomto ohledu rozhodně není výjimkou. Naopak. Podle dostupných informací si oba aktéři z tohoto souboje odnesli pořádně naditý měšec.

Nate Diaz si královsky vydělal Foto: Profimedia

Paul vs. Diaz výplaty v milionech dolarů

Jake Paul má vedle dobře rozběhnuté dráhy profesionálního boxera skvělé marketingové schopnosti. Jeho um dobře promovat zápasy se často odvíjí od kontroverze a nabubřelého chování, prodeje PPV ale hovoří jasně. Ten kluk to zkrátka umí.

To, že si Jake Paul vybral za soupeře právě Natea Diaze, rozhodně není dílem náhody. Mladý byznysmen totiž dobře ví, jakou popularitou někdejší hvězda UFC oplývá, a proto ukázal prstem zrovna na prvního přemožitele Conora McGregora v nejslavnější MMA organizaci.

V samotném utkání Paul Diaze jasně přejel a připsal si cennou výhru na body. Porážka je ale asi to jediné, co může Diaze mrzet. Jeho bankovní konto totiž dostane vydatnou injekci. I kdyby mělo jít o jednorázovou záležitost, na svůj debut v profi ringu může vzpomínat, jako na jednu z nejvýdělečnějších akcí.

Přesné výplaty nejsou zpravidla uváděny, zahraniční zdroje ovšem hovoří o jistých minimálně 2 milionech dolarů pro Paula a 500 tisících dolarů pro Diaze. Nejedná se ale o konečné částky. K výsledné sumě je zapotřebí připočítat právě procenta z prodeje PPV a nejrůznější sponzorské aktivity. Výsledné částky se v každém případě pohybují v milionech dolarů.

Sázková kancelář Betano nabízí zajímavé kurzy

Řada expertů i fanoušků se domnívá, že právě vidina peněz hrála v případě Natea Diaze zásadní roli. 38letý veterán dal před rokem sbohem UFC a tohle pro něj byla vítaná příležitost, jak si luxusně vydělat.

Daleko menší úlohu sehrály peníze v případě Jakea Paula. Dravý Američan, který už delší dobu žije a trénuje v Portoriku, se nachází v začátcích své boxerské kariéry a navíc je považován za jednoho z nejbohatších YouTuberů planety. Jeho majetek se odhaduje na 60 milionů dolarů, přičemž peníze mu na pravidelné bázi přitékají z nejrůznějších byznysových aktivit.

V rámci boxu si Jake Paul dosud nejvíce vydělal za předchozí duel s Tommym Furym, kde měl mít garantováno nejméně 3,2 milionů dolarů. Sám ovšem ihned po utkání přispěchal s tvrzením, že vydělal dohromady až 30 milionů dolarů. Kde přesně leží pravda, se můžeme jen domnívat.

To Nate Diaz si na největší peníze své kariéry sáhl v roce 2016 za odvetný duel s Conorem McGregorem. Tehdy mu mělo přitéct neuvěřitelných 5 170 000 dolarů, což je možná i jeden z důvodů, proč se následně na 3 roky z MMA scény vytratil.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Vasil Ducár je českou jedničkou křížové váhy

Kalendář zápasů v boxu v Česku a zahraničí

Podívejte se na nejzajímavější galavečery boxu v Česku i v zahraničí 🥊, přinášíme vám jejich přehledný kalendář.▶️ Některé eventy se...

Nate Diaz

Žádný respekt! Nate Diaz se předčasně pakoval z rozhovoru s Jakem Paulem

Boxerský duel mezi Natem Diazem a Jakem Paulem je už doslova za rohem. Bývalá hvězda UFC opět dostála své vizitce kontroverzního bojovníka....

Tyson Fury se utká s Francisem Ngannou

Bitva titánů má zelenou. Francis Ngannou se poměří s Tysonem Furym. Jaká budou pravidla?

Tak přece na tenhle zápas dojde. Souboj těžkých vah je podle všeho oficiálně stvrzen podpisy obou aktérů. Podívejte se na detailní...