Oktagon 43: Kincl vs. Vémola 2 datum, kurzy, analýza a livestream

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Pět let čekání je u konce. Karlos Vémola a Patrik Kincl se postaví tváří v tvář v ostře sledovaném titulovém zápase o krále střední váhy organizace Oktagon MMA. Uhájí Kincl svůj pás, nebo se Vémola stane dvojnásobným šampionem? Vše, co potřebujete o této epické bitvě vědět, naleznete v tomto článku.

Aktuální infoAnalýza a kurzy
Program, výsledkyVstupenky
VáženíPrvní vzájemný zápas
Komunita tipujeOnline report

Karlos Vémola a Patrik Kincl při staredownu Foto: OKTAGON MMA

Hodnocení turnaje OKTAGON 43: 10/10

  • Datum a místo konání: 20. května 2023, O2 arena, Praha 9
  • Nabídka sázek: Na všechny zápasy turnaje si můžete vsadit u sázkových kanceláří

Oktagon 43 O2 Arena 20. května 2023: Kincl vs. Vémola odveta - aktuálně

Na české MMA scéně momentálně není většího zápasu. Nekonečné slovní přestřelky, osobní urážky i soudní tahanice zastíní moment, kdy se 20. května na turnaji Oktagon 43 zavřou dvířka klece. Kdo před vyprodanou O2 Arénou ovládne nejsledovanější bitvu roku? Sledujte duel Kincl vs. Vémola ŽIVĚ ZDE

MMA - sleduj průběh zápasu zde

Zápas Vémola vs. Kincl 2 o titul střední váhy bude sledovat celé Česko, Slovensko, i velká část Evropy. Jde o velký sportovní svátek. Den zúčtování. Po sportovní i osobní stránce extrémně vyhrocený souboj napíše další kapitolu tuzemského MMA. U toho nesmíte chybět!

OKTAGON 43 PRAHA
⏰ Kdy: 20.5.2023, od 18:00
🔍 Kde: O2 arena, Českomoravská 2345/17a, 190 00 Praha 9
📌 Karta: Program & Výsledky
✔️ Preview: Analýza a tip
▶️ Livestream: Tipsport TV, PPV
🎟️ Vstupenky: Info zde

Jak se sází? Zápas Kincl vs. Vémola kurzy, analýza a tip

Karlos Vémola se dal po vážné nemoci zdravotně dohromady a při svém návratu na turnaji Oktagon 41 v Liberci ukončil v prvním kole Ala Matavaa na submisi. Generálka na titulovou řežbu s Kinclem přinesla kromě očekávané výhry i částečné chyby v postoji, díky kterým utržil Terminátor v úvodu zápasu několik ran a po dlouhé době byl viditelně otřesený. Na druhou stranu ale jasně ukázal, že jeho odolnost vůči tvrdým úderům je stále na vysoké úrovni.

Karlos Vémola ve svých zápasech sází vždy na jednu kartu. Po krátké propagační sekvenci v postoji se v nejkratším možném čase potápí pro takedown, který mu na domácí scéně ještě nikdo nikdy nedokázal ubránit.

Následná práce na zemi, střídání a přecházení v gardech i trpělivá příprava závěrečné techniky by pak mohla sloužit jako předloha pro sepsání učebnice. Vémola navíc disponuje obrovskou fyzickou silou, kterou ještě umocňují nabrané kilogramy po vážení. Dostat se z tohoto sevření téměř stokilového zkušeného zemaře je prakticky nemožné, a tak není divu, že se jedná o jeden z nejpravděpodobnějších scénářů zápasu.

Karlos dlouhodobě trénuje brazilské jiu jitsu pod vedením mistra Eldara Rafigaeva, zvaného Yakuza, který je považován za jednoho z nejlepších grapplerů na světě. Právě pod jeho vedením svou úroveň grapplingu Vémola hodně vylepšil a především oblíbené škrcení Arm Triangle Choke dovedl téměř k dokonalosti.

Tipsport bonus 500 Kč

Už před zápasem s Matavaem Terminátor absolvoval výživné kempy v Thajsku a německém UFD, kde po boku Roberta Soldiče odspároval nesčetně kol. K tomu musíme přičíst pravidelné tréninkové jednotky s domácí špičkou v Reinders MMA a Monster Gymu po boku Muradova a Martínka, či tradiční noční drily doma ve Vémolandu. Tréninkové nasazení, morálka a disciplína je něco, co Vémolu zdobí a opakovaně to potvrzují i lidé z jeho okolí.

