Costa je sice ze hry, Chimaev na tom ale netratí. Dostane více než zajímavou náhradu

Paulo Costa byl přesvědčený, že do zápasu nastoupí, šéf UFC byl ale zřejmě prozíravý a měl v rukávu trumf v podobě velmi zajímavé náhrady. S kým si Chimaev nakonec zatančí v kleci?

Khamzat Chimaev Foto: Profimedia

Kvalitnější náhradu byste těžko hledali

Turnaj UFC 294 je zdá se poněkud zakletý. Nejen že se zranil Charles Oliveira, navzdory počátečnímu hrdinství se nakonec nedočkáme ani Paula Costy. Náhlá zranění a nemoci zápasníků nejsou nic ojedinělého, ale to, že z náhradního zápasu vznikne skoro lepší match, než byl ten původní, se zase tak často nestává. Vsaďte si na své favority v turnaji UFC 294 a získejte registrační bonus zdarma

Vsaď si na MMA - aktuální kurzy ZDE

Proti Vlkovi nakonec v titulovém souboji lehké váhy nastoupí šampion pérové váhy Alexander Volkanovski – co víc si přát – ale i Khamzat Chimaev dostal více než kvalitní náhradu. Paula Costu, který svou účast v turnaji zdá se zakřikl, nahradí světová dvojka welteru Kamaru Usman.

„Costa je zraněný, asi jste zaznamenali všechny ty zvěsti. Čtyřka welterové divize Khamzat Chimaev jde nahoru do střední váhy a bude čelit světové dvojce welteru Kamaru Usmanovi,“ oznámil šéf UFC.

Usmanovi sice coby soupeř dvakrát za sebou nesedl Leon Edwards (ten je v  současné době světová jednička), který na „Nigerijskou noční můru“ zřejmě našel recept, Kamaru Usman se ale může chlubit působivou bilancí 20-3.

Odhodlaný Costa a jeho boj se stafylokokem

Paulo Costa se netajil tím, že nedávno podstoupil operaci lokte. Na sociálních sítích to oznámil fanouškům a přiložil výmluvnou fotodokumentaci. Costa byl nicméně přesvědčený, že bude schopen nastoupit. Více čtěte zde: Paulo Costa absolvoval před soubojem s Chimaevem operaci. Zápas ale rušit nehodlá

Dana White měl však zřejmě jisté pochybnosti, a tak není vyloučené, že si zadní vrátka v podobě Usmana připravoval už předem. Costa nicméně věřil, že nastoupí, celkem oprávněně.

Jeho nepříjemný boj se stafylokokem začal totiž už před mnoha týdny. Costa podstoupil léčbu antibiotiky a chvíli se zdálo, že bude mít klid, jenže bakterie se ozvala znova, a Costa proto musel před zhruba pěti týdny podstoupit zmiňovanou operaci.

Jeden by řekl, že tím bude mít Paulo vyřešeno, jenže taková stafylokoková infekce se člověka dokáže držet jako klíště, a ukázalo se, že ani operace a další dávka antibiotik Costu bakterie definitivně nezbavily.

Stafylokoková infekce se někdy nevyhne ani českým zápasníkům. Více čtěte zde: David Kozma popsal komplikace v Thajsku. Stafylokoka si z kempu přivezlo devět lidí

Costa i přes komplikace pilně trénoval, i když jen jednou rukou, avšak teď veškerá snaha přišla vniveč. Doufejme tedy, že se Paulo Costa brzy odolné infekce zbaví a bude moci začít plnohodnotně trénovat a nastoupit do klece.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Islam Makhachev má nového soupeře

Nečekaná změna v hlavním zápase UFC 294. Islam Makhachev má nového soupeře. White se zlobí

Nadcházející číslovaný galavečer UFC 294 v Abú Dhabí doznává velkých změn. Bývalý brazilský šampion Charles Oliveira musel odstoupit....

Alex Pereira

Alex Pereira si na sparing přizval známého provokatéra, který se brzy utká s Loganem Paulem

Tohle spojení by zřejmě nikdo nečekal. Brazilský vyzyvatel Jiřího Procházky, Alex Pereira, se v tělocvičně poměřil s nadcházejícím soupeřem...

Conor McGregor

Konečně zpátky ve hře! McGregor se přihlásil k testování. Pro koho si půjde jako první?

Conor McGregor konečně překonal poslední překážku, která mu stála v cestě do klece.💪 K oznámení, že se přihlásil k testování, neváhal...