Amanda Nunes dala MMA sbohem. Proč fenomenální bojovnice končí kariéru?

Turnaj UFC 289 se vyvedl na výbornou, až na závěrečnou smutnou zprávu, kterou svět MMA nečekal. Proč se fenomenální bojovnice Amanda Nunes rozhodla ukončit kariéru?

Amanda Nunes ukončila kariéru Foto: Profimedia

Nunes obhájila titul a vzápětí ukončila kariéru

Historicky první držitelka dvou titulů UFC a pro mnohé vůbec nejlepší ženská zápasnice v kleci v rámci turnaje UFC 289 obhajovala titul v bantamové váze proti Irene Aldana. Nikdo nepochyboval, že si Nunes pás ponechá a ona nezklamala. Předvedla dynamický boj, ve kterém měla nad Aldanou po celou dobu navrch.

„... Celou dobu jsem to měla pod kontrolou já. Nedokázala se přizpůsobit mému stylu. Taky ji očividně mátlo, jak jsem měnila postoje. To asi nečekali.“

Pro fanoušky to byla skutečně skvělá podívaná, Nunes jim však hned vzápětí vzala úsměv z tváří, když oznámila, že tímto soubojem její kariéra končí. Podle jejích slov se tak nerozhodla ze dne na den a už když podepisovala smlouvu na zápas s Aldanou, věděla, že bude její poslední.

„... Tajila jsem to před novináři, protože jsem nechtěla, aby to bylo to jediné, co se bude řešit,“ objasnila Nunes, proč konec kariéry neoznámila už před turnajem. Poté dodala, že to chtěla světu říct, až bude správný čas, který podle ní nastal s koncem zápasu.

Amanda Nunes má za sebou opravdu bohatou kariéru nejen v UFC a její bilance čítá až na pár výjimek v podstatě samé výhry. Jak se ale sama vyjádřila, zdravotní problémy už ji unavily natolik, že se necítí s to pokračovat: „Mám v háji nerv noze. Vlastně bych tou nohou neměla už pár let kopat, a přesto to dělám. Ta noha už je ale vyřízená, i když bývala mou největší zbraní. Bohužel už ji nemohu používat tak, jak bych chtěla, a dost to bolí,“ vysvětlila Nunes své důvody.

I tak se jí podařilo ukončit kariéru jako skutečné královně MMA, což se ne každému v posledním zápase podaří. „Jsem hrozně ráda, že se mi poslední zápas podařilo vyhrát.“ Uvidíme, jestli Amandu budeme v médiích vídat v jiné, nové roli, nebo zda se spíše stáhne do ústraní.

Podívejte se na Amandino emotivní rozloučení s kariérou a fanoušky:

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Conor McGregor

Dokument McGregor Forever: info, trailer, premiéra na Netflixu

Na populární vysílací platformě Netflix najdete unikátní dokumentární minisérii o největší světové hvězdě MMA scény Conoru McGregorovi....

Makhmud Muradov

Muradov se konečně vrací do klece! Známe jméno jeho soupeře

Muradova čeká další zápas tentokrát v Londýně a uzbecký bijec s českým srdcem už ví, kdo proti němu v kleci nastoupí. Jaké má proti...

Khamzat Chimaev má v hledáčku zvučné jméno

Dohoda je blízko. Hladový vlk vyhlíží velkou kořist, má to ale háček

V organizaci UFC se rýsuje obrovská bitva. Očekává se, že bývalý šampion velterové divize v nejbližších dnech kývne na souboj s neporaženou...