Oktagon 45 Štvanice pátek: Mikulášek vs. Magnor – kurzy, analýza a tip

Jedním z duelů páteční Štvanice je zápas kontroverzního showmana Vaška Mikuláška a norského bojovníka Oleho Magnora. Jakou za sebou mají zápasnickou historii, jak se na souboj připravují a kdo z nich má větší šance na vítezství?

Václav Baba Jaga Mikulášek Foto: Facebook/OKTAGON MMA

Oktagon 45: Štvanice – Mikulášek vs. Magnor – datum, info a kurzy

Některými milovaný a jinými zase nenáviděný showman Václav Mikulášek se během pátečního turnaje na Štvanici (28. 7. 2023) utká s obávaným Norem Olem Magnorem. Oba mají na kontě výhry i prohry, a těžko se odhaduje, kterému z nich zápas pod otevřeným nebem sedne víc. Který z nich má větší šanci zvítězit? Sledujte Oktagon 45 živě zdarma ZDE

MMA - sleduj průběh zápasu zde

Václav „Baba Jaga“ Mikulášek se bojovým sportům věnuje už od čtrnácti let, za sebou má celkem 19 profesionálních zápasů a od roku 2019 bojuje v organizaci Oktagon MMA. V Mikuláškově bilanci v současné chvíli převažují prohry nad výhrami, a to bude chtít Baba Jaga jistě na Štvanici změnit.

„Připravuju se trošičku jinak, v jiném stylu, ale furt to beru jako plnohodnotnou přípravu,“ popsal svůj trénink na Magnora Mikulášek v pořadu Na dohled. „Na zápas se s Vaškem připravujeme měsíc a půl, v postoji jsme se snažili změnit, co šlo, od kopů přes rychlost až po uhýbání, agresivitu, sílu úderů, všechno (...) myslím, že se zlepšil v hodně, hodně věcech, zejména v kopech a boji nablízko,“ vysvětlil Mikuláškův trenér.

Osm z celkových devíti výher Mikulášek získal pomocí KO nebo TKO. Ukončit soupeře před limitem je jeho doménou. V mnoha soubojích se mu to dokonce podařilo už v prvním kole. Jeho slabší stránkou je ale boj na zemi, která mu byla osudná v osmi případech z deseti, kdy zápasy prohrál na submisi.

Václav Mikulášek má v tuhle chvíli na kontě tři výhry v řadě, jedna je však v polotěžké váze a další dvě ve smluvních vahách do 86 a 87 kg. Mikuláškovi také dává zabrat shazování na 84 kilo, což může zápasníka vyšťavit na maximum a vyčerpání se pak projeví i v zápase. „84 kilo naposled dělám, už nikdy, nikdy v životě,“ avizoval přesvědčivě Mikulášek.

BILANCE
Václav Mikulášek Ole Magnor
9 výher 5 výher
Výhry KO/TKO: 8 Výhry KO/TKO: 2
Výhry na submisi: 1 Výhry na submisi: 3
Výhry a body: 0 Výhry a body: 0
10 proher 7 proher
Prohry KO/TKO: 1 Prohry KO/TKO: 4
Prohry na submisi: 8 Prohry na submisi: 3
Prohry na body: 0 Prohry na body: 0
Kurzy Tipsport Kurzy Tipsport
2.56 1.46

Norský bojovník Ole Magnor má za sebou o sedm zápasů méně než jeho protivník a i jemu se střídají výhry s prohrami celkem pravidelně. V některých zápasech ale dokázal překvapit a ukázat, co v něm dříme. Například v souboji s Michalem Kotalíkem, kterého ve druhém kole udolal na submisi.

Magnorovy statistiky ukazují, že dokáže soupeře ukončit před limitem jak knockoutem, tak na submisi, zároveň ale za svou profesionální kariéru sám několik KO a submisí inkasoval. Kde je Norova Achillova pata, ví moc dobře i Baba Jaga: „Má slabiny v postoji, sem tam na zemi, ale největší slabina je brada,“ pronesl Mikulášek v Na dohled.

Ještě před nástupem do klece Oktagonu si odbouchal Magnor dva zápasy v organizaci MMA Battle Arena, kde narazil na soupeře, kteří mu vyloženě sedli. Oba ukončil už v prvním kole (v prvním zápase pomocí TKO a ve druhém na submisi).

Je však třeba vzít v úvahu, že šlo o zápasníky s podstatně méně příznivou bilancí, než je ta Mikuláškova. Ten má za sebou obecně více profesionálních zápasů než Magnor, a jestliže ho příliš nevyčerpá shazování, měl by mít nad Norem navrch, alespoň dokud se nedostane boj na zem, kde by se mohla situace obrátit ve prospěch Magnora.

TIP: Zápas bude ukončený KO/TKO, v kurzu 2,06 Vsadit a sledovat u Tipsportu ZDE

Kurzy Tipsport

Kde a kdy sledovat živý přenos zápasu Mikulášek vs. Magnor? Livestream na Tipsport TV, zvýhodněné PPV

Jestliže se chystáte sledovat turnaj online, můžete využít livestreamu na Tipsport TV, na který vám stačí mít u sázkové kanceláře účet. Nově registrovaní uživatelé navíc získají vstupní bonus 300 Kč, takže máte možnost si rovnou vsadit na své favority. Další variantou je pořídit si přímo od Oktagonu MMA zvýhodněné PPV (pay-per-view). Organizace nabízí zhlédnutí obou turnajů (pátečního i sobotního) za necelých 20 EUR.

Připomeňte si Magnorův vítězný zápas na Štvanici:

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Atmosféra na pražské Štvanici

Časový harmonogram Štvanice 2023: vážení, turnaje, časy a doprovodný program

Největší sportovní událost léta se nezadržitelně blíží.✅ Dvojnásobná porce MMA zápasů na ikonické pražské Štvanici se uskuteční poslední...

Karlos Vémola je pod velkým tlakem

Je to obrovský tlak! přiznává Vémola. Argentince prý rozhodně nepodceňuje

Do sobotní Štvanice už zbývá jen pár dnů a někteří zápasníci prožívají krušné shazování a velký tlak. Mezi ně už tradičně patří i Karlos...

Promotéři Pavol Neruda a Ondřej Novotný

20 turnajů dopředu? Ondřej Novotný prozradil, s jakým výhledem Oktagon pracuje

S blížícími se turnaji na Štvanici se kolotoč rozhovorů a mediálních výstupů zase naplno roztáčí. Spolumajitel organizace Oktagon MMA...