UFC Fight Night: Cannonier vs. Vettori – karta, analýza, tip, livestream

Nadcházející turnaj UFC nabízí jako vždy kartu plnou napínavých duelů. Tentokrát v čele s hlavním zápasem Cannonier vs. Vettori. Jak asi souboj středních vah dopadne?

Marvin Vettori Foto: Profimedia

Hodnocení turnaje UFC Fight Night: Cannonier vs. Vettori: 8.6/10

  • Datum: 17. 6. 2023
  • Místo: UFC APEX In Las Vegas, Nevada

UFC Fight Night: Cannonier vs. Vettori: datum, místo, aktuální info o zápasech

Původně jsme v rámci nadcházejícího turnaje, konajícího se 17. 6. v  UFC APEX, měli vidět v hlavním zápase souboj v pérové váze mezi Joshem Emmettem a Iliou Topuriou, který se ale nakonec uskuteční až v dalším turnaji. Místo nich UFC nasadilo na vrchol karty dva bývalé vyzyvatele ve střední váze Marvina Vettoriho a Jareda Cannoniera. Klikněte zde a sledujte zápas a celý turnaj UFC živě

Oba bojovníky spojuje nejen podobná bilance, ale také podobná zápasnická minulost v UFC, kdy jim oběma činili problémy stejní bojovníci. Oba mají na kontě ve srovnání s počtem výher minimum proher, a ty často zaznamenali se stejnými jmény jako třeba se skoro nepřemožitelným nigerijským bojovníkem a držitelem titulu Israelem Adesanyou nebo Australanem Robertem Whittakerem.

UFC on ESPN 47: Vettori vs. Cannonier – kurzy, analýza, tip

I v tomto případě UFC vybralo do zápasu dva velmi vyrovnané soupeře, kteří mají navíc stejné motivace vyhrát. O tom, který z nich zvítězí, pravděpodobně rozhodne styl a aktuální forma bojovníků.

MMA - aktuální kurzy zde

Když Vettori začínal s MMA, byl tento sport v Itálii teprve v plenkách, a tak se časem přesunul do Londýna a později do USA, kde trénoval v Kings MMA. Už v roce 2016 absolvoval svůj první zápas v UFC, ve kterém porazil hned v prvním kole na submisi Alberta Emilliana Pereiru.

Bilance Marvina Vettoriho čítá devatenáct výher oproti šesti prohrám, dvě z nich zakusil v nedávné době právě se zmiňovaným aktuálním držitelem titulu ve střední váze a s australským bojovníkem Whittakerem. Navzdory tomu je Vettori kondičně velmi odolný bojovník a většinu svých výher získal díky vytrvalosti a převaze v zápasu, které mu přinesly vítězství na body.

Jared Cannonier začal s MMA v roce 2011. V dalších několika letech pak zápasil jen sporadicky, ale v roce 2015, kdy podepsal smlouvu v UFC, se mohl chlubit bilancí 7-0. Jeho první zápas v organizaci však neměl tak šťastný konec jako u Vettoriho. Jeho soupeř Shawn Jordan ho tehdy ukončil v prvním kole KO. Poté však následovaly dvě výhry, z nichž v jednom případě ukončil zápas před limitem KO.

Jared Cannonier má oproti svému soupeři hezký počet ukončení TKO a v únoru minulého roku v souboji proti Dereku Brunsonovi předvedl dokonce ukázkové KO. I on zaznamenal celkem šest proher oproti šestnácti výhrám.

BILANCE
Marvin Vettori (IT) Jared Cannonier (USA)
29 let 39 let
83 Kg 83 Kg
182 cm 182 cm
19-6-1 16-6-0
3. místo v žebříčku střední váhy UFC 4. místo v žebříčku střední váhy UFC

Při pohledu na bilanci obou bojovníků je zajímavé sledovat i to, jak přišli ke svým prohrám. Právě u Adesanyi a Whittakera oba zápasníci vydrželi až do posledního kola a protivník je pokaždé porazil na body, což značí velkou odolnost a vytrvalost.

