Zbytečný povyk? Vašek Sivák krotí vášně a vysvětluje incident po zápase v Košicích

Václav Sivák si na turnaji RFA 14 suverénním způsobem došel po 24. vítězství mezi profesionály, zároveň byl ale bezprostředně po zápase přímým účastníkem hodně nepříjemné strkanice, která vyvolala bouřlivé diskuze.

Vášek Sivák se vyjádřil k pozápasovému incidentu Foto: RFA

Sivák rvačku nevyvolal, ukazují nejnovější video záběry

Vašek Sivák byl po utkání na RFA 14 konfrontován jedním z diváků. Stalo se tak krátce poté, kdy badboy po vyhraném zápase opouštěl arénu a mířil do šatny. V tu chvíli se před něj postavil neznámý muž a začal mu z plných plic cosi vysvětlovat. Podle Siváka byl muž středního věku pod vlivem návykových látek.

Hvězdný bijec nejprve nereagoval, po chvíli si ale uvědomil vážnost situace a rozhodl se bránit. V tu chvíli se spustila mela, kterou musela krotit až ochranka, která však k celému incidentu dorazila se zpožděním.

V prvopočátku se na hlavu Siváka snesla vlna kritiky kvůli jeho údajně nepřístojnému chování a hlavně napadení Štefana Bazsa, jenž je upoután na invalidní vozík. Olej do ohně ještě přilila Bazsova sestra, podle které měl Sivák vozíčkařovi nadávat a následně do něj strčit a srazit ho na zem. Jenže se zdá, že se celá situace odehrávala poněkud jinak.

K celé kauze se vyjádřil i sám Sivák:

„Toho člověka jsem viděl poprvé. Nevím, kdo to byl a proč si mě vybral jako svůj terč. Podle mě byl zfetovaný a k tomu ještě opilý. To, co jsem si přečetl na MMA Shorties, mě vytočilo. Nikdy jsem se nesmál nikomu, kdo je postižený a navíc, i toho člověka na vozíku jsem do této doby neznal a štve mě to, že na něj někdo spadl. Rozumný člověk ví, že jsem tohle nezavinil

Táta by mě zabil, kdybych se jakkoliv vysmíval někomu na vozíku nebo do něj rýpal. Ať si nevymýšlí jeho okolí, které chce na mém jméně získat kredit, my šli do šaten. Já jsem grázl, ale z jiné stránky. Tohle jde za hranice, co si dovolili.

Když má člověk adrenalin v krvi, tak se nesmíte divit, že je jiný, nemůžete ho zastavovat po jeho vyhraném a těžkém zápase. Kdyby mi to udělal na ulici, přešel bych ho, blba. Ale uvědomuji si, proč byla tak velká sledovanost, bylo to i tím, že jsem tam já. Nenechám do sebe žduchat, bouchat a ani po mě řvát. Až budou dřít jako já, mohou mít taky úspěchy. A taky bych čekal, že se MMA Shorties budou chovat jako profíci a budou chtít i mé vyjádření.

Je mi to líto, že se člověk, který je omezen na pohybu, musel připlést do této šarvátky, já ji také neplánoval. Rád ho vezmu ven, na oběd třeba, slyšel jsem, že je bývalý zápasník a podpořím ho do života mentálním přístupem, přivezu mu něco na proleženiny a bolesti,“ uvedl Sivák na svém webu

Video dokazující, že byl Sivák terčem útoku, nikoliv primárním agresorem, sdílel na svém Instagramu i promotér Matouš Rajmont skrze profil mmamemesskcz a Siváka se zároveň zastal. Pravdou je, že první videa z celé situace byla hodně nepřehledná a kromě toho, že se do sebe pustilo vícero lidí z obou táborů, nebylo možné cokoliv relevantního vyčíst.

Nejnovější video naopak ukazuje, že byl Sivák v první chvíli napaden a až poté se rozhodl bránit, čímž se spustila zmíněná mela. Jak to všechno ve skutečnosti bylo, ví pravděpodobně jen aktéři této šarvátky.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Vašek Sivák má v hlavě zápas s Tadeášem Růžičkou

Bitva hvězdných českých postojářů je na spadnutí. Ladí se finanční podmínky

Václav Sivák na turnaji RFA 14 opět úřadoval. Díky dalšímu přesvědčivému vítězství se přiblížil zápas s Tadeášem Růžičkou. Tohle jsou slova...

Jiří Procházka  v souboji s Gloverem Teixeirou

Kalendář MMA akcí (turnajů) v Česku a ve světě

Podívejte se na kompletní program galavečerů MMA v Česku i ve světě. ❤️ V článku naleznete přehledný seznam nejdůležitějších turnajů pro...

Jamahal Hill

Jamahal Hill skončil v base. Bývalý šampion je obviněný z domácího násilí

Na Jiřím Procházkovi nenechal nit suchou a teď si brousí zuby na Alexe Pereiru.🏆 Jamahal Hill bohužel ale využívá své síly i tam, kde by...