„Kincl mě nemůže porazit v žádném aspektu, jsem lepší úplně ve všem. Jsem rád aktivní a také jsem zápasem s Matavaem chtěl poslat jasný vzkaz tomu frajerovi, který běhá s mým pásem. Fanouškům děkuji za podporu. Pokud si myslí, že to byl špatný výkon, když jsem ho ukončil za 3 minuty, tak jim to v O2 Aréně vynahradím a Kincla ukončím dřív“

Výzva v podobě váhy i nepříjemnosti v kauze tygři

Obrovskou výzvou pro Vémolu je váha. Hubnutí do střední divize (84 kilogramů) totiž představuje pro českou legendu velkou porci vyshazovaných kil. Prakticky od začátku roku je ovšem Karlos v nepřetržité přípravě, a tak by to tentokrát nemuselo znamenat větší komplikace i proto, že hned po zápase s Matavaem, který proběhl v catchweight do 92 kg, naskočil bez větší pauzy zpátky do tréninku.

Klíčová byla poslední noc před oficiální váhou, kdy si Vémola nechal na odvodnění těžko uvěřitelných 12 kilogramů. Šampionský limit ovšem zvládl a ihned započal doplňování a nabírání, které se klidně může v hodinu zápasu zastavit až na 95 – 100 kilogramech jeho tělesné hmotnosti. Velkou váhovou převahu pak dokáže Vémola zpravidla skvěle promítnout do svých zápasů a těžit z toho.

V přípravě na Kincla se opět rozvířila aféra okolo údajného nelegálního pořízení a chovu vzácných bílých tygrů. Probíhající policejní vyšetřování se zřejmě potáhne dlouhou dobu, na klidu to ale Vémolovi určitě nepřidává. Na druhou stranu mentální stránka patří mezi nejsilnější zbraně Karlose Vémoly, a tak se celá kauza na jeho výkonu vůbec nemusí projevit.

  • Jméno: Karlos Vémola
  • Bilance: 34 výher, 6 porážek
  • Věk, výška: 37 let, 183 cm
  • Poslední zápas: Al Matavao (výhra na submisi v 1. kole)
  • Kurz na vítězství Tipsport: 1,86
  • Gym: Reinders MMA

Patrik Kincl proti Vémolovi plánuje uzavřít životní kapitolu

Patrik Kincl stojí před životním zápasem, kterému v posledním období podřídil naprosto vše. Vzdal se účastí v milionovém Tipsport GameChangeru a po zrušeném prosincovém termínu vyčkal na náhradní datum vytoužené odvety s Vémolou. Do ní jde fanoušky oblíbený český bijec v životní formě a po nejtěžší přípravě.

Úřadující šampion střední váhy organizace Oktagon drží pás od února 2022, kdy v pětikolové válce jasně porazil na body Piráta Krištofiče. Následně v září doslova přejel po necelých dvou minutách Alexe Lohorého a úspěšně titul obhájil.

Zkušený matador, který působil v Rusku, či Polsku, za posledních 10 let prohrál pouhé tři zápasy (Duraev, Vémola, Soldič) a zejména díky svému skvělému výkonnostnímu progresu mu u nás fandí obrovské množství lidí. Podle několika ukazatelů je zřejmé, že je Kincl na vrcholu své kariéry, což je pro odvetu s nenáviděným Vémolou nejlepší možné načasování.

Co naopak Patrika Kincla dlouhodobě trochu sráží, je mentální odolnost, která je před očekávaným zápasem s Vémolou opět pod obrovským náporem. Rodák z Hradce Králové je ale v současné době mnohem vyzrálejší a zkušenější bojovník, než když Vémolovi v roce 2018 čelil poprvé.

Dá se čekat, že po všech stránkách uvidíme novou verzi Patrika Kincla, což ostatně sám bijec otevřeně avizuje. Svěřenec trenéra Dušana Macáka vyrazil v rámci přípravy mimo jiné do Norska, kde spároval s UFC bojovníkem Jackem Hermanssonem, který Vémolu v roce 2015 utáhl na armbar.

Cesta k vítězství se Kinclovi otevírá hlavně v postoji. Tam je na tom aktuální šampion mnohem lépe technicky, dokáže skvěle skrývat a časovat své údery i devastující kopy. Zapomínat nemůžeme ani na jeho zápasovou chytrost, která v případě dodržení taktiky může Vémolu pořádně zpomalit. Také Kincl si poradil s váhou znamenitě a limit splnil hned napoprvé. Oproti Vémolovi navíc působil mnohem svěžejším dojmem.

