UFC veterán Tony Ferguson zná trest za řízení v opilosti. Kolik mu soud napařil?

Kariéra Tonyho Fergusona se dál nekoordinovaně řítí do záhuby. Někdejší hvězda UFC prožívá velmi pochmurné časy na všech frontách. Ještě letos by ale mohlo přijít vykoupení.

Tony Ferguson nakonec do vězení nepůjde Foto: Profimedia

Řízení pod vlivem alkoholu a bezohledná jízda

7. května 2023. Tento den si bude 39letý Tony Ferguson dlouho pamatovat. Notně posilněný alkoholem způsobil v ranních hodinách dopravní nehodu, při které naboural do dvou zaparkovaných aut před nočním klubem v Kalifornii. Nikdo naštěstí nebyl zraněn, Ferguson byl ale okamžitě vzat do vazby a po necelých 7 měsících mu soud vyměřil trest.

Vzhledem k tomu, že Ferguson při vyšetřování spolupracoval a oproti svému původnímu tvrzení přiznal vinu, uložil mu okresní soud v Los Angeles roční podmíněný trest. Rodák z Oxnardu nyní musí finančně odškodnit všechny strany a zároveň se musí podobnému jednání vyvarovat. V opačném případě poputuje za mříže.

Pohled na Fergusonovy výsledky v UFC za poslední 3 roky jsou doslova alarmující. 6 porážek a několik tvrdých KO se na sportovní kariéře, ale i soukromém životě jednoznačně podepsaly. Sám Tony Ferguson ale navzdory špatným výkonům nehodlá pověsit rukavice na hřebík, byť mu to bylo z úst Dany Whitea opakovaně naznačováno.

Už 16. prosince bude mít Ferguson zřejmě poslední příležitost, jak si alespoň částečně napravit pošramocenou reputaci. Na UFC 296 se utká s anglickou hvězdičkou Paddym Pimbletem a v případě další prohry se zřejmě s ligou mistrů definitivně rozloučí. Už tak je jeho současná pozice velmi křehká.

Tony "El Cucuy" Ferguson je názorným příkladem toho, když hlava chce, ale tělo už nejvyšší úroveň nezvládá. V posledním utkání s Bobby Greenem to bylo jasně patrné. Ferguson se snažil zůstávat aktivní a jít po ukončení, nakonec si ale pár vteřin před koncem nepohlídal arm triangle choke a rozhodčí musel zápas odmávat.

Vsaďte si na bojové sporty u Tipsportu s bonusem 500 Kč zdarma

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Topuria vyhověl bláznivé žádosti

Tohle nebyl dobrý nápad! Fanoušek se nechal udeřit předním zápasníkem UFC – VIDEO

Každému se občas stane, že přecení své síly. Své by o tom mohl vyprávět náhodný fanoušek, který se na vlastní žádost nechal knockoutovat...

Lucie Pudilová

Pudilová v UFC znovu narazila. Na její prohře má prý lví podíl podvod soupeřky

Lucie Pudilová v UFC získala nový kontrakt, na kontě už má však bohužel dvě prohry.⚡ Na její poslední porážce má ale prý lví podíl podvod...

Brendan Allen zaknihoval další vítězství

Praskání i křupání v koleni a kotníku? Pro mistra jiu jitsu Brendana Allena žádný problém

Majitel černého pásu v brazilském Jiu Jitsu, Brendan Allen ukázal o víkendu v rámci UFC Fight Night v Las Vegas svou grapplingovou...