S tím tedy půjdou pravděpodobně do zápasu oba. Vettorimu hraje do karet věk i umístění v žebříčku UFC, nicméně Cannonierovi možná bude výhodou jeho o něco dynamičtější styl, kterým by se mu mohlo podařit Vettoriho knockoutovat, na druhou stranu Vettori dokáže zápas ukončit předčasně na submisi. Bude tedy nejspíš záležet hodně na tom, jak dlouho se Cannonierovi podaří udržet souboj v postoji.

Sázkové kanceláře v každém případě o něco více favorizují italského bojovníka, k čemuž pravděpodobně přispěla jeho pozice v žebříčku UFC a větší počet odbouchaných zápasů.

TIP: Zápas vyhraje Jared Cannonier v kurzu 2.01 ⇒ Vsadit a sledovat u Fortuny ZDE

Kurzy Fortuna Vettori vs. Cannonier

UFC Fight Night: Vettori vs Cannonier – karta, program, zápasy, výsledky

Kromě hlavního zápasu, který bude nepochybně jeden z nejnapínavějších z celého večera, se můžou čeští fanoušci těšit také na druhý zápas české bojovnice Terezy Bledé s Brazilkou Gabriellou Fernandes. Teprve jednadvacetiletá Češka v organizaci nevykročila pravou nohou, když ji porazila TKO Natalia Silva, teď tedy bude mít šanci dokázat UFC i divákům své kvality.

UFC FIGHT NIGHT: VETTORI VS CANNONIER
MAIN CARD
Martin Vettori Middleweight Jared Cannonier
Arman Tsarukyan Lightweight Joaquim Silva
Armen Petrosyan Middleweight Christian Leroy Duncan
Pat Sabatini Featherweight Lucas Almeida
Manuel Torres Lightweight Nikolas Motta
PRELIMINARY CARD
Raoni Barcelos Bantamweight Miles Johns
Nicolas Dalby Welterweight Muslim Salikhov
Jimmy Flick Flyweight Alessandro Costa
Kyung Ho Kang Bantamweight Cristian Quinonez
Carlos Hernandez Flyweight Denys Bondar
Zhalgas Zhumagulov Flyweight Felipe Bunes
Tereza Bledá Flyweight Gabriella Fernandes
Dan Argueta Bantamweight Ronnie Lawrence
Zac Pauga Light Heavyweight Modestas Bukauskas

UFC Fight Night: Vettori vs Cannonier livestream, kdy a kde sledovat přímý přenos? Živě na Fortuna TV

Všechny turnaje prestižní organizace UFC můžete sledovat živě na stránkách české sázkové kanceláře Fortuna. Že nejste zaregistrovaní? To vůbec nevadí, vytvoření účtu vám zabere pouhých pár minut a na konci procesu vás bude čekat odměna ve formě vstupního bonusu – kromě sledování zápasů zdarma si tedy můžete rovnou vsadit na svého favorita.

Jestliže jste předplatitelé sportovního kanálu Premier Sport, můžete sledovat celý turnaj v televizi. Další možností je využít přímý přenos přímo od organizace a zakoupit si UFC Fight Pass.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Tereza Bledá

UFC Fight Night: Bledá vs. Fernandes – kurzy, tip a livestream

Za dveřmi je další turnaj UFC Fight Night, kde se chystá zazářit i česká bojovnice Tereza Bledá. Jaké šance má proti Brazilce Gabrielle...

Amanda Nunes ukončila kariéru

Amanda Nunes dala MMA sbohem. Proč fenomenální bojovnice končí kariéru?

Turnaj UFC 289 se vyvedl na výbornou, až na závěrečnou smutnou zprávu, kterou svět MMA nečekal. Proč se Amanda Nunes rozhodla ukončit...

David Dvořák prohrál s Ercegem na body

Dvořák si bohužel připisuje třetí prohru v řadě. Jak nese další neúspěch?

Fanoušci Davida Dvořáka doufali, že tentokrát český bojovník vyhraje a nepůjde pro něj o třetí prohru v řadě. Bohužel opak se stal...