Co slíbil, to doručil! Rváč Miroslav Brož okouzlil Oberhausen a pak vyzval domácí hvězdu

Nejvýše postavený Čech na kartě turnaje Oktagon 53 v Oberhausenu Miroslav Brož předvedl další nezapomenutelnou bitvu. Podrobnosti si přečtěte v článku.

Miroslav Brouž vs Tom Crosby Foto: OKTAGON MMA

Miroslav Brož a Tom Crosby zvedali diváky ze sedadel

Až na dno svých sil si musel v zápase s Tomem Crosbym sáhnout český zápasník Miroslav "Inkvizitor" Brož. Anglický viking byl před zápasem obrovským outsiderem, v průběhu ale českému fighterovi zle zatápěl a dokonce nebyl daleko od vítězství.

Vsaďte si na bojové sporty u Tipsportu s bonusem 500 Kč zdarma

První kolo šlo jasně na stranu Brože, který soupeře lépe trefoval v postoji na delší i kratší vzdálenost. Ve druhém kole ovšem přebral otěže utkání Crosby, který dokázal Brože dostat pod sebe a tam ho poměrně dlouho kontrolovat.

Do závěrečného, třetího kola se šlo za vyrovnaného stavu. Crosbyho plán byl jasný, pokusit se dostat Brože znovu na zem, což se mu skutečně podařilo a 2 minuty před koncem zápasu to pro něj vypadalo velice nadějně. Vyčerpaný Inkvizitor v sobě ale dokázal najít poslední zbytky sil a postavit se zpátky na nohy.

Brož dostával ze svého rohu správné pokyny, aby si od soupeře odstoupil a boxoval. Po několika pasování na pletivu dokázal Miroslav Brož udělat závěr, což se nakonec ukázalo jako rozhodující. Bodoví rozhodčí totiž toto velice těsné utkání přisoudili právě českému bojovníkovi, který tak po několikáté v řadě sice předvedl atraktivní zápas, zároveň ale s velice nejistým výsledkem, který však šel na jeho stranu.

Miroslav Brož bezprostředně po zápase nebyl se svým výkonem příliš spokojený a podobně jako po vítězném střetnutí s Robo Pukačem řekl, že zápasu by slušela remíza, s čímž se dá souhlasit.

Brož ale jedním dechem dodal, že ho od přesvědčivějšího výkonu limitovalo několik vážných zranění, které v přípravě utrpěl. Do zápasu s Crosbym šel dokonce podle vlastních slov s natrženým stehenním svalem.

"Už to zdravotně u mě není dobrý. Blíží se konec a vím to. Chtěl bych ale na závěr ještě jeden velký zápas. Zajímal by měl Christian Eckerlin. Líbil se mi jeho výkon proti Apollovi. On je výborný bojovník, který to dělat nemusí, ale je srdcař podobně jako já. Tohle je zápas, o který bych stál."

Brož touto výzvou mnohé překvapil. Německá mega hvězda a jednička velteru Christian Eckerlin a na nic nečekal a přiběhl do klece, aby souhlasně na tuto výzvu pokynul. Zápas by mohl proběhnout ve Frankfurtu a v tuto chvíli se zdá, že mu nic nebrání.

Brož vyzval Eckerlina Foto: OKTAGON MMA

Večer kurzových překvapení

Na turnaji Oktagon 53 bylo k vidění spoustu překvapivých výsledků. Debutant Jakub Batfalský na úvod večera nestačil na Samiho Zarabiho a prohrál na body. Vůbec první porážku v profi MMA musí kousat i Jan Fajk, který musel odklepat submisi v duelu s podceňovaným Endritem Brajshorim.

Nevedlo se ani dalšímu českému zástupci, Jaroslavu Pokornému, který ve vyrovnaném zápase nakonec prohrál na body s Gjoni Palokajem. Král severu Jan Malach naopak potěšil české fanoušky vítězstvím na TKO proti Lukovi Milidragovičovi.

O velké překvapení se postaral také chorvatský matador Ivica Trušček, který na gilotinu utáhl sebevědomého Cihada Akipu. Hodně zajímavý průběh byl k vidění mezi Hojatem Khajevandem a Martinem Zawadou. Německý UFC veterán prohrál úvodní dvě kola, ve třetím ale nachytal vyčerpaného Khajevanda na zemi a díky bolestivému heel hooku mohl slavit velmi cenné vítězství.

Khajevand vs Zawada Foto: OKTAGON MMA

Německý triumf na závěr: Dulatov zdemoloval Palaiologose a Dalisda obhájila titul

Domácí miláček Islam Dulatovi potvrdil roli favorita, když v samém závěru prvního kola ukončil kolenem na solar houževnatého Řeka Ionise Palaiologose. Ten byl prakticky celých 5 minut v obrovských problémech, stále ale německému favoritovi odolával a už už to vypadalo, že přežije do druhého kola.

Dulatov o svém vítězství rozhodl pouhou jednu vteřinu před úvodním gongem, kdy šel řecký bojovník po kolenu na střed těla k zemi a rozhodčí zápasu Richter zápas odmával.

Islam Dulatov předvedl parádní výkon Foto: OKTAGON MMA

V hlavním zápase o titul slámové váhy obhájila Katharina Dalisda svůj pás proti Francouzce Evě Dourthe. Na půdě OKTAGONu neporažená německá bojovnice sice tentokrát svou soupeřku neukončila před časovým limitem, v průběhu utkání si ale hlídala pozici a dodržovala taktiku, což ji přihrálo jednomyslné vítězství na body a první úspěšnou obhajobu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Ondřej Novotný, Patrik Kincl, Pavol Neruda

MMA organizace Oktagon - zápasníci, eventy a statistiky

Vše, co potřebujete vědět z dění okolo organizace Oktagon MMA ❤️ se dozvíte v tomto článku. Novinky, přehled turnajů i další zajímavosti ✔️...

Rony Paradeiser je jedním z největších favoritů

Pyramida Tipsport Gamechanger Oktagon 2024 lehká váha – bojovníci, pavouk a výsledky

Mezinárodně obrovsky sledovaný projekt Tipsport Gamechanger 🏆 se v roce 2024 koná v lehké váze.✔️ Vše, co potřebujete vědět o hvězdně...

Losene Keita v Ostravě zápasit nebude

Zemětřesení pro OKTAGON turnaj v Ostravě! Špatnou zprávu vzápětí nahrazuje skvělá

Už za necelý měsíc se koná turnaj Oktagon 54 v Ostravě, na kterém proběhnou úvodní osmifinálové duely druhého ročníku pyramidy Tipsport...