Oktagon 46: Kozma vs. Veličković 2 (semifinále Tipsport Gamechanger) – kurzy, analýza, tip

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Frankfurt potřetí hostí turnaj organizace Oktagon MMA, tentokrát s pořadovým číslem 46. Největším tahákem z pohledu českých fanoušků je semifinálová bitva pyramidy Tipsport Gamechanger Kozma vs. Velickovic. Důležité informace k celému galavečeru najdete v článku.

AKTUÁLNÍ INFOANALÝZA A TIP
PROGRAM – LIVESTREAMVÁHA
ONLINE REPORT

David Kozma se ve Frankfurtu porve o finále pyramidy Tipsport Gamechanger Foto: OKTAGON MMA

Hodnocení turnaje OKTAGON 46: 8,8/10

  • Datum a místo konání: Sobota 16. září, 18:00, Frankfurt, Německo
  • Nabídka sázek: Kurzy na všechny zápasy najdete v nabídce sázkových kanceláří

Oktagon 46 Frankfurt: Kozma vs. Velickovic v semifinále Tipsport Gamechanger – aktuální info, datum

Štědře dotovaná pyramida Tipsport Gamechanger spěje do velkého finále. O místenku v boji o celkové vítězství si to ve Frankfurtu 16. září rozdá David Kozma s Bojanem Veličkovičem a Louis Glismann s Andreasem Michailidisem. Uspěje český bojovník proti srbskému Prometheovi i napodruhé? Sledujte turnaj Oktagon 46 živě zdarma ZDE

MMA - sleduj průběh zápasu zde

Pořádně pestrá karta turnaje Oktagon 46 nabídne kromě semifinálových zápasů Tipsport Gamechanger i ženský hlavní duel o titul v podání Kathariny Dalisdy a Jacinty Austin. Kromě toho jde do akce několik mladých prospektů, či hvězdných borců, jako například nesmrtelný německý kelt Christian Jungwirth, nebo nepředvídatelný brazilský predátor a lovec dívčích srdcí, Apollo Silva.

OKTAGON 46
📌Kdy: 16. 9. 2023 (18:0)
📌Kde: Festhalle, Frankfurt, Německo
📌Karta: Prohlédnout zápasy
📌Livestream: Tipsport TV, PPV
📌Vstupenky: Vyprodáno

Kozma vs. Velickovic analýza, kurzy a sázkový tip

David „Růžový panter“ Kozma se o místenku ve finále pyramidy velterové váhy Tipsport Gamechanger utká s Bojanem Veličkovičem, kterého už v kariéře dokázal jednou porazit. Když ale na začátku prosince 2021 bral Bojan zápas na short notice, měl na přípravu minimum času, a k tomu nepříjemnosti v osobním životě.

Teď jdou oba borci do zápasu po plnohodnotném kempu a s vidinou 7 milionů korun za celkové prvenství. Výkony Davida Kozmy jsou v posledním období jako na houpačce a jeho nevídaná dominance už není tak skálopevná jako dříve. Po ztrátě titulu s Kaikem Britem si v prvním kole pyramidy poradil s houževnatým Polákem Siwiecem, kterého udolal po nevýrazném výkonu na body.

Následoval ale chirurgicky přesný výkon proti Alexi Lohorému, který se v průběhu zápasu zranil a působil hodně odevzdaným dojmem. V tomto duelu ale David Kozma působil opět sebevědomě a ke své tradičně silné zbrani v podobě takedownů přidal i skvělý výkon v postoji.

Zajímavostí je, že právě Veličkovič je jediným soupeřem, kterého Kozma dokázal v posledních 3 letech porazit před časovým limitem. V jeho případě ale není bodový výsledek vůbec ničím překvapivým.

Kozma se v poslední době připravuje často po boku Patrika Kincla, se kterým objíždí všechny možné kempy a čerpá od něj cenné poznatky. Svěřenec trenéra Bechtolda je dlouhodobě jedním z nejlepších českých MMA zápasníků, který má na svém kontě v 31 letech přes 40 profesionálních zápasů, což je skutečně úctyhodná porce.

BILANCE
David Kozma Bojan Veličkovič
32-12 23-12-2
8x KO/TKO,
13x submise,
11x body
7x KO/TKO,
10x submise,
6x body
2x KO/TKO,
7x submise,
3x body
2x KO/TKO,
-
10x body
31 let, 182 cm 34 let, 182 cm

Bojan Veličkovic patří do nejužší špičky velterové váhy organizace Oktagon MMA. Veterán slavné UFC a někdejší přemožitel Jiřího Procházky z roku 2012 si ve čtvrtfinále pyramidy v infarktovém zápase poradil s Christianem Jungwirthem, který přežil i jeho více než půl minuty trvající čisté škrcení Rear Naked Choke. V prvním kole si Veličkovič vyšlápl na moldavského draculu Iona Surdua, kterého po vzájemném knockdownu utáhl na anakondu.