Klíčovou otázkou ale samozřejmě zůstává, zda dokáže ubránit pokus o takedown ze strany soupeře, k čemuž v utkání s jistotou dojde. Přenesení zápasu na zem by totiž mohlo být pro Patrika Kincla fatální.

TIP: Vémola vyhraje na submisi, v kurzu 4,20 sipka Vsadit a sledovat u Tipsportu ZDE

Sázkový tip Vémola vs Kincl

Všechno nebo nic

Co se týče přípravy, objížděl Kincl svědomitě přední české gymy, přičemž sparingpartnery mu dlouhodobě dělají esa jako David Kozma, nebo Matouš Kohout. Kincl si obecně svoji přípravu jako vždy hodně střeží, o tom, že bude v O2 Aréně v TOP formě, ale nemusíme pochybovat.

Na kvalitě spánku mu naopak příliš nepřidává soudní spor s Vémolou, který se rozhořel po údajném křivém obvinění z udání. Patrik Kincl je všeobecně hodně všestranný zápasník, což je jeho největší devíza. Nezaměřuje se pouze na jeden aspekt boje, snaží se posouvat svoje dovednosti jak v postoji, tak na zemi. Od prvního zápasu s Vémolou ušel obrovský kus cesty, jestli to bude stačit na ikonu českého MMA, se však dozvíme až v samotném zápase.

  • Jméno: Patrik Kincl
  • Bilance: 26 výher, 10 porážek, 1 No Contest
  • Věk, výška: 33 let, 180 cm
  • Poslední zápas: Alex Lohoré (KO v 1. kole)
  • Kurz na vítězství Tipsport: 1,86
  • Gym: All Sports Academy

„Viděl jsem v zápase s Matavaem dost chyb, pár jich do O2 Arény určitě zbyde. Ten zápas musel vnést do přípravy ještě víc nejistoty. Udělal ze mě udavače a někoho, kdo se snažil zabránit zápasu, o který se tu přitom snažím pět let. Karel dostal předžalobní výzvu, mohl se omluvit a k žádnému soudu nemuselo dojít. Takže na soud dojde.“

Patrik Kincl Foto: OKTAGON MMA

Oktagon 43 karta (fight card) – program, výsledky: Turnaj Kincl vs. Vémola zápasy

Galavečer Oktagon 43 v O2 Aréně je bezesporu velkým kandidátem na turnaj roku. Na extrémně nabité kartě dojde i na semifinálové boje projektu Tipsport Gamechanger. Do akce jde David Kozma, který změří síly s elitním Alexem Lohoré. Analýzu tohoto souboje najdete zde.

Nesmírně zajímavý duel obstará přestřelka Brože s Pukačem, nebo zajímavý matchup Legierski vs. Kuzník. Složení jednotlivých zápasů a výsledky Oktagon 43 najdete v tabulce.

FIGHT CARD OKTAGON 43
Hlavní karta
Middleweight title fight Patrik Kincl (body) vs. Karlos Vémola REPORT 11
Welterweight David Kozma (body) vs. Alex Lohoré REPORT 10
Welterweight
Louis Glismann (submise, 1. kolo) vs. Melvin Van Suijdam REPORT 9
Middleweight Robert Bryczek (TKO, 1. kolo) vs. Lee Chadwick REPORT 8
Lightweight Mateusz Legierski (body) vs. Matěj Kuzník REPORT 7
Catchweight 79 kg Robert Pukač vs. Miroslav Brož (body) REPORT 6
Prelims
Middleweight Giovanni Mellilo vs. Marek Mazúch (KO, 2. kolo) REPORT 5
Catchweight 81
Liam Etebar vs. Amiran Gogoladze (body) REPORT 4
Light heavyweight Daniel Toledo vs. Marc Doussis (submise, 1. kolo) REPORT 3
Featherweight Ahmed Vila (submise, 1. kolo) vs. Kim Thinghaugen REPORT 2
YouTube free prelims
Middleweight
Matěj Daněk (submise, 2.kolo) vs. Endrit Brajshori REPORT 1

Sledujte Oktagon 43 na Tipsport TV

Kdy a jak sledovat zápas Vémola vs. Kincl livestream živě? Online stream zdarma Tipsport TV

Odvetu mezi Vémolou a Kinclem sledujte živě na Tipsport TV ZDE. Právě tady na vás po registraci čeká kromě přímého přenosu i parádní vstupní bonus 500 Kč na vaše sázky. Zapojit se navíc můžete do tipovacích soutěží o skvělé ceny.

