„Zápas bude v mojí režii“ je přesvědčený Vojto Barborík

Vojto Barborík vyzve 11. září v souboji o titul ve váze do 66 kilogramů Ivana Buchingera. Zápas, který se uskuteční v Bratislavě na stadionu Ondřeje Nepely, byl oficiálně oznámen na tiskové konferenci Oktagon Time. V tomto článku vám přinášíme první reakce rodáka z Nitry a člena Octagon Fighting Academy.

Vojto Barborík si na šampiona lehké váhy věří Foto: OKTAGON MMA

FightLive: Je pro tebe titulový duel s Ivanem Buchingerem největším zápasem dosavadní kariéry?

V: Určitě je to jeden z TOP zápasníků, se kterým půjdu do klece. Uvidíme, jak se mi v tom zápase bude dařit, a podle toho to pak budu hodnotit. Dokonce jsme spolu kdysi trénovali, ale to teď rozebírat nechci. Každopádně to bude jeden z nejkvalitnějších a nejzkušenějších borců, proti kterému budu nastupovat. Až samotný boj mi ale přinese srovnání se zápasy s Tomášem Deákem, nebo Roberto Pastuchem. V tomto zápase se může stát cokoliv - můžu vyhrát já rychle, může vyhrát on rychle. A od toho se pak bude všechno odvíjet.

FightLive: Ivan Buchinger tipuje spíše delší zápas, kde se může rozhodovat až ve 4. či 5. kole. Vidíš to stejně?

V: Určitě delší být může, já ale budu nachystaný na vše. Jak to bude, tak to bude. Já jsem přesvědčený, že zápas bude v moji režii. Nepochybuji o tom. Takhle to mám v hlavě nastavené. Budu připravený na každý aspekt boje a doufám, že soupeř také, abychom mohli divákům předvést krásný zápas. Souhlasím s tím, že to bude druhý zápas století!

MMA - sleduj průběh zápasu zde

FightLive: Karlos Vémola na tiskové konferenci Oktagon Time řekl, že vidí jako jasného vítěze Ivana Buchingera. Co si o tomto výroku myslíš?

V: Nejsem si úplně jistý, jestli Vémola vůbec ví, kdo jsem já. Já ho uznávám, za jeho kvality, ale to je tak všechno. Už když se navážel do Budaye, jsem se musel ozvat. Rozhodně si nenechám skákat po hlavě. Já myslím, že on má teď svých starostí dost. Měl by se dát do pořádku zdravotně a myslet na jeho zápasy a nestarat se o váhovky, které se ho vůbec netýkají. Když by totiž šel s Budayem a spadl na něj "činžák", tak by teprve zjistil o čem to je. Jedna věc je mluvit něco na kamery, ale skutečnost zrovna u tohohle zápasu je úplně někde jinde.

FightLive: Zpátky k zápasu s Ivanem Buchingerem. V momentě, kdy byl zápas oficiálně potvrzen, naskočil ti hned způsob, nebo technika, kterou by si ho rád ukončil?

V: Já si vizualizuji hodně věcí. To je určitě dobrá věc. Vyloženě nějakou vysněnou techniku proti němu nemám, ale rozhodně by mé první titulové bitvě slušelo, kdybych ho dokázal knockoutovat a připsal si první KO kariéry.


Děkujeme za rozhovor a hodně štěstí v přípravě i zápase. Redakce FightLive.cz

sipka Sleduj spolu s námi dění okolo turnaje Oktagon 27 na našem Instagramu ZDE

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Ondřej Novotný, Patrik Kincl, Pavol Neruda

MMA organizace Oktagon - zápasníci, eventy a statistiky

Vše, co potřebujete vědět z dění okolo organizace Oktagon MMA ❤️ se dozvíte v tomto článku. Novinky, přehled turnajů i další zajímavosti ✔️...

Vojto NRP Barborík

Vojto Barborík - profil, zápasy, kariéra MMA zápasníka

Slovenský MMA fighter ⭐ Vojto Barborík ⭐ je jedním z absolutně nejlepších grapplerů domácí scény. Momentálně zápasí pod organizacemi...

Ivan Buchinger se stal prvním dvojnásobným šampionem organizace Oktagon

Ivan Buchinger – profil a kariéra MMA zápasníka

Jeden z nejlepších MMA bojovníku česko-slovenské scény všech dob.🥊 Aktuální šampion lehké i pérové váhy v organizaci Oktagon.🥇 Fighter s...