Bojan Veličkovic je extrémně nebezpečným grapplerem, který vlastní černý pás v brazilském Jiu Jitsu a dlouhodobě žije i trénuje v USA po boku elitních sparingpartnerů. Podobně jako Kozma disponuje vynikajícím kardiem. Pověstné jsou i jeho kopy, ať už jde o lowkicky, či highkicky. Po jednom z vysokých kopů na hlavu měl Veličkovič v prvním vzájemmném zápase Davida Kozmu doslova na lopatě, poté ovšem chyboval ve snaze českého borce uškrtit.

TIP: Zápas skončí na body, v kurzu 1,60 sipka Vsadit a sledovat u Tipsportu ZDE

Zápas skončí na body

Hlavní zápas: Katharina Dalisda vs. Jacinta Austin. Představí se i Jungwirth, Apollo Silva, či debutující Kerim Engizek

Na vrcholu celé fight card Oktagon 46 najdeme zajímavý ženský souboj o titul slámové váhy. Domácí favoritka Katharina Dalisda bude v pětikolové bitvě čelit australské senzaci Jacintě Austin. Podrobněji jsme zápas rozebrali tady.

Pro zranění se nakonec odkládá debut německé superstar Islama Dulatova, který by měl zápasit až v listopadu v Kolíně nad Rýnem. Vedení Oktagonu si už teď hodně slibuje od Kerima Engizeka. Bývalý šampion organizace GMC s bilancí 18-4 je v Německu velmi populární.

Oktagon 46 zápasy (program, výsledky, fight card)

V přiložené tabulce níže najdete kompletní program Oktagon 46, včetně výsledků a způsobu ukončení. Vpravo se můžete prokliknout i na detailní online report.

OKTAGON 46 (KARTA, ZÁPASY)
Hlavní karta
Strawweight title fight
Katharina Dalisda (submise, 3. kolo) vs. Jacinta Austin REPORT 11
Welterweight
David Kozma vs. Bojan Veličkovič (TKO, 1. kolo) REPORT 10
Welterweight
Christian Jungwirth vs. Ioannis Palaiologos (submise, 1. kolo) REPORT 9
Welterweight
Louis Glismann vs. Andreas Michailidis (TKO, 1.kolo) REPORT 8
Welterweight
Marcel Grabinski vs. Leandro Silva (submise, 3. kolo) REPORT 7
Middleweight Kerim Engizek (KO, 1. kolo) vs. Matias Juarez REPORT 6
Prelims
Featherweight
Deniz Ilbay (TKO, 3. kolo) vs. Marco Novák REPORT 5
Featherweight Niko Samsonidze (submise, 1. kolo) vs. Nicolae Hantea REPORT 4
Lightweight František Fodor (TKO, 1. kolo) vs. Vlado Šikič REPORT 3
Welterweight
Selim Topuz vs. Tayo Odunjo (body) REPORT 2
YouTube free prelims
Welterweight Daniel Solaja vs. Daniel Hromek (body) REPORT 1

Sledujte Oktagon 46 živě na Tipsport TV

Jak sledovat Oktagon 46 zdarma live stream? Oktagon TV, PPV, přímý přenos

Turnaj Oktagon 46 opět najdete na Tipsport TV, kde poběží všechny zápasy v livestreamu. Ke spuštění přímého přenosu skrze LIVE sekci je pro nové uživatele nutná registrace na pár kliknutí, či vsazený tiket za alespoň 30 Kč v posledních 7 dnech.

Oktagon v televizi dlouhodobě k dispozici není. Naopak oficiální PPV stream najdete na oktagon.tv. Dodejme, že Festhalle ve Frankfurtu s kapacitou 9 tisíc míst, je dlouho dopředu beznadějně vyprodaná.

Váha Oktagon 46

Zde tradičně najdete informace z oficiálního vážení, které proběhne v pátek 15. září v 9:00 ráno.

