Evropské hry 2023 Krakov: box, kickbox, muaythai a další sporty

Letošní Evropské hry hostí polský Krakov. Jaké sporty tu uvidíme, kolik členů čítá česká výprava, jak bude vypadat program her a kde bude možné sledovat přímý přenos her?

PROGRAM (SPORTY)ČESKÁ VÝPRAVAVÝSLEDKY A MEDAILEVSTUPENKY – LIVESTREAM

Evropské hry v Baku Foto: Profimedia

Hodnocení Evropských her 2023: 9,7/10

  • Datum: 21. června - 2. července
  • Místo: Polsko, Krakov, Malopolské vojvodství

Evropské hry 2023 Polsko, Krakov: datum, místo a aktuální info

Letošní třetí ročník Evropských her hostí polský Krakov a další místa Malopolského vojvodství, a tak to má oproti předchozím ročníkům, kdy se hry konaly v Baku a Minsku, česká výprava co by kamenem dohodil. K vidění tu bude skoro na třicet sportů a hojné zastoupení tu mají i ty bojové. Vedle klasického boxu se tu účastníci utkají také v kickboxu, muaythai, taekwondu nebo třeba v judu.

EVROPSKÉ HRY 2023
📌 Kdy 21. června – 2. července 2023
📌 Kde Polsko, Krakov a okolí Krakova
📌 Počet sportů 29 sportů
📌 Počet členů české výpravy 248 sportovců

Evropské hry se konají jednou čtyři roky a jsou specifické tím, že zahrnují některé z olympijských disciplín a sportovci mají jedinečnou šanci se kvalifikovat na nadcházející olympijské hry.

➤ Klikněte ZDE a vsaďte si na Evropské hry 2023

Vůbec první Evropské hry se odehrály v roce 2015 v Baku. Tehdy se her účastnilo na padesát zemí, včetně Ruska a Běloruska, které letos součástí her kvůli rusko-ukrajinskému konfliktu nebudou. Česká republika se v prvním ročníku her umístila na 32. příčce a naše výprava přivezla domů celkem sedm medailí – dvě stříbrné a pět bronzových.

O čtyři roky později se dějištěm her stal běloruský Minsk. I tehdy se účastnilo celkem padesát států. Oproti Baku se her účastnilo méně sportovců, což souviselo i se skromnějším počtem sportovních disciplín, nově však přibyla například dráhová cyklistika. Česká republika si o sedm míst polepšila a skončila na 25. místě s celkem třinácti medailemi.

European Games 2023 v Polsku (Evropské hry) program – sporty, disciplíny, olympijská kvalifikace

Tentokrát bude součástí Evropských her celkem 29 sportů. Vedle klasických disciplín jako vodní slalom, synchronizované plavání nebo lukostřelba bude součástí programu také breakdancing, padel nebo teqball, ale i řada bojových sportů jako box, kickbox, muaythai, teakwondo, judo nebo karate.

SPORTY NA EVROPSKÝCH HRÁCH 2023 V KRAKOVĚ
sportovní střelba rychlostní kanoistika 🥊️ box MTB (horská kola)
breakdancing vodní slalom kickbox šerm
atletika stolní tenis muaythai sportovní lezení
lukostřelba 3x3 basketbal judo BMX Freestyle
⛷️ skoky na lyžích moderní pětiboj skoky do vody teqball
triatlon sedmičkové ragby badminton padel
plážová házená ⚽️ plážový fotbal synchronizované plavání

Evropské hry v Krakově a česká výprava – nominovaní sportovci, počet českých sportovců

Z České republiky se na Evropské hry chystají přes dvě stovky našich nejlepších sportovců – konkrétně nás v Krakově bude reprezentovat 248 lidí. Doufejme, že výsledky budou mít vzestupnou tendenci a přivezeme si ještě více medailí než z Minska.

Seznam sportovců je tedy skutečně dlouhý a nejdete v něm i spoustu známých jmen. V některých disciplínách nás bude zastupovat jeden jediný sportovec. To je příklad karate, ve kterém bude Čechy reprezentovat Veronika Mišková, nebo kickboxu, v němž nás zastoupí Klára Strnadová. Na kompletní seznam českých sportovců se podívejte zde.

EVROPSKÉ HRY 2023 – REPREZENTANTI BOJOVÝCH SPORTŮ
sport sportovci
box Claudie Tótová (do 54 kg), Martin Pinc (nad 92 kg), Miloš Bartl (do 75 kg), Monika Langerová (do 75 kg), Pavol Hrivňák (do 92 kg), Jindřich Janečka (do 80 kg), Markéta Tojnarová (do 66 kg), Lucie Sedláčková (do 57 kg), Petr Novák (do 64 kg), Vladimír Trakal (do 57 kg), Lenka Bernardová (do 60 kg)
judo Michal Horák, Adam Kopecký, Julie Zárybnická, Markéta Paulusová, Anna Polnická, Khusniddin Karimov
karate Veronika Mišková (ženy - kata)
kickbox Klára Strnadová (full contact, do 52 kg)
muaythai Tereza Štechová (do 61 kg), Manh Hung Nguyen (do 60 kg), Ondřej Malina (do 81 kg), Věra Korbášová (do 57 kg), Jakub Klauda (do 91 kg), Viktorie Bulínová (do 54 kg)

Evropské hry 2023 – medaile a výsledky

Během minulých Evropských her v Minsku, kdy nás reprezentovalo 112 sportovců v celkem 15 sportech, byl český tým nejúspěšnější ve sportovní střelbě, v níž jsme získali sedm medailí ze třinácti. Hned potom jsme se my Češi nejvíce předvedli v atletice a dráhové cyklistice, ze které jsme si dokonce přivezli jednu zlatou medaili.

