Daniel Škvor o Clashi: Těžko na to nadávat, není to sport, ale forma zábavy, cirkus

Někteří to nenávidí, jiní zase milují. Názory profesionálních zápasníků na Clash of the Stars se značně liší. Jak vnímá organizaci Daniel Škvor?

Daniel Škvor Foto: Facebook/OKTAGON MMA

Clash of the Stars? Jen forma zábavy, těžko na to nadávat

Někteří organizaci bizarních zápasů Clash of the Stars milují, druzí zase odsuzují či dokonce nenávidí, a totéž platí i pro komunitu profesionálních zápasníků, jichž se existence takových organizací může přímo či nepřímo dotýkat.

Není tajemstvím, že mezi profesionály pár fanoušků je (například špička Oktagonu David Kozma nebo Leo Brichta). Většina zápasníků má však vůči podobným organizacím výhrady, pak jsou ale také profi bojovníci, kteří to přijímají s chladnou hlavou, jako třeba Daniel Škvor.

„Já to beru jako bizar, to není svět bojových sportů,“ prohlásil DeeDee v podcastu Rampa do MMA. Vzápětí však připustil problém, že velká část veřejnosti tenhle rozdíl nevnímá. „To je ten minus pro nás. Ale tam nejsou zápasníci a nejsou to ani sportovci (...) a ti lidi nemaj ani trenéry,“ podotknul Škvor s tím, že se mu prý pár z účastníků Clash of the Stars ozvalo s prosbou, aby je trénoval.

„Je to cirkus. Lidi taky chodili odjakživa bavit se do cirkusu. Není to sport, je to prostě forma zábavy a nedá se na to nějakým způsobem nadávat, protože prostě ti organizátoři umí vzít věci do svých rukou a umí na tom vydělat prachy,“ pronesl smířlivě zápasník.

„Kouká na to mládež spíš, si myslím, koukají na to asi i dospělí, ale úplně to zase nezajímá nějaký lidi, co já třeba trénuju, nebo co mě sponzorujou, tak to jsou zase lidi z jiný sorty, který to nezajímá,“ zhodnotil DeeDee.

Daniel turnaje Clash of the Stars prý cíleně nesleduje, přesto se k němu sem tam nějaké střípky dostanou: „Ačkoli to nechceš, tak lidi to propojujou s bojovýma sportama, takže se tomu nevyhneš. Teď tam šla třeba ta kauza toho Růžičky (Tadeáš Mawar Růžička) že jo, takže to sleduješ, i když nechceš,“ vysvětlil.

➤ Čtěte také: Růžička prý znovu řádil! Svědkyně popsala Mawarovo ohavné chování, výhrůžky a násilí

„On není hlavně MMA zápasník, ale všude to psali a to je blbý pro ty sponzory (...) On není MMA zápasník, on měl v MMA jeden zápas,“ podotknul Škvor s tím, že kromě organizací pořádajících více či méně bizarní souboje, i takovéto kauzy kazí dobré jméno jeho sportu. „Je samozřejmě blbý, že je to pak s tím spojovaný,“ dodal Daniel.

Daniel Škvor si v posledním zápase na Štvanici došel velmi rychle, Švéda Hajdarpašiče utáhl na submisi.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Karlos Vémola to tentokrát neměl tak lehké

Poslední Štvanice plná překvapení: Zraněný Keita, Vémola na lopatkách a rychlý Škvor

Úplně poslední Štvanice nabídla spoustu očekávaného vzrušení, ale také nečekané zvraty. Co překvapivého nejkrásnější turnaj roku přinesl?💥💥

V Manchasteru uvidíme duel Rock vs. Pokorný

Zločin vs. zákon. Oktagon veze do Manchesteru třaskavý duel dvou protikladů

Karta turnaje v Manchesteru nabírá jasnějších obrysů. Teď Oktgaon oznámil skutečně vyhrocený zápas. Vyhraje v tomto duelu zločin nebo...

Jako další Karlose čeká Palo Langer

Co předvedl Vémola s Alsinou, by na Langera podle Novotného nestačilo

Nejdřív lidé říkali, že Vémola dostal na Štvanici lehkého soupeře, pak bučeli, protože Alsina dokázal dominovat.🤼‍♂️ Jak zápas vnímal...