OFICIÁLNÍ VÁŽENÍ OKTAGON 46 (kg)
Strawweight Katharina Dalisda 52,1 Jacinta Austin 51,9
Welterweight
David Kozma 77,5 Bojan Veličkovič 77,3
Welterweight
Christian Jungwirth 77,6 Ioannis Palaiologos 76,9
Welterweight
Louis Glismann 77,5 Andreas Michailidis 77,5
Welterweight
Marcel Grabinski 78,9* Leandro Silva 77,6
Middleweight Kerim Engizek 84,1 Matias Juarez 83,65
Featherweight
Deniz Ilbay 66,0 Marco Novák 66,2
Featherweight Niko Samsonidze 66,3 Nicolae Hantea 66,2
Lightweight František Fodor 70,7 Vlado Šikič 71,3*
Welterweight
Selim Topuz 80 Tayo Odunjo 79,7
Welterweight Daniel Solaja 76,3 Daniel Hromek 77,9*

Online Report Frankfurt Oktagon 46

Na tomto místě se můžete těšit na online report ze všech utkání Oktagon 46 ve Frankfurtu.

Katharina Dalisda vs. Jacinta Austin

 

David Kozma vs. Bojan Veličkovič

Bývalý šestinásobný šampion David Kozma se do finále milionové pyramidy Tipsport Gamechanger nepodívá. Odvetný duel s Bojanem Veličkovičem Růžovému panterovi absolutně nevyšel.

Veličkovič byl od první vteřiny sebevědomější a několikrát tvrdým roundkickem trefil žebra Kozmy, se kterým to hodně otřásla. Srbský bojovník mixoval své kopy, snažil se knockoutovat Kozmu highkickem a vytasil se i s naskočeným kolenem, které hodně určilo další průběh zápasu.

David Kozma šel totiž po naskočeném kolenu k zemi, kde mu Bojan Veličkovič zasadil několikrát nesmírně tvrdých úderů, než mezi oba borce skočil rozhodčí a zápas ukončil. Kozma po zápase přiznal, že se do utkání vůbec nedostal a přislíbil, že do dalšího fightu půjde silnější.

Christian Jungwirth vs. Ioannis Palaiologos

Řecký bojovník Ioannis Palaiologos se k nelibosti diváků ve Frankfurtu postaral o velký šok. Německý kelt Christian Jungwirth vstoupil do zápasu velmi opatrně a Palaiologos dokázal hned dvakrát doručit tvrdý knockdown po přesných direktech na bradu.

Hned poté si Palaiologos na zemi chytil nejprve škrcení a poté kimuru. Tuhle bolestivou páku na loket Jungwirth dlouho bránil a odolával, nakonec ale jeho ruka enormní tlak nevydržela a pravděpodobně došlo k vážnému zranění.

Andreas Michailidis vs. Louis Glismann

Překvapivě rychlý a jednoznačný průběh přineslo první semifinále Tipsport Gamechanger. Po 33 vteřinách. Řecký Spartan Andreas Michailidis zasadil Glismannovi tvrdé direkty v postoji a takřka vypnutého ho poslal tvrdě k zemi.

Michailidis nejenže postoupil do finále pyramidy, ale tímto drtivým vítězstvím jasně vzkázal, že si jde pro samotný titul a celkovou odměnu 300 000 EUR.

Marcel Grabinski vs. Apollo Silva

Oblíbený zpěvák a hlavně zápasník Apollo Silva předvedl v tomto duelu jeden z nejlepších výkonů v organizaci Oktagon MMA. Veterán UFC byl přesnější v prvním, ryze boxerském kole, a navrch přidal i netradiční takedowny.

Právě po jednom takedownu odkontroloval prakticky celé druhé kolo, škrcení mu v tu chvíli ještě nevyšlo. Podobný scénář se ovšem opakoval v kole třetím, kde už chytil škrcení natolik hluboko, že ho musel německý borec Marcel Grabinski odklepat.

Po 7 zápasech v řadě, které skončily pokaždé na body, se tentokrát Apollo po skvělém a koncentrovaném výkonu dočkal ukončení před limitem a je potencionálním náhradníkem finále pyramidy Tipsport Gamechanger.

Kerim Engizek vs. Matias Juarez

Mohutně povzbuzovaný Kerim Engizek se po roční zápasové pauze vrátil ve velkém stylu. Argentínsky ranař Matias Juarez mu v kleci dokázal vzdorovat jen něco málo přes minutu a půl prvního kola. Potom přišel dokonalý vypínak ze strany turecko-německého bojovníka, který si tímto brilantním KO řekl o titulovou šanci s Patrikem Kinclem.

Deniz Ilbay vs. Marco Novák

Fantastický zápas s celou řadou zvratů nabídl duel mezi Novákem a Ilbayem. Souboj dvou elitních postojářů se většinu času odehrával na zemi, kde měl v grapplingu více navrch slovenský borec Marco Novák. Několikrát byl blízko na ukončení Rear Naked Choke, Deniz Ilbay ale předvedl neskutečné srdce bojovníka i skvělou obranu.

