UFC Fight Night: Grasso vs Shevchenko 2 – datum, karta, sázkový tip a livestream

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

V sobotu se odehraje pravidelný turnaj UFC, jehož vrcholem bude nadupaná ženská odveta Grasso vs. Shevchenko. Kromě toho fight card nabídne dalších deset zápasů. Podívejte se na celý program a přečtěte si, kde turnaj sledovat.

FIGHT CARD
SÁZKOVÝ TIP
LIVESTREAM

Grasso vs. Shevchenko 1 Foto: Profimedia

Hodnocení turnaje UFC Fight Night: Grasso vs Shevchenko 2: 9.4/10

  • datum a místo: 16. 9. 2023 (u nás ze soboty na neděli od 1:00), T-Mobile Arena, Paradise, Nevada, United States
  • nabídka sázek: sázkové kanceláře vypsaly kurzy na všechny zápasy turnaje

UFC Fight Night: Grasso vs. Shevchenko 2 – datum, místo a aktuální info

Turnaj se koná v den mexické nezávislosti, a proto se na kartě nachází celá řada mexických bojovníků. Vrcholem večera však bude ženský hlavní zápas. Šampionka ženské muší váhy Alexa Grasso a bývalá držitelka titulu Valentina Shevchenko, která momentálně v žebříčku zaujímá místo hned za Alexou, se společně ocitnou tváří v tvář v kleci už podruhé. Klikněte zde a vsaďte si na svého favorita

MMA - sleduj průběh zápasu zde

Prvně se dámy utkaly v rámci turnaje UFC 285 v březnu letošního roku, kdy Alexa dlouho dominantní Valentinu, která titul držela od roku 2018, porazila ve čtvrtém kole na submisi. Valentina Shevchenko si jako dlouho kralující šampionka řekla rovnou o odvetu, které se jí dostane tento víkend.

UFC Fight Night: Grasso vs Shevchenko 2
📅 KDY 16. 9. 2023 (vysílání v 1:00 ze soboty na neděli)
🚩 KDE T-Mobile Arena, Paradise, Nevada, United States
🤼 KARTA program a výsledky
▶️ LIVESTREAM Fortuna TV (ze soboty na neděli v od 1:00)

UFC Fight Night 227 (Grasso vs Shevchenko 2) – bilance, kurzy, analýza a tip

Mexická bojovnice Alexa Grasso bojuje v UFC už od roku 2016. Profesionální kariéru ale započala čtyři roky předtím, kdy hned v prvním zápase naskočila na vítěznou vlnu a trvalo dalších devět duelů, než okusila svou první porážku. Ty však za celou dobu své kariéry nasbírala jen tři.

Alexa hned při své premiéře v UFC ukázala, co v ní je – soupeřku Heather Clark porazila na body. V druhém zápase bohužel Alexa prvně poznala, jak chutná prohra. Američanka Felice Herrig ji udolala na body. Poté ještě dvakrát prostřídala výhru s porážkou, a pak udělala změnu, která ji znovu vrátila na vítěznou vlnu – ze slámové váhy přešla do muší, což byl očividně velmi dobrý tah.

Než se propracovala k titulovému souboji s Valentinou Shevchenko, připsala si čtyři výhry v řadě – tři ze soupeřek utáhla na body, jednu, Skotku Joanne Wood, ukončila před limitem, když ji v prvním kole uškrtila.

Pak konečně došlo na souboj o pás v ženské muší váze a Valentina Shevchenko poprvé po devíti výhrách v řadě zaznamenala krutou porážku (předtím ji v UFC porazila jen legendární Amanda Nunes) a tím Grasso dosáhla nejvyššího vrcholu své kariéry.

Drtivé většiny vítězství Alexa dosáhla na body (celkem desetkrát z šestnácti výher), Alexa ale dokáže ukončit soupeřku i před limitem – ve čtyřech případech se jí to podařilo na KO/TKO, ve dvou na submisi. Podobně to s její bilancí vypadá i v případě proher – ve dvou zápasech ji soupeřky udolaly na body, v jednom se nechala uškrtit.