Na výsledky českých sportovců v Evropských hrách 2023 se budete moci podívat v následující tabulce:

EVROPSKÉ HRY 2023: ČEŠTÍ SPORTOVCI – VÝSLEDKY
medaile sportovec sport disciplína

Jak v prvním, tak v druhém ročníku bylo v Evropských hrách nejúspěšnější Rusko, které ale se ale letos společně s Běloruskem neúčastní. Důvodem je rusko-ukrajinský konflikt. Na druhém místě se v prvních Evropských hrách umístil Ázerbájdžán, v jehož hlavním městě se hry konaly. Během druhého ročníku se na druhé příčce umístilo právě Bělorusko. Bude zajímavé sledovat, v jakém pořadí se jednotlivé země umístí letos.

Na výsledky všech zemí v Evropských hrách 2023 se budete moci podívat v následující tabulce:

EVROPSKÉ HRY 2023: JEDNOTLIVÉ ZEMĚ – VÝSLEDKY
pořadí země zlato stříbro bronz celkem

Evropské hry 2023 Krakov – slavnostní zahájení (ceremoniál, vlajkonoši, oheň)

Zahajovací ceremoniál se velmi podobá tomu, na který jsme zvyklý u olympijských her. Dokonce tu bývá stejně jako u olympijských her zažehnutý oheň.

  • Zahájení her: 21. 6. 2023 (20:30)
  • Ukončení her: 2. 7. 2023 (20:30)

Součástí slavnostního zahájení jsou také vlajkonoši. Kdo z českých sportovců se této cti chopí tentokrát, zatím není jasné. V předchozích letech se této role ujali triatlonista Tomáš Svoboda, který nesl vlajku v roce 2015 v Baku, a judista Lukáš Krpálek, jenž se úkolu zhostil o čtyři roky později v Minsku.

Evropské hry 2023 v Polsku – vstupenky, kde koupit lístky na Evropské hry v Krakově?

Vstupenky na letošní Evropské hry lze zakoupit na oficiálním webu European Games 2023. Cena vstupenek na jednotlivé disciplíny či slavnostní ceremoniály se pohybuje už od 4 EUR. Je třeba si uvědomit, že kromě Krakova budou dějištěm jednotlivých sportů i další místa v Malopolském vojvodství, je tedy dobré zjistit, kde přesně se ta či ona disciplína odehraje. Na to, kde se koná jaký sport, se můžete podívat ZDE.

Evropské hry 2023: livestream online, kde sledovat Evropské hry živě? Přímý přenos v TV (ČT Sport, Eurosport)

Evropské hry od začátku do konce budete moci sledovat na ČT Sport. Lze předpokládat, že tím pádem poběží přímý přenos i na online platformě ČT Sport Plus. Je možné, že livestream také poskytne jedna z českých sázkových kanceláří, jak tomu tam u mnoha sportovních událostí bývá, a tak je dobré si tuto možnost ověřit. Určitě se ale dočkáme mnoha vypsaných kurzů a u většiny sázkovek navíc jako nový uživatel získáte vstupní bonus zdarma.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

#️⃣Kolik sportovců má česká výprava na Evropské hry 2023?

Letos čítá česká výprava na Evropské hry v Polsku celkem 248 sportovců. To je více jak jednou tolik než minulý rok. Více se dozvíte v článku.

#️⃣Jak a kde sledovat živě Evropské hry 2023?

Evropské hry 2023 bude vysílat televizní stanice ČT Sport. Více se dozvíte v článku.

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Tereza Bledá bere v UFC první výhru

Vítězství do Česka! Tereza Bledá nedala soupeřce šanci a zapisuje první výhru v UFC

Mise splněna. Česká fighterka Tereza Bledá ve svém druhém zápase v organizaci UFC zakusila, jak chutná vítězství. V Las Vegas předvedla...

Pavol Langer se postaral o prvotřídní senzaci

Šílený Oktagon 44: Spousta krve, hororové zranění a slovenská pohádka se šťastným koncem

Turnaj Oktagon 44 nabídl neuvěřitelnou podívanou plnou silných momentů. Podívejte se na to nejzajímavější z MMA galavečera v německém...

Martin Fenin to zase přehnal s pitím

Bouřlivák Martin Fenin zase řádil! Zasahovat musela policie. Co na to Oktagon?

Tenhle projekt dostává vážné trhliny. O Martinovi Feninovi nebylo nějakou dobu příliš slyšet. Teď to však vyhlášený potížista dohání mírou...