Cverna jede bomby i přes chatrné zdraví. Do zápasu šel přes bolest a pod injekcemi

Alex Cverna o víkendu poslal Davida Závodu tvrdě k zemi. Tím ale jeho krasojízda nekončí, hodlá si přivézt titul z Francie a pokořit Orlova, a to i přes zdravotní problémy, s nimiž se potýkal už v zápasu se Závodou.

Alex Cverna Foto: Facebook/I Am Fighter

Cvernu nic nezastaví! Ani bolest

Alex Cverna se zdá jako nezastavitelný stroj. V sobotu v Poděbradech skoro doslova přejel Davida Závodu, kterého poslal po devětačtyřiceti vteřinách k zemi, a jeho tažení není ani zdaleka u konce, teď se chystá na dvě titulové bitvy, které svede během čtrnácti dnů.

Cverna už je ve svých osmačtyřiceti letech považovaný v podstatě za veterána, přesto jeho bilance v MMA dělá 10-2, a to i navzdory zdravotním komplikacím, s nimiž se dlouhodobě potýká.

„Mám opíchané levé rameno, hrozným způsobem to bolelo, začalo mě zlobit i to pravé, ale nakonec jsem do toho šel, mám kolem sebe skvělý tým. Vítězství tu bolest utlumilo,“ přiznal Cverna po zápase se Závodou v rozhovoru pro Top-Fight.

Už v minulosti se Cverna potýkal s různými zdravotními komplikacemi, které ho nutily rušit zápasy. Mezi lety 2020 a 2021 Cverna odpískal dokonce tři duely po sobě – s Danielem Dittrichem (Cverna nemohl kvůli chatrnému zdraví nastoupit), Štefanem Vojčákem (Cverna si zvrtnul kotník, když špatně došlápl na schod) a Hatefem Moeilem.

Zdá se však, že Cverna je v tuhle chvíli v plné síle a trápí ho pouze bolavá ramena. „Krom těch ramenou mi nic není, ty ale vyléčíme, týden si dám odpočinek a jede se dál. Není čas ztrácet čas,“ prohlásil Cverna.

Nabitý program – nejdřív Francie, pak Orlov

Cverna je přesvědčený, že v zápase proti Orlovovi předvede ještě rychlejší KO, než tomu bylo u Závody. Přípravu bude mít skutečně poctivou, kromě Orlova ho totiž čeká ještě souboj s Princem Aounallahem, s nímž se utká v turnaji francouzské organizace Hexagone MMA 28. října. I v tomto případě půjde o titulový zápas.

„Vyhraju ten jejich pás, přivezu ho do Česka a za čtrnáct dní si vezmu pás také od Orlova,“ prohlásil odhodlaně v rozhovoru pro Top-Fight.cz. Ani ne čtrnáct dní poté, 11. 11., ho vPraze čeká právě očekávaný zápas s ukrajinským těžkotonážníkem. Cverna si tedy střihne dva titulové zápasy během dvou týdnů.

To ale není všechno, koncem roku prý Cvernu čeká ještě zápas v boxu pod záštitou Rytmuse a Attily Végha. Cverna má tedy skutečně nabitý program, ale zvolnit rozhodně nehodlá. „Kolem mě teď lítají takové nabídky, že pokud mi všechny ty tři zápasy vyjdou, tak si celá česko-slovenská scéna sedne na pr**l,“ srší sebevědomím Cverna.

Závoda na zemi a vyhrocený staredown s Orlovem

Proti Orlovovi jakožto člověku Cverna prý nic nemá, ale souboj s ním bere vážně a osobně a právě to bylo ze společného staredownu cítit. Cverna se na Orlova div nevrhl a všichni zúčastnění se ho snažili od soupeře odtrhnout.

➤ Čtěte také: Kotlár se obul do legendy, Vémolovi přispěchal na pomoc rozohněný Cverna

Cverna byl zřejmě nabuzený z bleskového vítězství se Závodou, kterého poslal k zemi po devětačtyřiceti vteřinách, a to i navzdory bolavému ramenu. Orlova by každopádně rád zlikvidoval ještě rychleji. Uvidíme tedy, kolik pásů zvládne Cverna v tomto roce získat a zda mu forma vydrží.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Alex Cverna porazil Závodu

To byla demolice! Alex Cverna zlikvidoval Závodu a postaví se do boje o titul IAF

Alexander Cverna nenechal v Poděbradech nikoho na pochybách a rázně si řekl o titulovou šanci v těžké váze organizace I am Fighter. Více v...

Jarda Kotlár vs. Marek Valášek

Datel nemá KO úder. Jarin umí využít váhu. Karlos Benda predikuje duel Kotlár vs. Datel

Jardu Kotlára s Markem Valáškem čeká souboj holých kloubů.👊 Jak vidí tenhle zápas Karlos Benda a na koho by si vsadil spíš?💥

Kincl Patrik

Kincl má další vyzyvatele, Čepo bude muset zabojovat. Co ho dostane na vrchol seznamu?

Zdálo se, že Vlasto Čepo má titulovou bitvu s Patrikem Kinclem téměř jistou. Jenže do hry vstoupili další. Co Čepa vyšvihne na první příčku...