Vémola Kincl Tipsport stream zdarma

Tipsport livestream můžete sledovat na PC, mobilu i tabletu, ať už skrze webové rozhraní, nebo pohodlně v aplikaci. Při sledování zápasů na Tipsport TV máte dokonalý přehled o všech sázkových live kurzech, díky čemuž stihnete včas reagovat na dění v kleci. Více o přenosu na Tipsportu si přečtete zde.

Kde Kincl Vémola sledovat živě zdarma? Kincl – Vémola Free stream zdarma video Oktagon 43 online

Výbornou zprávou je skutečnost, že vytvoření účtu u Tipsportu zvládnete na pár kliknutí kompletně online a pak už nemusíte složitě na internetu hledat, jak zápas Kincl – Vémola sledovat zdarma.

U Tipsportu v sekci LIVE najdete streamy ze všech utkání turnaje Oktagon 43. Jednotlivé zápasy stačí jednoduše rozkliknout přes ikonu play ▷. Pro ty z vás, kdo již účet u Tipsportu máte, platí pro spuštění livestreamu splnit podmínku vsazeného tiketu za alespoň 30 Kč v posledních 7 dnech.

Cena PPV Oktagon TV (pay per view), video, YouTube, sestřihy, bude Oktagon v televizi?

Placený přenos tradičně poběží na oktagon.tv, kde si můžete zakoupit PPV. Cena Oktagon online streamu je 10,99 EUR v předprodeji a 13,99 v den konání turnaje (20. května). V tomto případě platí, že si můžete pustit všechny zápasy až 7 dní zpětně. Kromě toho je ale stream srovnatelný s přímým přenosem na Tipsport TV, včetně kvality obrazu a zvuku.

Určitě nezapomeňte sledovat náš Instagram, kde pro vás přímo z místa dějiště zachytáváme ty největší video highlighty, zajímavé postřehy i atraktivní zápasové momenty. Dejte si také pozor na všechny nelegální online streamy, které se na internetu tu a tam objevují.

Organizace Oktagon má tuto problematiku dobře zmapovanou, takže kromě zmíněných variant sledování turnaje Oktagon 43, nepočítejte s jiným neoficiálním streamem zdarma na internetu.

Všechna utkání z turnaje Oktagon 43 budou s největší pravděpodobností umístěna s několikatýdenní prodlevou na oficiální Youtube kanále Oktagon MMA. Přímý přenos z turnaje Oktagon 43 v rámci tuzemských TV stanic nenaladíte.

sipka Čtěte také: Kolik si za odvetu vydělají Vémola s Kinclem?

Oktagon Vémola Kincl vstupenky: Ticketportal a Ticketmaster (lístky Oktagon 43 Praha)

Lístky na Oktagon 43 seženete v síti online prodejen Ticketportal a Ticketmaster. Dlouho dopředu je jisté, že tento event bude vyprodán do posledního místa. Je na místě také připomenout, že Oktagon turnaje v největší hale u nás, O2 Aréně, jsou zárukou nezapomenutelné show.

Takřka 20tisícový kotel žene zápasníky dopředu neuvěřitelným způsobem a nejinak tomu bude i 20. května. Celkově se očekává obrovská sledovanost i zájem široké veřejnosti. Jde o mimořádný sportovně-kulturní galavečer.

Atmosféra v O2 areně je vždy fantastická Foto: OKTAGON MMA

Vážení Oktagon 43 – oficiální váha, veřejné vážení: informace, místo, čas

První velkou zkoušku směrem k turnaji Oktagon 43 podstoupí všichni bojovníci na páteční ranní váze. Oficiální vážení odstartuje tradičně v 9:00. V podvečerních hodinách, konkrétně od 17:00 bude následovat program pro fanoušky spojený s veřejným vážením a staredowny. Zda jednotliví účastníci splnili váhu, se dozvíte z následující tabulky.

