Alex Pereira: Hill je přehnaně sebevědomý, Chimaev chce akorát pozornost

Jako nový šampion polotěžké váhy teď Alex Pereira odráží jednoho vyzyvatele za druhým. Někteří dávají jako nadcházející soupeři smysl, jiní už zas tolik ne. Jak to vidí Potan?

Alex Pereira Foto: Profimedia

Nejlogičtější volba Hill

Získat pás šampiona je těžké, stejně tak těžké je si ho uržet. Kolem každého šampiona krouží hladové hejno supů, kteří si chtějí titul ukrást pro sebe, a on tak musí odrážet jednoho vyzyvatele za druhým. Obhájit titul je sice nutnost, jsou ale výzvy, které novopečenému králi polotěžké divize nedávají smysl.

Nejlogičtější volbou je v tuto chvíli Jamahal Hill, který už se nemůže titulového souboje dočkat, jenže vzhledem k jeho zranění to nebude tak brzy. I Jiří Procházka predikoval, že pokud dojde na duel Pereira vs. Hill, dočkáme se ho nejspíš nejdříve v létě.

Jamahal Hill má ale už teď jasno. Pereira od něho dostane co proto, Hill ho totiž hodlá knockoutovat v postoji. Poatan to však vidí mnohem střízlivěji.  „Všichni viděli, že říkal, že mě knockoutuje a nepůjde se mnou na zem, zůstane u úderů a knockoutuje mě,“ vysvětlil Pereira prostřednictvím portugalského překladatele.

„Jasně, samozřejmě každý, kdo bude vyzývat šampiona, bude mít plnou pusu siláckých řečí, ale myslím, že i tak je trochu přehnaně sebevědomý,“ zhodnotil Hillovo chování Pereira.

„Nikdy jsem neřekl, že někoho knockoutuju nebo tak něco, protože jste v kempu, připravujete se, musíte se soustředit na zápas, a vždycky říkám, že vám dám dobrý zápas a dobrou show, ale předvídat, co se stane, je trochu těžké, a myslím, že to, co on tvrdí, je trochu přehnaně sebevědomé,“ dodal Poatan.

Vlk chce jen pozornost

Jakmile Pereira získal pás, o slovo se znovu přihlásil neporažený Vlk Khamzat Chimaev, který na sociálních sítích vyzýval Danu Whitea, aby mu dal zápas s Poatanem.

Na troufalou výzvu reagoval dokonce i Jiří Procházka (Více čtěte zde: Neporažený provokatér hodlá kosit polotěžkou divizi. Na první taneček ho vyzval Procházka), Pereiru prý ale Chimaev nijak nepřekvapil, nebylo to totiž poprvé, co ho lákal do klece.

„Začalo to po bitvě s Adesanyou, když jsem se stal šampionem střední váhy. Byl to těžký zápas, byl jsem zraněný a Chimaev mě vyzval, chtěl se mnou bojovat, zkrátka mi vzít pás. Já mu řekl: fajn, v pohodě, pojďme si to dát v polotěžké váze. On nechtěl,“ vysvětlil Poatan na svém youtubovém kanále.

„Teď mám titul v polotěžké a on mě opět vyzývá. To jen dokazuje, že patří mezi ty bojovníky, kteří si chtějí ukrást pozornost a slávu šampionů, i když to nedává žádný smysl. A co já teď? Vyzvat ho na souboj v těžké váze nebo co?“ krčil rameny Pereira.

Poatan se tedy očividně na zápas s Vlkem nijak netřese, zdá se však, že Chimaeva neuvidíme ani v souboji s Jirkou Procházkou, jelikož na jeho výzvu nijak neragoval. Pereira si svou první obhajobu s největší pravděpodobností odbouchá s Jamahalem Hillem, jakmile bude schopný nastoupit.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Tony Ferguson nakonec do vězení nepůjde

UFC veterán Tony Ferguson zná trest za řízení v opilosti. Kolik mu soud napařil?

Kariéra Tonyho Fergusona se dál nekoordinovaně řítí do záhuby. Někdejší hvězda UFC prožívá velmi pochmurné časy na všech frontách. Ještě...

Madison Square Garden

Ohlédnutí za UFC 295: Jak jsme cestovali přes Atlantik na největší MMA zápas roku – 2. ČÁST

Zatímco jsme se během úvodních dnů zkoušeli pomocí místních pivních speciálů vypořádat s časovým posunem, v hlavách jsme skládali plán,...

Topuria vyhověl bláznivé žádosti

Tohle nebyl dobrý nápad! Fanoušek se nechal udeřit předním zápasníkem UFC – VIDEO

Každému se občas stane, že přecení své síly. Své by o tom mohl vyprávět náhodný fanoušek, který se na vlastní žádost nechal knockoutovat...