Ve třetím kole mířil Novák za výhrou, jenže Ilbay zapl vyšší rychlostní stupeň a jakožto boxerský šampion natrefoval Nováka několika tvrdými háky i zvedáky. Novák se postupně dostával do čím dál větších problémů, až jej Ilbay ukončil TKO na zemi.

Výkon Marco Novák nakonec na výhru nestačil Foto: OKTAGON MMA

Niko Samsonidze vs. Nicolae Hantea

Nicolae Hantea nevstoupil do zápasu s favorizovaným Samsonidzem vůbec špatně a hned prvním kopem ho dostal do problémů. Od té chvíle ale Samsonidze přebíral postupně otěže zápasu. Minutu před koncem prvního kola nachytal Hanteu chyceným trianglem, který moldavský bojovník musel odklepat.

František Fodor vs. Vlado Šikič

Po roce bez ostrého zápasu šel do tohoto duelu slovenský matador Fero Fodor. Zápas nabídl od první vteřiny přehlídku tvrdých lowkicků a calfkicků. Po třech minutách přišel rozhodující levý hák z Fodorovi strany, který způsobil Sikičovi hlubokou tržnou ránu a poranění oka.

Na základě toho nebyl chorvatský bojovník schopný pokračovat v zápase a na jeho vlastní žádost doktor zápas ukončil. Fero Fodor si po dvou porážkách v řadě připisuje důležité vítězství v souboji s nesmírně kvalitním soupeřem.

Fero Fedor ve Frankfurtu vítězí Foto: OKTAGON MMA

Selim Topuz vs. Tayo Odunjo

Ve druhém zápase večera si šampion německé Oktagon Výzvy Selim Topuz neporadil s Tayem Odunjem, který předvedl ve všech 3 kolech velmi srdnatý výkon. Topuz měl sice váhovou převahu, přesnější byl ale právě talentovaný Brit, který si na body připisuje první výhru v Oktagon MMA.

Daniel Solaja vs. Daniel Hromek

O velmi pohledný otevírací zápas turnaje Oktagon 46 se postaral Slovák Daniel Hromek a narychlo povolaný Daniel Solaja. Hromek dokázal svého soupeře díky knockdownu v úvodních vteřinách rychle poslat k zemi, tam se ale k výraznější převaze nedostal.

V utkání došlo na několik ostrých výměn v postoji, po kterých se oba do sebe vždy zaklesli na pletivu. Slovenský borec dostal svého soupeře někokrát pod sebe díky takedownům, a i když také on hodně nakoupil v postoji, nakonec si došel pro cenné vítězství na body.


1️⃣ Kde najdu Oktagon 46 výsledky?

Všechny výsledky Oktagon 46 ve Frankfurtu, který se uskuteční v sobotu 16. září od 18:00, najdete v článku na tomto místě.

2️⃣ Kde Oktagon 46 live stream sledovat živě zdarma?

Zápasy Oktagon 46 můžete sledovat živě online na PC, mobilu i tabletu. Veškeré informace a jednoduchý návod najdete ZDE

3️⃣ Kdy má zápas David Kozma? (Semifinále pyramidy Tipsport Game changer)

David Kozma se o účast ve finále pyramidy Tipsport Gamechanger střetne s Bojanem Veličkovičem. Oba bojovníci se spolu utkali už v roce 2021, kdy slavil vítězství David Kozma na TKO ve 4. kole. Analýzu odvetného zápasu si přečtěte uvnitř článku.

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Turnaje Oktagon MMA představují nezapomenutelný zážitek

Sledujte MMA online živě - live streamy zápasů zdarma

Smíšená bojová umění MMA 🥊 jsou v České republice aktuálně velmi populární, obzvlášť pak Oktagon. ▶️ Podívejte se, kde a jak sledovat...

Projekt s Martinem Feninem byl ukončen

Projekt Fenin zrušen! Proč se Oktagon s věčným potížistou rozloučil?

Měl to být příběh o napraveném bouřlivákovi, který vezme osud do vlastních pěstí. Šťastný konec se však nekoná.💥 Proč byl projekt Fenin...

Ondřej Novotný, Patrik Kincl, Pavol Neruda

MMA organizace Oktagon - zápasníci, eventy a statistiky

Vše, co potřebujete vědět z dění okolo organizace Oktagon MMA ❤️ se dozvíte v tomto článku. Novinky, přehled turnajů i další zajímavosti ✔️...