  • Veřejné vážení se staredowny proběhlo v pátek od 17:00 v OC Harfa. Záběry najdete na našem Instagramu zde.
VÝSLEDKY OFICIÁLNÍHO VÁŽENÍ (KG)
Middleweight title fight Patrik Kincl 83,8 vs. Karlos Vémola 83,7
Welterweight David Kozma 77,6 vs. Alex Lohoré 78,7 (druhý pokus 77,5)
Welterweight
Louis Glismann 77,6 vs. Melvin Van Suijdam 77,4
Middleweight Robert Bryczek 84,4 vs. Lee Chadwick
Lightweight Mateusz Legierski 70,6 vs. Matěj Kuzník 70,6
Catchweight 79 kg Robert Pukač 79,4 vs. Miroslav Brož 79,4
Middleweight Giovanni Mellilo 83,7 vs. Marek Mazúch 84,1
Welterweight
Liam Etebar 81,1 vs. Amiran Gogoladze 80,0
Light heavyweight Daniel Toledo 93,3 vs. Marc Doussis 93,2
Featherweight Ahmed Vila 67,8 vs. Kim Thinghaugen 67,9
Middleweight
Matěj Daněk 84,2 vs. Endrit Brajshori 83,7

Vémola Kincl 1 první zápas 2018 (video) a odložená odveta

Karlos Vémola a Patrik Kincl se spolu poprvé střetli 28. 6. 2018 pod zaniklou organizací XFN promotéra Petra Kareše. Karlos Vémola ve tříkolovém utkání zvítězil jednomyslně na body. Velkou rivalitu ale od samého počátku doprovází zajímavý příběh.

Kincl s Vémolou spolu kdysi dávno dokonce trénovali, jedno veřejné tvrzení z úst Karlose Vémoly ale všechno změnilo. Historicky první Čech v UFC se totiž nechal slyšet, že je neoddiskutovatelnou českou jedničkou napříč všemi váhami, což se šampiona velteru, Patrika Kincla, hodně dotklo. V přímé konfrontaci měl Vémola jednoznačně navrch, ve všech kolech dokázal daleko méně zkušeného Kincla hodit a následně ho kontrolovat na zemi.

Kincl po utkání ale zdůraznil, že průběh duelu ovlivnil eye poke (píchnutí do oka) z první kola, po kterém zbytek zápasu plnohodnotně na postižené oko neviděl. Cesta ke vzájemné odvetě se poté rozhodně nerodila lehce, přestože se zprvu zdálo, že by mohla přijít za nedlouho po prvním měření sil.

Momentka z prvního vzájemného utkání Foto: Facebook/Patrik Kincl

XFN dokonce měla pro oba aktéry datum odvety, k souboji ale nedošlo. Osud tomu nakonec chtěl jinak a cesty obou borců se poté ubíraly naprosto jiným směrem. Karlos Vémola se v roce 2019 upsal Oktagonu a Patrik Kincl kývl v roce 2020 na nabídku polské KSW.

Odveta dlouho nebyla na pořadu dne, což změnil až Patrikův příchod do organizace Oktagon v roce 2022 a přechod z velterové do střední divize. Právě ve váze do 84 kilogramů vybojoval Kincl šampionský pás proti Krištofičovi, který Vémola ztratil po nenavážení před soubojem s Ďatelinkou. Odvetná bitva dvou nepřátel se tak po letech stala opět žhavým, diskutovaným a hlavně reálným tématem. Především Patrik Kincl o odvetu hodně usiloval.

Datum 30. prosince 2022 bohužel nevyšlo pro náhlé a poměrně vážné zdravotní problémy Karlose Vémoly. Od té doby se celý spor ještě přiostřil a olej do ohně přilila i výše popsaná kauza s tygry.

Že se tihle dva nemají vůbec v lásce, bylo cítit i na tiskove konferenci Oktagon Time, kde se dokonce do Patrika Kincla pustila Vémolova žena Lela. Při následném staredownu se napětí v hale dalo krájet. Podívejte se na celý první zápas Vémola – Kincl v tomto videu:

MMA scéna tipuje: predikce bojovníků, odborníků a fanoušků - vyhraje Kincl nebo Vémola?

Duel Kincl vs. Vémola 2 rozděluje scénu na dva tábory a vzácně vyrovnané jsou jak výsledkové odhady, tak samotné sázkové kurzy. Velice opatrní jsou při svých tipech i dotázaní bojovníci.

Většinou slyšíme názory hovořící o tom, že tento souboj může jít na obě strany, což jsme mohli slyšet například od Davida Kozmy, Attily Végha, či Samuela Krištofiče. S blížícím se termínem turnaje vám na tomto místě přineseme názory dalších respondentů.