BILANCE
Alexa Grasso (16-2-0)
Valentina Shevchenko (23-4-0)
16 výher 23 výher
Výhry KO/TKO: 4 Výhry KO/TKO: 8
Výhry na submisi: 2 Výhry na submisi: 7
Výhry na body: 10 Výhry na body: 8
2 proher 4 proher
Prohry KO/TKO: 0 Prohry KO/TKO: 1
Prohry na submisi: 1 Prohry na submisi: 1
Prohry na body: 2 Prohry na body: 2
Kurzy Fortuna Kurzy Fortuna
2.34 1.60

Profesionální kariéra Valentiny Shevchenko začala podstatně dříve. Kyrgyzská bojovnice má za sebou celkem sedmadvacet zápasů a z toho pouze čtyři prohry. Shevchenko započala svou kariéru v roce 2003 a od té doby sbírala jednu výhru za druhou.

Svou první prohru utrpěla po sedmi výhrách v řadě s Američankou Liz Carmouche, která ji porazila ve druhém kole na TKO. Poté ale znovu naskočila na vítěznou vlnu a probojovala se až do UFC, kde v roce 2015 úspěšně absolvovala svůj první zápas se Sarah Kaufman, kterou porazila na body.

Hned v druhém zápase však Shevchenko narazila na Amandu Nunes, která ji udolala na body. Poté si připsala dvě vítězství (druhé s Juliannou Penou, která dokázala později porazit Nunes), než se znovu střetla v odvetě s Amandou, která ji i podruhé v souboji v bantamové váze porazila na body.

Shevchenko se poté rozhodla zkusit štěstí v muší váze a v roce 2018 se v titulovém zápase s Joannou Jedrzejczyk ukázal být tenhle krok skvělým tahem – Valentina se stala šampionkou.

Od té doby byla Valentina v podstatě nepřekonatelná, a než se potkala s Alexou Grasso, připsala si devět výher (z toho jednu s Liz Carmouche, s níž utrpěla svou vůbec první porážku ještě mimo klec UFC). Poté však na řadu přišla odhodlaná Mexičanka, která ji ve čtvrtém kole překvapila nepříjemnou submisí. Teď se Valentina dočká pokusu číslo dva a je odhodlaná vzít si svůj pás zpět.

„Teď jsem člověk, který má motivaci ze sebe setřást pocity z března. Vím jistě, co musím v sobotu udělat. Takové je teď moje nastavení. Neohlížím se. Všechno, co jsem si z toho zápasu měla vzít, jsem si vzala. Teď je to silná energie, pozitivní energie, žádné slitování. Jít až do konce,“ prohlásila během předzápasové tiskovky.

Shevchenko se zdála po přechodu do muší váhy neporazitelná, Grasso na ni však vyzrála. Když se ale podíváme na statistiky zápasnic, Alexe Grasso se Shevchenko povedlo ukončit předčasně na submisi, což u ní nebývá úplně zvykem.

Shevchenko na druhé straně ukončila většinu svých vítězných zápasů před limitem. Našla skutečně Grasso na Shevchenko recept, nebo na její straně v březnu stála štěstěna? I přes výsledek jejich prvního zápasu sázkové kanceláře favorizují spíše Valentinu Shevchenko.

TIP: Valentina Shevchenko zvítězí na body v kurzu 2.50 ➪ Vsadit a sledovat u Fortuny ZDE

Fortuna kurzy

UFC on ESPN+ 85: Grasso vs Shevchenko 2 – program, fight card, zápasy a výsledky

Karta nabídne kromě hlavního zápasu souboj ve velterové váze mezi třináctkou žebříčku Kevinem Hollandem a čtrnáctkou Jackem Della Maddalena. Preliminary card nabídne další tři ženské zápasy – dva ve slámové váze a jeden v muší.

