Další kauza à la Mawar? Šampion českého boxu u soudu za ublížení na zdraví

Nedávno slavil výhru nad Václavem Pejsarem a šampionský pás, už tou dobou nad ním ale visel mrak v podobě nadcházejícího soudu kvůli incidentu, jenž se odehrál během léta minulého roku. Co přesně se stalo a co teď Fajkovi hrozí?

Lukáš Fajk Foto: Profimedia

Lukáš Fajk u soudu za ublížení na zdraví

Včera řešil soud pro Prahu-západ případ Lukáše Fajka, jeho bratra Jana a jejich dvou kamarádů, kteří se měli v červnu minulého roku zaplést do incidentu v Hostivici u Prahy. Čtveřice přátel se prý pustila do potyčky s mužem, který z konfliktu údajně odešel s poraněními zubů, čelisti a celého obličeje, krční páteře a pohmožděninami na hlavě.

Podle obžalovaných šlo o jednání v sebeobraně. Muž na ně měl dle jejich slov zaútočit jako první, dokonce měl při tom použít příborník. Podle státní zástupkyně si však měl začít Fajkův mladší bratr Jan (24), který si toho večera měl údajně chtít vyřešit jakýsi osobní spor – muže jeho věku prý napadl třemi údery do hlavy a kopem do břicha.

Poškozený se měl tomuto mladíkovi vydat na pomoc, přičemž se na něj prý vrhli zbylí tři aktéři incidentu. Jeden ho podle svědků držel za krk, přičemž další dva poškozeného zasypali údery do hlavy, po kterých dotyčný prý upadl na zem. To však obžalované údajně nezastavilo a pokračovali v útoku dál. Poškozeného prý kopali do horních oblastí těla a poté měl dostat ještě několik ran pěstí do hlavy.

Muž skončil v péči doktorů motolské nemocnice, a z následků útoku se zotavoval déle jak šest týdnů. Vyrovnával se s příznaky, jako jsou třeba závratě, bolesti hlavy a poruchy spánku.

Vzhledem k tomu, že se celý incident odehrál ve sportbaru, všichni zúčastnění byli posilněni alkoholem. Všichni čtyři, kteří stanuli před soudem, však tvrdili, že šlo skutečně o sebeobranu, což jim potvrdila svědkyně, jež prý ale přišla do podniku s nimi. Většina nezávislých svědků naopak vypovídala spíše ve prospěch poškozeného.

Čtěte také: Dlouho očekávané vyjádření je konečně tady! Tadeáš Mawar Růžička promluvil ke kauze napadení

Čtveřici mužů samozřejmě nijak nenahrává fakt, že se věnují bojovým sportům, ačkoli profesionální boxer Lukáš Fajk (27) tvrdil, že na poškozeného nepoužil sílu v plném rozsahu, pořád jde o trénované sportovce, na něž se v podobných případech pohlíží přísněji než na běžného člověka.

Mužům v tuto chvíli pravděpodobně hrozí tříletá podmínka s pětiletou zkušební dobou, kterou navrhla obžaloba. Jedná se o maximální podmíněný trest, pak už by následovalo odnětí svobody.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Tadeáš Růžička si u fanoušků nepomohl

Mawar svým prohlášením přilil olej do ohně, vyplývá to z reakcí fanoušků

Kritika na adresu Tadeáše Růžičky zjevně nebere konce. Novou vlnu nevole spustilo nedávné vyjádření mladého zápasníka, které pobouřilo...

Jaroslav Security Kotlár jde do boje

Jarda Kotlár: Chtěl jsi to bez rukavic, máš to mít! Kdo okusí Kotlárovy holé klouby?

Další turnaj Clash of the Stars se nezadržitelně blíží, a začínají se odkrývat duely, na něž se můžeme těšit. Uvidíme znovu i Jardu...

Jarda Kotlár chce do klece Vémolu

Kotlár se obul do legendy, Vémolovi přispěchal na pomoc rozohněný Cverna

Vémola na své oslavě ve vtipu prohlásil, že chce do klece osm Kotlárů. Teď nejznámější z Kotlárů obviňuje Karlose, že si na něm chce dělat...