Trenér Martin Karaivanov predikuje bodový výsledek, bijec Miroslav Brož favorizuje Patrika Kincla, se kterým v kariéře podle vlastních slov podstoupil ty nejtěžší sparingy. Kinclovi by to více přál i Zdeněk Polívka a více mu věří i slovenský UFC zápasník Martin Buday. Mach Muradov zase avizuje, že se střední váhou umí Karlos pracovat skvěle a díky tomu si dojde pro výhru.

Přímý rozpor samozřejmě panuje i mezi oběma fanouškovskými tábory. V hlasování na webu Oktagon MMA fanoušci více věří Patriku Kinclovi (60:40). Mírným favoritem z pohledu většiny českých sázkových kanceláří je naopak Karlos Vémola.

Tipy redakce FightLive.cz
Marek Hruška Vémola zvítězí na submisi kurz 4,20
David Veselý Kincl zvítězí na KO/TKO kurz 3,50
Pavel Raclavský Kincl zvítězí kurz 1,90
Nicole Škorpilová Kincl zvítězí na body kurz 4,60
Martin Vávra Kincl zvítězí kurz 1,90
Michal Ouředník Vémola zvítězí kurz 1,90

sipka Více o aktuálním rozpoložení Patrika Kincla si přečtěte tady

Online Report Live Oktagon 43 O2 Arena

Přímo na místě v O2 Areně bude mít své zastoupení také FightLive.cz, takže se můžete těšit na tradiční textový report ze všech zápasů karty.

Patrik Kincl vs. Karlos Vémola

Karlos Vémola přilepil hned v úvodu Patrika Kincla na pletivo, to nejdůležitější, a sice svého soka hodit na zem, se mu však nepovedlo. Inspektor ukázal naprosto fantastickou obranu proti takedownu. Terminátora naopak tohle muselo stát obrovské množství sil.

Druhé kolo začalo stejně jako skončilo kolo první. Vémola se okamžitě snížil k pokusu o takedown, což Kincl dlouho překvapivě snadno bránil. Na jeden okamžik se sice Kincl dostal na lopatky, během vteřiny se ale zase postavil. Drtivou většinu času ale zápas probíhal v klinči na pletivu.

Ve třetím a čtvrtém kole se obrázek zápasu nezměnil, kolena v klinči od Patrika Kincla způsobily Vémolovy viditelné podlitiny. V polovině pátého kola doručil Vémola takedown, Kincl ale opět okamžitě vstal. Diváky ne příliš pohledný zápas nakonec došel až do bodového výsledku. Patrik Kincl zvítězil na body a obhajuje titul střední váhy. Podrobnosti k zápasu si přečtěte také zde.

Patrik Kincl úspěšně obhájil titul střední váhy Foto: OKTAGON MMA

David Kozma vs. Alex Lohoré

Pouhou minutu dokázal Lohoré vzdorovat v postoji, než se David Kozma potopil pro úspěšný takedown. Bouřlivě podporovaný Růžový panter trápil Francouze dlouhé minuty pod sebou a po zbytek úvodního kola mu absolutně nic nedovolil. Ideální scénář prvního kola z pohledu českého zápasníka.

Na začátku druhého kola poslal Kozma na bradu Lohoré dva nesmírně tvrdé direkty, které viditelně Da Killa Kingem otřásly. Český bijec toho okamžitě využil a vzal Lohorého znovu na zem, kde zápas relativně v klidu kontroloval až do druhého gongu.

Ve třetím kole Lohoré dlouho odmítal pokusy o takedown, sám na tom byl dobře fyzicky, což pro Kozmu znamenalo pernamentní nebezpečí. David Kozma začal takticky svazovat utkání do klinčů, vědom si své převahy v předchozích kolech. Půl minuty před koncem přišel uklidňující takedown ze strany Davida Kozmy, který po skvělém výkonu slaví výhru na body a postup do semifinále pyramidy Tipsport Gamechanger.

David Kozma zvítězil díky parádním takedownům Foto: OKTAGON MMA

Louis Glismann vs. Melvin Van Suijdam

Největší favorit na celkové vítězství Tipsport Gamechangeru ukázal v plné parádě svou extratřídu. Zápas mezi Glismannem a Van Suijdamem se velmi rychle změnil v grapplerskou přetahovanou, ve které dánský Spartakus od začátku jasně dominoval.

