Clash of the Stars 6: Dostálová vs. Zajícová – kurzy, analýza a tip

Jednu z ženských bitev šestého turnaje Clash of the Stars svedou Michaela Dostálová a Veronika Zajícová. Shrábne vítězství zemařka, nebo postojářka? A jak si Míša poradí s pro ni netradiční disciplínou?

Míša Dostálová vs. Veronika Zajícová Foto: Clash of the Stars

Clash of the Stars 6: Dostálová vs. Zajícová – datum, místo a další info

Původně jsme měli být svědky duelu Dostálová vs. Gelnarová. Druhá jmenovaná se ale zranila a tak Clash přišel se zajímavou alternativou – povolal profesionální fighterku Veroniku Zajícovou, se kterou si s Míšou už nějaký pátek nemůžou vzájemně přijít na jméno. Duel se stal o to zajímavějším a paradoxní je, že Hanka fandí své původní soupeřce. Vsaďte si na zápasy CotS a získejte navýšený registrační bonus u Fortuny

Vsaď si na MMA - aktuální kurzy ZDE

Děvčata proti sobě nastoupí v čistě postojovém zápasu, a právě proto je výsledek tak nejistý. Míša Dostálová je sice v bojových sportech celý život, její doménou je ale boj na zemi a s postojem se za celou svou kariéru setkala jen minimálně. Její výhodou jsou ale bohaté zkušenosti s bojem obecně. Veronika je na druhé straně mladší a je na začátku kariéry, jejím backgroundem jsou ale postojářské disciplíny.

Dostálová vs. Zajícová – bilance, kurzy, analýza a tip

Míša Dostálová, několikanásobná mistryně České republiky v bjj a dalších bojových sportech, jako sedmiletá začala s judem, v němž velmi brzy dosáhla černého pásku. Jak Míša uvádí v rozhovorech, v rodině nikdo podobný sport nedělal a šlo čistě o její volbu.

Později se Míša přesunula k bjj, k němuž dle svých slov přišla v podstatě náhodou, když ji jeden z jejích známých umluvil, aby přišla na trénink. Brazilské jiu-jitsu ji bavilo, a tak později začala trénovat u toho nejlepšího – prvního držitele černého pásku v Čechách – Michala Bittnera.

Míša byla první ženou v České republice, která získala v bjj černý pásek, k čemuž jí dle jejích slov značně dopomohla předchozí průprava v judu. I k MMA se Míša prý dostala jako slepá k houslím.

Na tomhle sportu jí dle jejích slov vždycky vadila právě část v postoji, který nikdy netrénovala. Především jí ale nesedělo to, že se strikingem je mnohdy spojeno hodně zranění a krve.

INFO, BILANCE A SPORTOVNÍ ÚSPĚCHY
Míša Dostálová Veronika Zajícová
bilance v profi MMA 2-1-0 1-1-0
sportovní úspěchy
  • 2013 - 1. místo na Mistrovství České republiky – Praha (brazilské jiu- jitsu)
  • 2014 - 1. místo na Mistrovství Evropy- Řím (brazilské jiu-jitsu  No-Gi)
  • 2015 - 3. místo na Mistrovství Evropy- Lisabon (brazilské jiu-jitsu)1. místo na Mistrovství ČR – Plzeň (fighting)
  • 3. místo na Mistrovství světa 2015- Las Vegas - USA (MMA -56,7kg)
  • 3. místo na Mistrovství Evropy 2015 – Birmingham (MMA - 56,7kg)

Míša za celou kariéru získala nespočet titulů, na celý jejich seznam se můžete podívat ZDE.

  • Šampiónka mezinárodní asociace smíšených bojových umění Gamma v strawweight váze v disciplíně striking
  • 3. místo na mistrovství Evropy v boxu juniorů
  • Mistrovství ČR 2022 stříbro
  • Mistrovství Evropy 2020 bronz
  • Mistrovství ČR 2023[41] K1- zlato
  • Mistrovství ČR 2023 NO-GI- zlato

Další úspěchy Veroniky Zajícové najdete ZDE.

Míša moc ráda cestuje, a tak když jí byl nabídnut zápas v MMA na turnaji v Las Vegas, neváhala. Tam ji porazila Italka Micol DiSegni, která se později zúčastnila Dana White’s Contender Series.

