České taekwondistky na Evropských hrách bodují. Štolbová vybojovala stříbro

Češi na Evropských hrách posbírali už děvět medailí a mezi úspěšné sporty se letos řadí i taekwondo – desátý kov domů veze Petra Štolbová, která si doslova vybojovala stříbro.

Petra Štolbová vybojovala stříbro Foto: Profimedia

Petra Štolbová veze domů stříbro

Na Evropských hrách už Češi získali medaile například ve sportovní střelbě nebo atletice, ale tentokrát se Čechům daří i v bojových sportech – konkrétně taekwondu. Dominice Hronové se podařilo v kategorii do 53 Kg vyhrát bronzovou medaili a její parťačka ve skupině Petra Štolbová dosáhla v kategorii do 62 Kg o stupínek výš a domů veze stříbrnou medaili. Klikněte zde a vsaďte si na Evropské hry se vstupním bonusem

Až do finále si Štolbová brousila zuby na zlatou, ale v posledním tažení ji nakonec předčila mistryně světa z Belgie Sarah Chaariová. „Sice jsem chtěla zlatou, abych nepřidávala další stříbro do mé sbírky, ale jsem spokojená (...) uteklo mi to fakt o kousek (...)Věřím, že přijde zlatá medaile a že už se blíží, tak si počkáme,“ vyjádřila se po zápase.

Vsaď si na MMA - aktuální kurzy ZDE

Štolbová se taekwondu věnuje už od první třídy: „Mamka moc nechtěla, abych šla na box. Tak jsem skončila u taekwonda, nevím, jestli si úplně pomohla,“ přiznala s úsměvem Štolbová. Taekwondo trénuje skutečně důkladně a její příprava na turnaj vypadá dle jejích slov jako jakákoli jiná příprava v bojových sportech: dvoufázové tréninky pět dní v týdnu.

„Dopoledne posilovna nebo běhání, odpoledne trénink techniky. Za oba tréninky spálíme třeba 2500 kalorií. A o víkendech často kempy a turnaje,“ popsala svou rutinu Štolbová.

Už v reportáži ČT Sport před pár lety Petra Štolbová uvedla, že by ráda „vytáhla české taekwondo, co nejvýš to půjde“. To se jí očividně vede a celý tým taekwondistek dělá svému sportu a českým bojovníkům dobré jméno: „Dařilo se nám, nemám slov, trénujeme všichni spolu v Praze,“ prozradila Petra s očividným dojetím. „Jsme tady jako tým (...) podporujeme se a tím, jak spolu všichni trénujeme dvakrát denně, tak je to fakt jak rodina,“ popsala Petra atmosféru ve skupině.

Podívejte se v následujícím videu, jak vypadá Petřin trénink:

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Max Green na Clash of the Stars

Proč se Max Green neobjevil v Red Face? Mluví se o únosu a půlmilionové pokutě

Hned první duel galavečera nové organizace Red Face se neobešel bez problému. Očekávaný Max Green se neukázal. Co stálo za jeho náhlým...

Ondřej Novotný nabídl názor na Red Face

Ondřej Novotný nabízí stručný názor na úvodní galavečer Red Face

V sobotu se konal první turnaj organizace Red Face a několik peprných reakcí na sebe nenechaly dlouho čekat. O jednu z nich se postaral...

Evropské hry v Baku

Evropské hry 2023 Krakov: box, kickbox, muaythai a další sporty

Letošní Evropské hry hostí polský Krakov. Jaké sporty tu uvidíme, kolik členů čítá česká výprava a kde bude možné sledovat přímý přenos...