Holandský zápasník se sice dlouho srdnatě bránil, tři vteřiny před koncem prvního kola si ale situaci nepohlídal a Louis Glismann utáhl Van Suijdama na extrémně málo vídanou techniku zvanou omoplata. Díky této výhře se stal prvním semifinalostou Tipsport Gamechangeru a nahlas si řekl o bonus za výkon večera. Toto byla vysoká škola BJJ!

Omoplata Louise Glismanna Foto: OKTAGON MMA

Lee Chadwick vs. Robert Bryczek

Polská kladiva opět zaúřadovala ve velkém stylu! Lee Chadwick si to neohroženě s Bryczekem rozdal v postoji, to se ale neukázalo být dobrou strategií. Elitní anglický bojovník nestačil na soupeřovu rychlost úderů a v polovině prvního kola padl k zemi. Bryczek bere důležité vítězství TKO a přiblížil se titulové šanci ve střední váze.

Mateusz Legierski vs. Matěj Kuzník

Kurzový outsider Matěj Kuzník byl ten, kdo na začátku prvního kola vzal soupeře na zem, Legierski ale prokázal velmi dobré grapplerské schopnosti a situaci brzy přetočil ve svůj prospěch.

Zápas se pak přeléval ze strany na stranu, Kuzníkovi ale nevycházely věci v postoji, což bývalý polský šampion lehké váhy okamžitě trestal přenesením zápasu na zem. Mateusz Legierski si nakonec došel pro vítězství na body a v Oktagonu stále nepoznal přemožitele. Se svým výkonem ale spokojený rozhodně nebyl.

Legierski porazil Kuzníka na body Foto: OKTAGON MMA

Robert Pukač vs. Miroslav Brož

Obrovské tempo od první do poslední vteřiny bylo k vidění v prvním kole tohoto atraktivního českosloveského derby. Miroslav Brož, jak je jeho zvykem, tlačil Pukače na pletivo, ten ale zkušeně rozdával údery z kontrů i nebezpečně kopal.

Energicky vstoupil Brož i do druhého kola, k ničemu zásadnějšímu to ale dlouho nevedlo. Naopak Pukačovi kolena v častých klinčích mu vůbec nechutnaly. Přesnější i živější na nohou byl ale ve druhém kole jednoznačně Brož.

Začátek třetího kola přinesl důležitý moment zápasu. Robo Pukač dokázal výborně načasovat takedown a vzal Brože na zem, kde ho trápil po zbytek kola. Vzhledem ke kluzkým tělům i úbytku sil se ale Diamantovému čávovi nepodařilo soupeře ukončit, i proto že Brož ukázal srdce válečníka, když snesl opravdu dlouhý a tvrdý ground and pound. Bodoví rozhodčí tento duel rozsoudili velice kontroverzně ve prospěch Miroslava Brože.

Pukač s Brožem doručili zajímavou přestřelku Foto: OKTAGON MMA

Giovanni Mellilo vs. Marek Mazúch

Hlavní zápas prelims karty nabídl zajímavé první kolo, ve kterém Ital Mellilo opakovaně svázal Marka Mazúcha na pletivu a nepustil ho tak k jeho nejsilnější zbrani, a sice tvrdým úderům na delší vzdálenost. I tak ale oba pár tvrdých ran nakoupili.

Ve druhém kole to už ale slovenský ranař rozbalil naplno. Marek Mazúch knokautoval Melilla po sérii brutálních úderů a ukončil sérii porážek. Po zápase si na žádost Ondřeje Novotného nezvykle vyskočil na břevno za aplausu zaplněné O2 Areny.

Mazuch knokautoval Melilla Foto: OKTAGON MMA

Amiran Gogoladze vs. Liam Etebar

Amiran Gogoladze měl v prvním kole tohoto duelu navrh a několikrát doručil takedown, cestu k ukončení Liama Etebara ale nenašel. Gruzinský zápasník pokračoval v převaze i ve druhé pětiminutovce, bylo ale viditelné, že oběma bijcům značně odcházejí fyzické síly, a tak bylo do třetího kola vše otevřené.

Poslední kolo přineslo velmi podobný průběh, jako předchozí kola. Gogoladze dostal Etebara pod sebe a tam rozjížděl ground and pound a zároveň hledal pozici pro submisi. Houževnatý Angličan ale navzdory nevýhodné pozici stále vykazoval aktivní obranu, a tak zápas dospěl až do bodového rozhodnutí. Favorizovaný Gogoladze si připisuje poměrně přesvědčivou výhru na body.