Ještě téhož roku si Míša na stejném turnaji spravila chuť s Finkou Anette Sterberg, kterou porazila na body. Poté následovaly v rámci stejné události dvě prohry – jedna na TKO a druhá na body.

Míša se proslavila především ve čtvrté řadě reality show Oktagon Výzva, v rámci níž dokázala porazit na submisi Nikoletu Domorákovou, poté ale prohrála s Lucií Szabovou, která Míšu porazila TKO.

Později Michaela porazila na submisi v prvním kole v rámci turnaje Oktagon Prime 3 slovenskou bojovnici Luciu Krajčovič, kterou Dostálová donutila odklepat pomocí páky na ruku.

Fortuna

Veronika Zajícová původně začínala aikidem, kde jí ale chyběl užší kontakt, sportovní rivalita a soutěživost. V roce 2017 se tedy Zajícová přesunula k boxu. Mezi lety 2018 a 2019 začala sbírat své první úspěchy, když se účastnila republikového šampionátu pod SÚS Boxing Krnov, kde získala medaili.

V roce 2020 se vrátila pod Box Club Krnov, kde prvně přičichla k MMA. Později začala trénovat v Jayman MMA Fighting Systems z.s. a poté absolvovala své první amatérské zápasy. Od roku 2020 do roku 2022 si Veronika odbouchala osm amatérských zápasů s celkovou bilancí 6-2.

Zajícová v současné době trénuje v dublinském gymu SBG Ireland HQ (kde trénuje například Lucie Pudilová a dokonce i Conor McGregor) a začala zápasit pod slovenskou organizací RFA .

Tam zatím Veronika absolvovala dva zápasy s bilancí 1-1. V tom prvním zvítězila na body nad Maďarkou Katalin Aranyi a v druhém prohrála stejným způsobem s Ukrajinkou Aminou Mukhamed.

KURZY FORTUNA
Michaela Dostálová Veronika Zajícová
1.55 2.32

kurzy aktuální k 26. 10. (10:00)

Pravidla Undergroundu výrazně zvýhodňují Veroniku Zajícovou, nicméně Michaela Dostálová už párkrát prokázala, že si dokáže poradit i se skvělými postojářkami. Míša má na kontě více zápasů a je zkušenější, Veronika je ale zase mladší a odjakživa se věnuje postoji.

Sázková kancelář Fortuna v tuto chvíli favorizuje Míšu Dostálovou, avšak vzhledem k vzájemným sporům bude motivace vyhrát opravdu silná na obou stranách a obě zápasnice se jistě budou snažit svou soupeřku ukončit před limitem.

TIP: Zápas nebude trvat déle jak 2.5 kola v kurzu 2.55 ➤ Vsadit u Fortuny ZDE

Tip Fortuna

Livestream (PPV) zápasu Dostálová vs. Zajícová. Jak a kde sledovat Clash of the Stars 6?

Jako na všechny předchozí události i na šestý turnaj Clash of the Stars lze zakoupit PPV (pay-per-view) na oficiálních stránkách organizace (clashofthestars.tv). Livestream organizace pořídíte za 249 Kč.

Jestliže jste fanoušky Clash of the Stars, měli byste využít speciální nabídky sázkové kanceláře Fortuna. Pokud si zde vytvoříte účet, můžete získat navýšený bonus 1 300 Kč, který lze rovnou využít a vsadit na svého favorita.

sipka Využijte navýšený bonus 1300 Kč u Fortuny pro nové hráče

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Jarda Kotlár Security

Kotlár poslal nenávistný vzkaz: Tvoje zuby poznají, co to je dostat pořádnou bombu!

Mezi Kotlárem a Datlem to od jejich B4THECLASH vře víc než kdykoli jindy a Jarda je odhodlaný Valáška zničit.👊 Pokud se mu to nepodaří, prý...

Benda vs. Tišer, Maďar a Plzňako

Clash of the Stars 6: Benda vs. Tišer, Maďar, Plzňako – kurzy, analýza a tip

Jedním z největších taháků šestého turnaje CotS je bezpochyby bezprecedentní souboj tři na jednoho.💥 Má trio nováčků proti ostřílenému...

Patrik Žralok Hübler

Žralok prý dává od Bendy ruce pryč. „Odteď ode mě bude mít pokoj a klid,“ prohlásil

Spor Karlose Bendy a 🦈 během závěrečné tiskovky vyeskaloval v krvavé zranění.🩸 Trpělivost ale došla nejen Bendovi, Žralok prý konečně hází...