S McGregorem na jedné kartě? Může to přinést jen výhody, připustil Procházkův trenér

Už nějakou dobu se spekuluje o tom, kdy se Jirka Procházka konečně dočká zápasu. Ve hře je mimo jiné i varianta, že se ocitne na jedné kartě s Conorem McGregorem. Co by to pro Jirku znamenalo?

Jiří Procházka, Martin Karaivanov Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

O main event nejde, Procházkovi jde čistě o titul

V poslední době se hodně mluví o tom, komu připadne prosincový a tedy poslední hlavní zápas v roce. Na moment se zdálo, že úkolu zakončit rok 2023 se zhostí Jiří Procházka (pravděpodobně spolu s Alexem Pereirou), jenže pak se do věci vložil Conor McGregor, který si usmyslel, že se do klece vrátí ještě letos.

Asi jediné, co irskému bojovníkovi stojí v cestě, je antidopingová agentura USADA, nicméně je tu stále varianta, že bude McGregorovi udělena výjimka. V takovém případě by ale musel duel Procházka vs. Pereira proběhnout až v příštím roce, anebo by si pánové pravděpodobně o stupínek pohoršili a v kartě by spadli na předposlední příčku coby co-main event.

To by však podle slov Procházkova trenéra Martina Karaivanova vůbec nevadilo. „Nám každopádně nejde o to, abychom měli main event a zastínili McGregora. Jde hlavně o to, abychom získali titul zpět a opět ho přivezli do České republiky,“ prohlásil v rozhovoru pro TN.cz a přiznal, že být s McGregorem na jedné kartě by mohlo naopak přinést určité výhody. „McGregor by mohl přitáhnout ještě větší pozornost a fight card by byla opravdu našlapaná,“ vysvětlil.

➤ Čtěte také: Páni! McGregor získal černý pásek v jiu-jitsu. Irského průšviháře ocenění dojalo

Jiří Procházka by navíc netratil ani po stránce finanční, protože podmínky bude mít dle smlouvy stejné, ať už bude součástí hlavního zápasu, nebo ne. Dokonce by to mohlo dle slov Martina Karaivanova Jirkovi finančně prospět.

Svou roli totiž také hraje pay-per-view (livestream turnaje, který lze zakoupit přímo u organizace), čím více lidí si ho zaplatí, tím více by z toho Procházka mohl profitovat, a pokud bude na kartě McGregor, je pravděpodobné, že by si PPV zakoupili i sváteční fanoušci, kteří to původně neplánovali.

Uvidíme tedy, jak bude nakonec prosincová karta vypadat, zdá se ale, že na Procházkovu cestu za titulem by neměla mít (aspoň co se Procházky týče) případná účast Conora McGregora nijak neblahý vliv. Leda by si UFC usmyslelo tyto dva zápasy rozdělit a udělat z každého z nich samostatný tahák. Pak by možná hrozilo, že Procházka nastoupí až v příštím roce.

Jirka trénuje o sto šest, na titulový zápas bude perfektně připravený:

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Dana White

Boss UFC Dana White reaguje na otázku, zda je pro něj PFL konkurencí

Za svou více než 20 let trvající promotérskou kariéru čelil mnoha překážkám a složitým situacím. Považuje Dana White organizaci PFL za...

McGregor si zatrénoval s Ianem Garrym

VIDEO: McGregor vs. Garry. Neporažený mladý Ir si zaspároval s životním vzorem

Iana Garryho s trefnou přezdívkou „The Future“ ne a ne porazit. Talent mladého Ira vidí i jeho velký vzor Conor McGregor. Ten ho prověřil...

Procházka vs. Teixeira

Teixeira pěl chválu na Procházku a prozradil, v čem má oproti němu Pereira navrch

Glover Texeira si s Jirkou Procházkou užil své a teď na něj připravuje svého svěřence.👊 Jak vzpomíná na souboj se samurajem a co na něm...