Daniel Toledo vs. Marc Doussis

Řežba dvou vyhlášených knokauterů nabídla překvapivý průběh a ještě překvapivější výsledek. Doussis totiž ukázal, že není jen postojářem, ale vyzná se i na zemi. Po pár desítkách vteřin dokázal soupeře dopravit na zem, kde si po chvilce našel prostor chytit gilotinu u pletiva, kterou Toledo trochu v panice odplácal.

Tenhle výsledek se každopádně tak úplně nečekal. Marc Doussis se však při své premiéře v Oktagonu uvedl opravdu skvěle a vítězí na submisi v prvním kole.

Ahmed Vila vs. Kim Thinghaugen

Bosňan Ahmed Vila si nahlas řekl o titulovou šanci v pérové divizi. Dánského soupeře vzal na začátku prvního kola na zem a tam ho dlouhé minuty trápil, přecházel do výhodnějších pozic a minutu před koncem kola nakonec uškrtil Rear Naked Choke. Tohle se Kimu Thinghaugenovi vůbec nepovedlo. Ahmed Vila naopak zůstává v Oktagonu po skvělém výkonu dále neporažen.

Matěj Daněk vs. Endrit Brajshori

Hned na úvod celého turnaje bouchly saze u obou aktérů už v prvních vteřinách boje. Matěj Daněk získal v první polovině kola převahu a postupně chtěl zápas ukončit pomocí kimury, armbaru a kneebaru, ani jedna z těchto technik se ale neujala díky skvělé obraně Brajshoriho. Kosovský rodák poté sám v postoji zle zatápěl českému bojovníkovi, první kolo ale vítěze neurčilo.

Daněk navázal na dobrý výkon z úvodního kola a ve druhé části dostal soupeře pod velký tlak. Ten nakonec vedl až ke škrcení Rear Naked Choke, na které srdnatě bojující Brajshoro nedokázal najít odpověď a rozhodčí zápas ukončil.


1️⃣ Kdy bude zápas Vémola s Kinclem 2?

Odložená odveta mezi Kinclem a Vémolou se uskuteční v sobotu 20. května 2023 jako hlavní zápas turnaje Oktagon 43. Sázkovou analýzu a tip najdete v článku zde

2️⃣ Kde je možné sledovat Kincl - Vémola živě?

Ostře sledovaný zápas Vémola vs. Kincl si můžete pustit živě online v livestreamu na internetu. Podrobnosti a návod se dočtete po rozkliknutí článku.

3️⃣ Jaké jsou kurzy Vémola vs. Kincl a kdo je favorit?

Aktuální kurzy na zápas Vémola vs. Kincl 2 jsou velmi vyrovnané. Sázkové kanceláře nabízí i několik kurzových variant jako je sázek na počet kol, či způsob ukončení.

4️⃣ Kolik stojí na turnaj Oktagon 43 PPV (pay-per-view)?

Oficiální PPV stream stojí v předprodeji 10,99 EUR, v den konání turnaje je pak přizovací cena oktagon.tv 13,99 EUR.

5️⃣ V kolik hodin proběhne zápas Kincl vs. Vémola dnes?

V rámci galavečeru Oktagon 43 ve vyprodané O2 Areně se očekává skvělá doprovodná show. Hlavní tahák celé karty by měl přijít na řadu okolo 23:00. Veškeré aktuální informace k turnaji najdete v tomto článku

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Turnaje Oktagon MMA představují nezapomenutelný zážitek

Sledujte MMA online živě - live streamy zápasů zdarma

Smíšená bojová umění MMA 🥊 jsou v České republice aktuálně velmi populární, obzvlášť pak Oktagon. ▶️ Podívejte se, kde a jak sledovat...

Vémola vs Kincl ve studiu CNN Prima News

Duel šampionů: Kincl s Vémolou se potkali ve studiu, co si řekli?

Exkluzivní duel šampionů Patrika Kincla s Karlosem Vémolou nabídla v úterý večer zpravodajská stanice CNN Prima News. Řeč byla o...

Front kick Michaela Chandlera

Sázení na MMA - strategie, druhy sázek a nejlepší tikety

Smíšené bojové umění je velkým lákadlem také pro sázkaře ✏️. V tomto sportu existuje celá řada důležitých indicií☝. Čemu tedy věnovat...