André Reinders: Tichota bude dřív či později šampionem. Nebýt zranění, našel by na Keitu klíč

André Reinders trénuje celou řadu skvělých bojovníků, kromě jiných i Jakuba Tichotu, který je podle něj budoucím šampionem. Nebýt nepříjemného zranění, český bojovník by dokázal podle trenéra najít klíč i na Keitu.

Jakub Tichota a André Reinders Foto: OKTAGON MMA

Tichota na Keitu měl

Jakub Tichota v dubnu přijal na short notice zápas s postrachem OKTAGONu Losenem Keitou. Černý panter je obávaným soupeřem, ze kterého měl obavy i legendární Ivan Buchinger. Tichota však nabídku odhodlaně přijal, jenže z klece odcházel se zlomenou klíční kostí. Jeho trenér André Reinders je ale přesvědčený, že nebýt Jakubova zranění, mladý talentovaný bojovník by na Keitu našel klíč.

Vsaďte si na bojové sporty u Tipsportu s bonusem 500 Kč zdarma

„Bylo to nějakých dvanáct dní před zápasem. Keita je fenomén, šampion OKTAGONu, neporažený, nikdo na něj nenašel cestu a naproti tomu Jakub Tichota, který je ohromný talent,“ rozpovídal se Reinders ve Fight Cast One.

„Ta nabídka přišla a – já jednám se svými bojovníky na rovinu – Kuba z toho byl nadšený, on má rád výzvy. Kuba ten zápas strašně chtěl. Z manažerského pohledu jsem mu říkal, že jsou tam nějaká ‚ale‘,“ prozradil Reinders. „Zároveň jsem měl ten trenérský pohled, že jsem věděl, že on na něj opravdu má, byl jsem o tom přesvědčený.“

Nepříjemné zranění a výčitky

André Reinders vysvětlil, že Tichota byl tou dobou sice v přípravě, ale na úplně jiného protivníka, se kterým se měl utkat později. Navíc měl ve smlouvě už jen dva zápasy a Losene Keita patří mezi nejtvrdší oříšky organizace.

„Cílem bylo dostat ho na zem, kdy ho hned ze startu dokázal svázat, akorát bohužel při tom nárazu si sám sobě zlomil klíční kost, jak do něj narazil tou hlavou a ramenem, a Keita vlastně zčásti díky tomu dokázal odvrátit strh,“ popsal trenér situaci v kleci.

„Byl (Tichota) hodně ovlivněný tím zraněním. Já věřím tomu, že nebýt toho zranění, tak by na něj (Keitu) tu cestu našel, ale nakonec tedy prohrál ve čtvrtém kole. (...) To zranění mu nějakým způsobem zbrzdilo kariéru, tak má člověk tendenci si to vyčítat,“ připustil Reinders.

➤ Čtěte také: Škvor prozradil, jak si hodlá poradit se Zawadou. A koho si chce DeeDee podat v roce 2024?

„Ale já zase vím u toho Kuby, že by ho to asi vnitřně zklamalo, kdybych ho do toho zápasu nepustil, že by ta důvěra mezi námi už potom nebyla. On sám po tom zápase řekl, že toho nelituje,“ prozradil Reinders. „Myslím si, že Kuba se tím šampionem stejně stane. Dřív nebo později,“ dodal.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Daniel Škvor

Škvor prozradil, jak si hodlá poradit se Zawadou. A koho si chce DeeDee podat v roce 2024?

Daniel Škvor završí rok 2023 v O2 aréně, kde se postaví proti Zawadovi.👊 Jakou taktiku si na něj připravil a s kým se chce potkat v kleci...

Patrik Kincl

Kincl je ze hry! Za odstup může zranění. El Chapo ale o svou titulovou bitvu nepřijde

Tohle je noční můra každého bojovníka.⚡ Patrik Kincl se pár týdnů před zápasem zranil a jen nucen odstoupit z titulové bitvy.🔥

Gábor Boráros

Promotéři OKTAGONu promluvili o Borárosově dezerci k RFA. Skončil v náruči jidáše, říká Novotný

Gábor Boráros rozhodl zběhnout od OKTAGONu k RFA, která mu nehledě na jeho kauzu dala šanci. Promotéři OKTAGONu promluvili o Borárosově...