Protože turnaj připadá na den mexické nezávislosti, je na kartě, kromě Alexy Grasso, řada mexických bojovníků jako například Fernando Padilla, Lupita Godinez nebo Edgar Chairez.

UFC Fight Night: Grasso vs Shevchenko 2 (karta a výsledky)
Hlavní karta
Women's Flyweight Alexa Grasso remíza Valentina Shevchenko
Welterweight Kevin Holland
vs. Jack Della Maddalena (body)
Bantamweight
Raul Rosas Jr. (TKO)
vs. Terrence Mitchell
Lightweight Daniel Zellhuber (submise)
vs. Christos Giagos
Featherweight
Fernando Padilla
vs. Kyle Nelson (body)
Prelims
Women's Strawweight Lupita Godinez (submise)
vs. Elise Reed
Middleweight
Roman Kopylov (KO)
vs. Josh Fremd
Flyweight
Edgar Cháirez
no contest Daniel Lacerda
Women's Flyweight Tracy Cortez (body)
vs. Jasmine Jasudavicius
Lightweight
Alex Reyes
vs. Charlie Campbell (TKO)
Women's Strawweight Josefine Lindgren Knutsson (body) vs. Marnic Mann

Kde sledovat živě UFC Fight Night: Grasso vs Shevchenko 2? Livestream, přímý přenos na Fortuna TV

Většinu turnajů UFC lze sledovat prostřednictvím streamu sázkové kanceláře Fortuna. Ta vysílá přímé přenosy kvůli časovému posunu obvykle ze soboty na neděli. V případě turnaje UFC Fight Night: Grasso vs. Shevchenko 2 by měla Fortuna TV nabídnout přímý přenos od jedné hodiny ranní.

Jestliže se chystáte vysílání sázkové kanceláře využít úplně poprvé, bude třeba se u Fortuny zaregistrovat. Založení účtu vám však zabere pár minut a sázková kancelář vás navíc za registraci odmění vstupním bonusem ve výši 300 Kč. Podrobný návod, jak se registrovat, najdete zde: Jak sledovat UFC live streamy zdarma živě? Na Fortuna TV

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

1️⃣ Kde se koná turnaj UFC Fight Night: Grasso vs Shevchenko 2?

Tentokrát se turnaj koná v T-Mobile Areně v NevaděVíce o turnaji se dozvíte v článku.

2️⃣ Kde sledovat turnaj UFC Fight Night: Grasso vs Shevchenko 2?

Turnaj bude možné sledovat prostřednictvím vysílání sázkové kanceláře FortunaVíce o možnostech sledování turnaje se dozvíte v článku.

3️⃣ Kdo vyhrál v prvním zápase Alexy Grasso a Valentiny Shevchenko?

Alexa Grasso překvapila a porazila Valentinu Shevchenko ve čtvrtém kole na submisi. Více o turnaji se dozvíte v článku.

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Conor už má celou řadu potenciálních soupeřů

McGregor se opřel do dalšího šampiona UFC. Koho si chce podat tentokrát?

Návrat Conora McGregora je zatím nejistý, přesto svéhlavý Ir vyzývá stále další a další bojovníky.👊 Do koho se opřel tentokrát?💥

Sean Strickland je novým šampionem UFC

Nečekaný pád hvězdy. Strickland rozebral Adesanyu a je novým králem střední váhy UFC

Turnaj UFC 293 v Sydney přinesl obrovské překvapení. Sean Strickland naprosto dominantním výkonem přejel Israela Adesanyu a připnul...

Jiří Procházka, Martin Karaivanov

S McGregorem na jedné kartě? Může to přinést jen výhody, připustil Procházkův trenér

Spekuluje se, kdy se Jirka Procházka konečně dočká zápasu. Ve hře je i varianta, že se ocitne na jedné kartě s McGergorem. Co by to pro...